ASX Techniczne - System AS&G
dawid39lo - 25-08-2015, 22:00 Temat postu: System AS&G Witam, w moim ASX 1.8 DID 110kw od momenty zakupu, czyli do połowy sierpnia występuje problem z start/stopem. Mianowicie gdy uruchomię silnik miga kontrolka AS&G, mogę wtedy wyłączyć przyciskiem, co sygnalizowane jest adekwatnym komunikatem, natomiast, gdy zapnę pasy kontrolki nie widać, ale również mogę wyłączyć. System nie wykazuje żadnej aktywności w trakcie jazdy . Mimo, że nie zamierzam go używać to bardzo "gryzie" mnie ten problem i proszę o porady i opinie w tym temacie.
jan1994 - 25-08-2015, 22:56
Zachowanie systemu AS&G moim zdaniem jest jak najbardziej prawidłowe. Migająca kontrolka AS&G sygnalizuje niedziałanie tego systemu (niezapięte pasy). Kłania się instrukcja obsługi auta
dawid39lo - 02-09-2015, 11:14
Problem rozwiązany. W sterowniku/komputerze znaleziono błąd, który uniemożliwiał działanie systemu. jan1994 masz rację z tymi pasami, a czy normalne jest, że jeśli AS&G miga po odpaleniu silnika to niezapięte pasy podczas jazdy nie dają sygnału dźwiękowego?
jan1994 - 02-09-2015, 16:28
W moim tak nie jest. Jeśli natomiast nie są zapięte pasy to AS&G nie działa.
shelby - 28-03-2019, 13:09
Witam panowie.
W moim przpadku jest inaczej.
posiadam swojego miska juz prawie 3 lata i wszystko smigalo jak nalezy, ale dzisiaj cos sie stalo z AS&G mianowicie - wsiadłem do auta, zapialem pasy, odpalilem i system AS&G zacza migac ( w kolorze pomaranczowym) gdy nacisnalem przycisk swiecilo sie ( rowniez w kolorze pomaranczowym )
ciekawi mnie co to moze byc zwlaszcza ze wczoraj wszystko dzialalo i system gasil silnik, np: na swiatlach czy mniejszych korkach.
czy komus z Was przydażyla się taka sytuacja? jesli tak, to co to jest ijak to leczyc
dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam
Majron - 28-03-2019, 18:56
shelby
błędy AS&G czasami się zdarzają, osobiście miałem tak kilka razy na przestrzeni kilku lat, nie zwracam już na to uwagi, zawsze po uruchomieniu silnika dezaktywuje system,
camel88 - 28-03-2019, 22:07
hej pojawiła się akcja przywoławcza odnośnie działania tego systemu , szczegóły w linku : UOKiK
można dzwonić do ASO
shelby - 28-03-2019, 23:51
a czy np: mozna ten blad usunac podpinajac go do kompa?
bo generalnie nie lubie jak mi cos nie dziala w aucie jak potrzeba
mala poprawka jesli chodzi o temat.
dzisiaj wsiadlem do auta i tak jak zwykle w kolejnosci -
odpalam auto, zaczyna pikac ( bo pasy nie zapiete ) zapinam pasy a kontrolka i caly system zaczyna dzialac jak ta lala.
nic nie miga nic nie swieci i wszystko dziala jak trzeba.
nie wiem czy to byl jakis jednorazowy/jednodniowy blad ale poki co jest ok.
przy okazji podjade do mechanika i zobaczymy co i jak.
camel88 - 03-04-2019, 17:52
shelby to może być też wina akumulatora
MarekC - 04-04-2019, 07:02
camel88 napisał/a: | hej pojawiła się akcja przywoławcza odnośnie działania tego systemu , szczegóły w linku : UOKiK
można dzwonić do ASO |
Dotyczy to tylko GA1W, czy też innych wersji (w VIN mam GA7W) ??
U mnie coś AS&G świruje, gdy silnik jest zimny. Potrafi go zgasić po niecałym kilometrze (licząc od startu jazdy po tych 15..20 sek stania na jałowych po zimnym odpaleniu) jazdy i już nie odpali po naciśnięciu sprzęgła.
Po kilkukrotnym odpalaniu z kluczyka - wyłączam to, aż pojawią się 2 belki na bargrafie temperatury. też bym chciał, by działało prawidłowo, czyli w zakresie 50-90 stC temperatury chłodziwa (wg serwisówki).
camel88 - 06-04-2019, 09:40
MarekC właśnie po to jest ta akcja przywoławcza, zadzwoń do ASO i się dowiedz czy się łapiesz
MarekC - 08-04-2019, 08:35
Dziś system wyłączył rozgrzany silnik i musiałem palić z kluczyka..
Podjadę do nich i umówię się - nawet jeśli nie łapie się - coś jest nie tak. Nie sądzę by aku był niedoładowany - w weekend zrobiłem prawie 600km poza miastem, więc powinien być naładowany.
|
|
|