[97-04]Galant EAxA/W - OPIS jak naprawić sterczącą tapicerkę w bagażniku
jAZZMAN - 20-11-2015, 20:26 Temat postu: OPIS jak naprawić sterczącą tapicerkę w bagażniku Witam...
Chyba każdy, kto ma Galanta EAxA w sedanie wie, jaki jest problem z tapicerką w bagażniku. Pęka i odchodzi przy uszczelce na wysokości lamp.
Wygląda to na tyle szpetnie i w moim aucie zaczęło mnie to denerwować do tego stopnia, że postanowiłem to naprawić. Wyszło całkiem dobrze więc postanowiłem podzielić się tym z Wami.
Co potrzeba?
- Rzepy - 8zł
- Klej tapicerski – 21zł (tak naprawdę może być każdy klej, który łączy materiał-materiał oraz materiał-materiał)
- Troszkę wolnego czasu i nóż lub nożyczki
- Jak ktoś lubi to można piwko
Do dzieła.....
Wyciągamy tapicerkę, przymierzamy sobie jedną część rzepa i tniemy na paski odpowiedniej długości aby w miarę równo leżała na krawędzi tapicerki. Przyklejamy następnie rzep.
Tak to wygląda od zewnątrz po przyklejeniu rzepa:
Bierzemy drugą część rzepa i przyklejamy ją na karoserii przy uszczelce.....
To wszystko
Dajemy dobę na wyschnięcie kleju.....
Składamy boczek.....
U mnie trzyma się od dwuch miesięcy Odklejałem go nawet 2 razy zeby dostać się do lampy.
sampler - 20-11-2015, 20:40
można kupić rzepy z taśmą klejącą 3M
jAZZMAN - 20-11-2015, 20:46
Można jednak im nie ufam, jestem zdania, że jak coś robić ro raz i więcej do tego nie wracać. Postrzępiona tapicerka może się nie utrzymać na taśmie klejącej, o której piszesz.
wonsz - 07-12-2015, 12:17
Super sprawa, muszę sobie takie coś zrobić. Myślałem że tylko ja mam ten "problem".
jAZZMAN - 07-12-2015, 18:33
Włożona praca i środki finansowe w tym przypadku przekładają się na dobry efekt
Canavarg - 16-01-2016, 16:02
Niedawno kupiłem Galanta i myślałem ze tylko w moim przypadku ktoś wyjątkowo to zaniedbał i postrzępił. Super tutorial! oszczędzi mi to wymiany całej tapicerki w bagażniku którą miałem w planie
jAZZMAN - 17-01-2016, 12:20
Kupić całą tapicerkę (boczki) do bagażnika w naszych Galantach jest rzeczą graniczącą z niemożliwym.
|
|
|