Pajero Sport - Pajero Sport automat
hunter871 - 15-11-2015, 20:13 Temat postu: Pajero Sport automat Witam od kiedy kupiłem pajero zauważyłem ze coś jest nie tak ze skrzynia automatyczna w moim aucie a mianowicie gdy rano odpale zimny silnik przełacze dzwignie zmiany biegów w pozycje D lub R aby wyjechac z garazu to po przejechaniu paru metrów rozłącza mi bieg i po paru sekundach wskakuje spowrotem [dzwignia nie zmienia swojego położenia dalej jest w pozycji D czy tam R] nie dzieje sie to za każdym razem ale pare razy sie tak zdażyło a jak auto rozgrzane to jest wszystko dobrze co może byc przyczyna takich objawów
jawaldek - 15-11-2015, 20:48
Olej w skrzyni kiedy był zmieniany ?? Poziom jest OK ??? no jeszcze ewentualnie filtr olejowy->> jest w środku skrzyni->> może być przytkany ->>> hunter871 napisał/a: | a jak auto rozgrzane to jest wszystko dobrze |
hunter871 - 15-11-2015, 21:08
pozion jest ok. oleju w skrzyni ja nie wymienialem ale jak wyciagam bagnet od skrzyni to nie widac zeby ten olej był przepracowany wyglada jak nowy
jawaldek - 15-11-2015, 21:22
hunter871 napisał/a: | pozion jest ok. | sprawdzałeś na zimnym czy na gorącym silniku ?? na bagnecie masz oznaczenia poziomu oleju zimny i gorący.
hunter871 napisał/a: | oleju w skrzyni ja nie wymienialem | czy masz wiedzę jaki to olej ?? lepiej wymienić .
hunter871 napisał/a: | nie widac zeby ten olej był przepracowany wyglada jak nowy | jaki kolor ??
hunter871 - 16-11-2015, 08:43
kolor czerwony a jaki jest koszt wymiany tego oleju
|
|
|