To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Czsami gaśnie od razu po uruchomieniu, chwilowo traci moc

Tom1978L200 - 27-07-2015, 09:57
Temat postu: Czsami gaśnie od razu po uruchomieniu, chwilowo traci moc
Poradźcie coś
Miałem Elkę 2002 i zainwestowałem teraz w 2007 problem jest taki:
Objawy:
Czasami po uruchomieniu silnika od razu gaśnie i po ponownym odpaleniu jest wszystko OK co z tego gdy przy normalnej jeździe w pewnym momencie chwilowo traci moc nie reaguje na pedał gazu dusi ją coś nie zapala się żadna kontrolka i po kilku kilkunastu sekundach wraca wszystko do normy idzie jak burza?????
Wymieniłem filtr paliwa filtr powietrza olej akurat też był do wymiany więc poszedł razem z filtrem nie wiem co mogę jeszcze zrobić????
Proszę o pomoc jeżeli ktoś tak już miał!!

Witold_Rybarz - 28-07-2015, 07:59

kup odbII na allego (100) ściągnij darmowy np.scantool i zobaczysz czy jakiś błąd zapisał,
poza tym zawsze warto sprawdzić wszystkie wtyczki i bezpieczniki
fizycznie każdą wypiąć i wpiąć bezpieczniki i przekaźniki to samo, a i popsikać jakimś Valvolinem do styków można

zbyszekm2 - 28-07-2015, 08:17
Temat postu: Re: Czsami gaśnie od razu po uruchomieniu, chwilowo traci mo
Tom1978L200 napisał/a:
Poradźcie coś
Miałem Elkę 2002 i zainwestowałem teraz w 2007 problem jest taki:
Objawy:
Czasami po uruchomieniu silnika od razu gaśnie i po ponownym odpaleniu jest wszystko OK co z tego gdy przy normalnej jeździe w pewnym momencie chwilowo traci moc nie reaguje na pedał gazu dusi ją coś nie zapala się żadna kontrolka i po kilku kilkunastu sekundach wraca wszystko do normy idzie jak burza?????
Wymieniłem filtr paliwa filtr powietrza olej akurat też był do wymiany więc poszedł razem z filtrem nie wiem co mogę jeszcze zrobić????
Proszę o pomoc jeżeli ktoś tak już miał!!

EGR lub czujnik doładowania.

Witold_Rybarz - 28-07-2015, 21:29

jeśli "czujnik doładowania" czyli MAP sensor
to sprawdzić i przetkać krupiec w kolektorze ale to wydaje mi się daje zawsze check'a na deskę

Tom1978L200 - 30-07-2015, 09:16

Dzięki spróbuje podziałać wg Waszych wskazówek i dam znać co się podziało
Acha dziś jechałem rano i na dłuższej prostej dałem mu maxa gazu wyszedł na ok 3500obr i przydławiło go na 3 sekundy i poszedł dalej bez problemu:( co to może być??

[ Dodano: 17-08-2015, 09:02 ]
Dzięki WIELKIE!
Przed wyjazdem na urlop zgodnie z poradą kolegi Witold_Rybarz poruszałem wszystkimi wtyczkami (wypiąłem i wpiąłem) i od tego czasu cisza przejechałem już ok 400km i nic z autem się nie dzieje:)))))
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 17-08-2015, 09:03 ]
Dzięki WIELKIE!
Przed wyjazdem na urlop zgodnie z poradą kolegi Witold_Rybarz poruszałem wszystkimi wtyczkami (wypiąłem i wpiąłem) i od tego czasu cisza przejechałem już ok 400km i nic z autem się nie dzieje:)))))
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam
Tomek