To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Mechanik w Łodzi

Bolek - 26-02-2007, 13:52
Temat postu: Mechanik w Łodzi
Kumplowi colt 1.3 spala podobno powyżej 12, prosił by zapytać o jakiegoś dobrego poważnego mechanika w Łodzi dla colta. Jakby ktoś z Was miał taki mocno pewny punkt, dajcie znać.
Dzieki

Hugo - 26-02-2007, 13:58

Bolek napisał/a:
Kumplowi colt 1.3 spala podobno powyżej 12
Po co zaraz warsztat. Jeśli nie wymieniony filtr powietrza to go wymienić (jak jest mułowaty dodatkowo). Jeśli to nie pomoże to sonda lambda do wymiany. Albo paliwo gubi.
Bolek - 26-02-2007, 14:19

PRoblem w tym że ten mój kumpel nie jest grzebaczem. Będzie mnie cisnął o mechanika, ja mu proponowałem zczytanie błędów z komputera ale jakoś nie ma ochoty.
yaro1976 - 26-02-2007, 14:54

warsztat na Wysokiej, polecam, właściel specyficzny - p. Artur, ale na japońcach się trochę zna.
moge podać tel na PW

pzdr

Bolek - 26-02-2007, 15:11

Podaj jak mozesz podeśle kumplowi niech sie bawi.
Hugo - 26-02-2007, 15:22

Bolek napisał/a:
Będzie mnie cisnął o mechanika, ja mu proponowałem zczytanie błędów z komputera ale jakoś nie ma ochoty.
Jego problem. Pakuje się pewnie w niepotrzebne koszta.
Anonymous - 27-02-2007, 20:32

aso na wedmanowaj komp 80zł jak przyjedzie od rana jak nie ma szefostwa to 40zł jak sie ładnie uśmiechnie :)

albo może Vtec na Piłsudskiego (na przeciwko Geanta)

Bolek - 28-02-2007, 16:30

słuchaj a co sie grzebie za pomocą komputera? to jest metoda profesjonalna której prostsza to podpinanie diody?
Bartek - 28-02-2007, 16:53

Można się z kompa dowiedzieć ciekawych rzeczy...... np. jaką komp "widzi" temperaturę silnika, czy otoczenia. Wystarczy, że przyśniedzieją styki czujnika temperatury silnika, a komp zaczyna zalewać, bo "widzi" niższą temperaturę niż jest w rzeczywistości......Można oczywiście czujniki posprawdzać gotując wodę i susząc suszarką, ale prościej podpiąć kompa i widać wszystko jak na dłoni
Bolek - 28-02-2007, 17:04

Rozumiem czyli komp moze dużo wiecej niz metoda z diodami, zaraz zapodam kumplowi temat. A wiecie z rozpędu sprawdziliśmy mojego i jego miśka i oba nie zykazują diodą ządnych błędów. W sumie liczyłęm że 13-to letni samochód cos wymruga.
Bartek - 28-02-2007, 17:30

Właśnie dowiedziałem się, że podpięcie sprawnego czujnika temperatury cieczy chłodzącej do Gala uratowało mu życie. Usterkę znalazłem w 10 s. podpinając Palma - odczyt z czujnika......-57 stopni C. Co ciekawe czujnik nie wykazywał przerwy, więc ECU nie zgłaszało błędu, tylko zalewał go w trupa
Bolek - 28-02-2007, 17:35

Powiedz a ten palm to nie miałbrońboze systemu Windows CE?
NA CE nie ruszaja te programy?

Anonymous - 02-03-2007, 08:43

Bolek, dla sprostowania (może nie jest potrzebne, jak tak to usunąć) w ASO nie popinają komputera typu latop czy stajonarny taki z windowsem czy linuxem :) tylko maja taką mała śmieszną puszeczke z wyświetalczem i 5 przyciskami ;) która w sumie odczytuje wszystko, nawet rysuje wykresik dla lambdy itp... mi przeanalizował cała intalacje poduszki i wykryło że problem jest w spirali przy kierownicy :)
Bolek - 02-03-2007, 11:19

jasne jasne, tylko Bartek pisal o podpinaniu myslalem ze jak Krzyzak ma swoj sprzet.