Tuning - Położenie nowego lakieru
igorek - 23-12-2015, 08:55 Temat postu: Położenie nowego lakieru Chodzi o Mitsubishi Lancer. Auto ze sportowym zadziorem. Chciałbym dodatkowo odświezyć lakier.
I mam dylemat. Wprawdzie mam pewien budżet na ten cel, ale chciałm się podpytać ile to może kosztować. Może ktoś niedawno robił takie rzeczy.
A może folia? Czy daje podobny efekt jak lakier? Z lakierów zastanawiam się nad tymi customowymi.
mastach - 23-12-2015, 09:18
Nowy kolor na całe auto tych gabarytów w moich stronach (Radom) u porządnego fachowca z prawdziwą kabiną bezpyłową to koszt około 3000-3500 zł.
Oczywiście cena obejmuje materiały i robotę, materiały z górnej półki - podkład Spies Hecker, baza Lesonal, bezbarwny Sikkens.
igorek - 28-12-2015, 12:46
A co powiesz o takim lakierze - customowy
apg2312 - 28-12-2015, 13:02
Znajdź w okolicy mieszalnię lakierów samochodowych - będziesz mógł wybrać jaki tylko lakier Ci się zamarzy. Łącznie z kameleonem Tyle tylko, że po kilku minutach przeglądania fiszek już nie będziesz widział różnicy między lakierami
igorek napisał/a: | A co powiesz o takim lakierze - customowy |
Szczerze ? Przecież to Twoje auto, i to Ty nim będziesz jeździł. Jaki kolor sobie wybierzesz, taki będziesz miał.
rej - 29-12-2015, 07:35
Wydaje mi się, że jak już wchodzić w lakiery customowe, to brać bardziej efektywny lakier. Nie twierdzę, że czarny nie jest efektywny, bo jest, ale ten burgund też jest niczego sobie. Autko wyglądać będzie bardzo ładnie. Koszt wymiany lakieru zaczyna się od 2-3k zł w górę. Poszukaj jakiegoś lakiernika-magika z odpowiednim doświadczeniem i sprzętem, aby to ładnie wyszło. Na tym nie ma co oszczędzać. Na drogach na pewno zrobisz wow wśród wielu kierowców, bo bez dwóch zdań auto będzie się wyróżniało.
Bizi78 - 29-12-2015, 07:40
rej napisał/a: | Koszt wymiany lakieru zaczyna się od 2-3k zł w górę. |
ale to chyba w jakiejś szopie lub garażu .
|
|
|