[XX-92]Galant E3xA i starsze - Ponowny Problem z Miśkiem
lukas12125 - 07-12-2015, 23:45 Temat postu: Ponowny Problem z Miśkiem Witam, jakiś czas temu pisałem o awarii miśka. Mechanik stwierdził ze nie ma ssania, i winą jest sterownik pojazdu. Dogadałem się z jednym z klubowiczów i takowy zamówiłem, i latem śmigało super, robiłem długie wyprawy, aż tu nagle pierwsze spadki temperatury, wyjeżdżam z pod bloku i mi zdechł. Objawy są takie że na zimnym to trzeba albo kręcić aż załapie, i słychać głosy z przekaźnika pompy paliwa, oraz czasem i z okolić wtrysków. Na ciepłym to już działa normalnie. Nie mam już pomysłów co to może za czort siedzieć w nim, już mi się fundusze kończą. Może ktoś miał problem ew wie co może mu dolegać?
Hugo - 08-12-2015, 08:43
lukas12125 napisał/a: | słychać głosy z przekaźnika pompy paliwa, oraz czasem i z okolić wtrysków. | Padło ECU. Wylały kondensatory.
Krzyzak - 08-12-2015, 20:39
lukas12125 napisał/a: | Objawy są takie że na zimnym to trzeba albo kręcić aż załapie, i słychać głosy z przekaźnika pompy paliwa, oraz czasem i z okolić wtrysków. Na ciepłym to już działa normalnie. | czujnik temperatury silnika do wymiany; np Autlog:
https://www.motointegrato...o-autlog-as2069
lukas12125 - 10-12-2015, 14:43
Hugo napisał/a: | lukas12125 napisał/a: | słychać głosy z przekaźnika pompy paliwa, oraz czasem i z okolić wtrysków. | Padło ECU. Wylały kondensatory. |
Czyli znów przyczyna siedzi w Komputerze Pojazdu?
PS. Czujnik Temperatury? Można spróbować, cena nie jest taka wysoka.
I czy może przez to być takie wysokie spalanie? Jak jeździł to palił jak smok, tak na oko z 10-12 l na 100
Krzyzak - 12-12-2015, 13:10
raczej nie przez ten czujnik takie spalanie
pierwszy podejrzany to sonda lambda a drugi to termostat, który w E3x sypał się w połowie egzemplarzy
|
|
|