To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma, podgrzewane fotele

kravter80 - 03-11-2015, 02:14
Temat postu: Carisma, podgrzewane fotele
Witam
Ciekawi mnie czy jest mozliwosc zalozenia podgrzewanych foteli do welurowej talicerki? Fotele sa oryginalne i nie wiem czy material jest przystosowany? I skad wytrzasnac prad? Z zapalniczki?

Sry za bledy pisze z tel

rasiak1980 - 03-11-2015, 03:20

Z tego co się orientuję to kable są pod siedzeniem bo wiązka jest wspólna dla wszystkich wersji wyposażenia, z tym że reszta instalacji prawdopodobnie będzie potrzebować przeróbki tzn prawdopodobnie będzie brak przekaźnika bezpiecznika i włączników, musisz obadać z serwisówką jak trzeba instalacje przerobić,
kravter80 - 03-11-2015, 11:47

Nie latwiej bedzie przeciac kabel przed zapalniczka przylutowac tam kabel i zalutowac na nim bezpiecznik? Bo fakt, jest wiazka, ale czy ktorys z nich nie jest od poduszki? Jak mi wywali? :D wydaje mi sie ze nie bylo by problemu dorobic taka instalacje, a fotele nie musza byc przystosowane? Chodzi mi o material ;)
rasiak1980 - 03-11-2015, 15:14

materiał na 100% nie ma znaczenia możesz śmiało dać pod welur i pod skórę, ale nie wiem czy ci wyłączników nie popali jeżeli w ten sposób instalacje zrobisz, sprawdź na schematach czy nie idzie to przypadkiem przez przekazniki
FredPL - 03-11-2015, 17:20

kravter80 napisał/a:
Nie latwiej bedzie przeciac kabel przed zapalniczka przylutowac tam kabel i zalutowac na nim bezpiecznik? Bo fakt, jest wiazka, ale czy ktorys z nich nie jest od poduszki? Jak mi wywali? :D wydaje mi sie ze nie bylo by problemu dorobic taka instalacje, a fotele nie musza byc przystosowane? Chodzi mi o material ;)

Zaglądnij do tego tematu ;) Toczy się w nim dyskusja własnie odnośnie montażu mat.

kravter80 - 03-11-2015, 18:42

dzieki ;)
remi - 04-11-2015, 10:04

Z tym rzewodem od zapalniczki, to chyba dobry pomysł. Teraz moje pytanie: ktoś stosował maty zewnętrzne na fotele, bo w żonki aucie jest tapicerka zrobiona z krowy, ale nie jest grzana i ona strasznie marudzi, że jej w pośladki zimno. Muszę kupić coś nakładanego na fotel, a skoro tak, to dlaczego nie kupić maty podgrzewanej. Co kupić?
rasiak1980 - 04-11-2015, 21:00

A jaki samochód żony ze,tak się zapytam
remi - 05-11-2015, 15:22

Żona ma Forda Ka I generacji