To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - skaczące OBROTY

Anonymous - 22-02-2007, 19:33
Temat postu: skaczące OBROTY
Może ktoś coś poradzi ???

Skaczace obroty przy niskich obrotach i na wolnych .
Jak dam gazu to problem znika. Poziom płynu ok

kamilek - 22-02-2007, 21:16

Więcej informacji poproszę :!: . Skaczą na ciepłym silniku, na zimnym? Są oprócz tego jakieś inne problemy? Opisz wszystko, ale bardzo dokładnie.
tomusn - 22-02-2007, 21:42

maxkata napisał/a:

Skaczace obroty przy niskich obrotach i na wolnych .

1. napisz jaki masz silnik
2. jaki jest zakres tych obrotów na wolnych?

[ Dodano: 23-02-2007, 10:36 ]
maxkata w PW napisał/a:
motor 1,6 16V
na wolnych obrotach z ok 1000 spdek do ok 700, ale nie gasnie, kontrolk sie nie zaswiecają. świece zmienione , przewody WN też, kopolka czyszczona.
Takie szarpanie czuć....

możliwe że za niskie wolne obroty (wtedy podnosi i stwierdza że za wysokie i spadają), spróbuj wyczyścić przepustnicę i wyreguluj

Anonymous - 03-04-2007, 12:59

mam podohbnie ;(d
Anonymous - 03-04-2007, 15:26

U mnie kiedyś też tak się zachowywał, i było to przez silnik krokowy a dokładniej to sam silnik działał poprawnie lecz czasem nie wracały do kompa impulsy kontrolne z silnika krokowego, skończyło się na wymianie całego elementu wraz z przepustnicą,
ale u ciebie może być coś innego, polecam zaopatrzenie się w manuala, miernik a najlepiej
oscyloskop, przedzwonienie przewodów i obserwacja przebiegów na silnik krokowy i tych zwrotnych, a na początek to chociaż odczytaj kody błędów.

Hugo - 03-04-2007, 15:35

madar88 napisał/a:
a na początek to chociaż odczytaj kody błędów.
Przy tej awarii krokowego zapalało Ci się Check Engine?
kamilek - 03-04-2007, 17:14

A ja może się wypowiem a propo problemu maxkata, czyli było nie było autora tematu. Kombinowaliśmy na różne sposoby, a przyczyna była prostsza, niż by mogło się wydawać: przebicie na kablach WN. Owszem, kable były nówki, ale z JC. Po wymianie na nowe i sprawne problem ustąpił.
Anonymous - 05-04-2007, 12:27

Tak było drogi Kamilku, ale do wczoraj !!! I znów to samo ??? nie mam juz pomysłów co to morze być. Mechanicy tez mówia ze znalezienie przyczyny to nie łatwa sprawa ! I co tu robić ??? przyzwyczajić się pozostaję.
Krzyzak - 05-04-2007, 12:34

podjedz do nas (Krzyzak & Josie) - moze cos sie wykombinuje :)
Anonymous - 05-04-2007, 13:19

A gdzie sie dokladnie mieścicie ??? Podaj dokladny adres po świętach się zgłosze.
Anonymous - 04-05-2007, 15:57

CE się zapalało- kod o ile dobrze pamiętam 53 był. Po resecie kompa wszystko było ok do momentu rozgrzania silnika a potem znów CE, i na słuch zmieniała się praca krokowca po włączeniu zapłonu, przy sprawnym (lub tym gdy był zimny ) po przekręceniu kluczyka było słychać 2x takie krótkie bzz.. bzz.. z krokowca natomiast po rozgrzaniu te bzz.. bz.. było o wiele dłuższe i tak ze 4x.