[02-06]Lancer CS0 - Montaż subwoofera (szukam otworu z komory silnika do kabiny)
Liquiddream - 03-09-2015, 13:48 Temat postu: Montaż subwoofera (szukam otworu z komory silnika do kabiny) Cześć. Może dziwnie to zabrzmi, ale staram się znaleźć 'dziurke' . A mianowicie naszło mnie na zamontowanie subwoofera. Problem w tym, że kabel zasilający musi być przyciągnięty od akumulatora aż do bagażnika. I już na samym początku pojawia się problem. Chciałbym to zrobić bezinwazyjnie, nie robiąc specjalnie żadnych otworów w komorze silnika, żeby dostać się do kabiny z przewodem. Czy ktoś z Was to już robił? Umiecie mnie poratować doświadczeniem? Którędy puścić przewód? Siedzę w tym aucie i nie widzę tu sensownego przejścia.
STax - 03-09-2015, 13:59
Ja przewód puściłem tędy, gdzie idą wszystkie kable, czyli mniej więcej przed nogami pasażera. Tam jest taka guma, w której idą przewody. Możesz albo ją przeciąć, albo odkręcić (ja odkręciłem) i puścić kabel do środka. Potem pociągnąłem go do boku (plastikowa osłona pod schowkiem go zakrywa) i wpuściłem pod plastikowe osłony progu. Osłonę widać od silnika.
Jedyny problem był przy przeciągnięciu go z tyłu, przez boczek oparcia, ale dało radę. No i już jesteś w bagażniku
|
|
|