To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Akcja serwisowa Outlander i Lancer

Bulbo - 22-09-2015, 13:58
Temat postu: [II 2.0 DID] Akcja serwisowa Outlander i Lancer
Takie pisemko dzisiaj dostałem , na całe szczęście już nie posiadam tego auta , ale może komuś się przydać .

yerzo - 22-09-2015, 15:14

Ciekawe, jak rozwinie się sprawa z oszustwem VW z emisją spalin w silnikach 2.0 TDi. W końcu Mitsubishi troszkę tych silników od VW wzięło.
Bizi78 - 22-09-2015, 17:32

Temat akcji serwisowej był już poruszany w dziale lancera :wink: .
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Anonymous - 23-09-2015, 10:35

ja dostałem to pismo wczoraj, zadzwoniłem do WACHE w Poznaniu, moduł ETACS będzie w przyszłym tygodniu - zadzwonią aby się ze mną umówić na wymianę..moim zdaniem to nic strasznego a bardzo dobrze że tę akcje przywoławczą robią- także to jest na wielki PLUS dla Mitsu
wesolowski9 - 02-10-2015, 10:03

Uważajcie jak macie tuning mapy silnika, bo mi zaktualizowali soft przy okazji akcji z ATACSem i wymazali mapę po tuningu. Spec musiał znów coś modyfikować wedle nowszej wersji softu itp.

NuMeR - 02-10-2015, 23:38

Hmm jeżeli grzebali ci przy mapach silnika przy okazji tej Akcji serwisowej to śmierdzi mi tu wymazywaniem softu z VW ! Tydzień temu z kolegami zastanawialiśmy się co zrobi Mitsu z silnikami VW i śmiałem się ze pewnie zrobią cichą akcje serwisową i coś pozmieniają tak żeby to szybko ogarnąć noo i proszę ;)
emil_d - 03-10-2015, 20:00

NuMeR napisał/a:
Hmm jeżeli grzebali ci przy mapach silnika przy okazji tej Akcji serwisowej to śmierdzi mi tu wymazywaniem softu z VW ! Tydzień temu z kolegami zastanawialiśmy się co zrobi Mitsu z silnikami VW i śmiałem się ze pewnie zrobią cichą akcje serwisową i coś pozmieniają tak żeby to szybko ogarnąć noo i proszę ;)

Panowie,

Jazda z VW dotyczy silników CR - w Outkach montowane były silniki na pompowtryskach, więc ta historia nie trzyma się kupy.

lexus - 04-10-2015, 11:52

Cytat:
Jazda z VW dotyczy silników CR - w Outkach montowane były silniki na pompowtryskach, więc ta historia nie trzyma się kupy.
rezon - 04-10-2015, 19:14

patrząc się na zużycia paliwa podawane przez bajkopisarzy Mitsu to zupełnie możliwe.
macia - 04-10-2015, 21:11

Ja mam 2.4 benzynę i też objęty akcją. Etacs wymieniony w piątek i po wymianie nie ma podświetlenia wszystkiego, co poniżej radia...
Szef24 - 04-10-2015, 21:22

U mnie ETACS tez wymieniony. Żadnej różnicy nie zauważyłem poza brakiem kłopotów z akumulatorem.
Poprzedni właściciel skarżył się że czasem z rana miał wyładowane aku do 0 mi również przydarzyło się to dwa razy. Od akcji serwisowej temat już nie wrócił

emil_d - 16-10-2015, 11:42

Szef24 napisał/a:
U mnie ETACS tez wymieniony. Żadnej różnicy nie zauważyłem poza brakiem kłopotów z akumulatorem.
Poprzedni właściciel skarżył się że czasem z rana miał wyładowane aku do 0 mi również przydarzyło się to dwa razy. Od akcji serwisowej temat już nie wrócił

Ja też właśnie wymienilem ETACS - chyba mi podgrali nowy soft przy okazji, bo autko jakoś żwawiej jeździ.

Kemot - 20-10-2015, 21:39

macia napisał/a:
Etacs wymieniony w piątek i po wymianie nie ma podświetlenia wszystkiego, co poniżej radia...

Ja po wymianie nie mam podświetlenia nawet radia...

macia - 20-10-2015, 21:47

Poszukaj, może znajdziesz jak ja :lol:
Kemot - 21-10-2015, 09:49

A co mam szukać i co mogę znaleźć? :P