To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.6] Radio w Intense Plus

Robnek - 13-12-2015, 23:35
Temat postu: [1.6] Radio w Intense Plus
Odebrałem swojego ASX Intense Plus cztery dni temu ogarnąłem instrukcje obsługi potrenowałem praktycznie a mam problem ze sparowaniem z telefonem Bluetooth . Nie dostałem instrukcji od radia , myślałem że będzie w ogólnej ale tam pisze że "więcej informacji znajduje się w oddzielnym podręczniku użytkownika,, którego nie dostałem , nawet nie wiem jakie mam radio (takie z kamerą cofania). Mam prośbę może ktoś z was podpowie jaki ma symbol to radio i gdzie znajdę instrukcje .
Bizi78 - 14-12-2015, 06:56

Poszukaj w dziale lancera:
http://forum.mitsumaniaki...light=bluetooth
http://forum.mitsumaniaki...light=bluetooth
Tutaj masz instrukcję do MMCS, tylko nie wiem czy w Twoim nie jest nowsza wersja :? .
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31897

marrok - 14-12-2015, 08:46

U ciebie paruje się przez ekran dotykowy, w menu wchodzisz w Phone, tam u dołu będziesz miał strzałkę, klikasz na na nią i z opcji wybierasz "air Phone", lub coś takiego, wyskakuje ci kod parowania, 4 cyfrowy, wyszukujesz w telefonie urządzenie bluetooth, podajesz pin i gotowe. Możesz zgrać książkę telefoniczną do radia, w tych opcjach z owinięcia strzałki wybierasz "phonebook" i tam musisz wybrać tyb książki-telefon i import kontaktów. nie zobrazuje ci tego dokładnie bo już jakiś czas nie bawiłem się tym systemem.
Dzwoń do dealera, że nie dostałeś instrukcji obsługi do systemu radia-muszą ci ją dać, jest takowa oryginalna, z tym że dealer musi się do centrali po nią złościć a często o tym zapomina.
pozdrawiam

Robnek - 14-12-2015, 11:55

Dziękuje , paruje się przez ekran dotykowy ,wszystko zagrało (znajomość angielskiego by mi się przydała ale dam rade.). Do dilera też zadzwoniłem ,
symbol radia to DY-5MW3R69-T-15 .

[ Dodano: 19-12-2015, 16:05 ]
Jeszcze jedno pytanie odnośnie telefonu przez Bluetootha , słyszę rozmówce z głośnika po prawej stronie a chyba powinienem z lewej i nie mogę znaleźć w ustawieniach ani w instrukcji jak to przestawić .

DJ Fazi - 19-12-2015, 16:09

Głośnik jest po prawej, tak jest w każdym Mitsubishi.
Robnek - 19-12-2015, 21:52

Znalazłem ustawienie ,,Tel Speaker Setting " jest opcja ON OFF , MUTE ,ATT,FL,FR,FRONT ale wszystko nie aktywne .
Mark442 - 20-12-2015, 18:05

Pisałem do MMC Polska i otrzymałem taką odpowiedź (listopad 2014 r.) w kwestii głosu z telefonu z prawego głośnika:
""Szanowny Panie,

Dziękuję za informację oraz przekazanie istotnej opinii.

Uprzejmie informuję, że poruszone przez Pana aspekty funkcjonalne pojazdu są nam znane. Podzielam Pana opinię dotyczącą funkcji głosowych oraz źródła pochodzenia dźwięku. Problem ten przekazałem do Działu Produktu, który jest w bezpośrednim kontakcie z producentem pojazdu.

Liczymy, że producent pojazdu wkrótce dostosuje wszelkie funkcje, zgodnie oczekiwaniami Klientów i przekazywanymi przez nas uwagami.

Z wyrazami szacunku""

Nie szukaj w ustawieniach - nie ma innej opcji w Miskach - głos wydobywa się z prawego głośnika i jest to kwestia softu, a nie ustawień...

Robnek - 21-12-2015, 07:40

Dziękuje,czekamy na nowy soft .
piotr444 - 04-02-2016, 17:42
Temat postu: radio z kamerą cofania - instrukcja
Witam! Szukam instrukcji obsługi w j. polskim do panelu- radia z kamerą cofania do mitsubishi asx (model z 2013r.)
Pyra - 03-09-2019, 10:12

Robnek,
Witam pierwszy raz. Pytanie czy może mi Pan pomóc w instalacji nowego radia w asx-sie. Miałem najuboższą wersję radiową (bez panelu dotykowego), zmieniłem więc a radio z panelem z wyższej wersji wyposażenia. Wtyczki pasowały bez przeróbek (nie podłączałem tylko wtyczki od kamery bo jej nie mam, tylko czujniki) wszystko zadziałało z wyjątkiem połaczenia przez blutooth. Nie mogę wogóle w menu radia znaleźć zakładki do połaczenia z telefonem. Telefon również go nie znajduje. Nie wiem w czym problem. Proszę o radę lub info gdzie mógłbym zasięgnąć jakieś konkrety. Pozdrawiam

Bizi78 - 03-09-2019, 10:19

A w ogóle masz moduł hands free :?:
Na poniższej fotce masz pokazaną lokalizację.

Pyra - 03-09-2019, 10:32

Bizi78,
Tak, mam gniazdo usb (narazie podpięty jest tam pendrive). Generalnie radio pokazuje dostęp do aux ale wchodząc tam mogę tą opcje włączyć albo wyłączyć. Fabryczny symbol radia to dy-5mwr69-t15.
Pozdrawiam

[ Dodano: 04-09-2019, 17:38 ]
Bizi78,
Witam, wychodzi na to, że w moim asx nie ma tego modułu. Szukam na różnych forach i nie widzę aby drigą kupna coś takiego nabyć. Ale przynajmniej jestem w domu. Dzięki i pozdrawiam.