To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - włamanie

Anonymous - 27-02-2007, 20:21
Temat postu: włamanie
Witam miśki!
bylem w lodi dwa dni temu. samochod stal przez okolo 3 dni pod blokiem i mialem wlam. Ktos otworzyl wszystkie schowki (carisma 98' glx) i wszystko wyrzucil na podloge; opuscil tez tylne siedzenia i grzebal w bagazniku. Mam radio clariona, neonik ozdobny, oryginalne plyty i nowy zestaw narzedzi, trojkat itd. bo jezdze miskiem od polowy stycznia. Ale jest haczyk, bo zupelnie nic nie zginelo, malo tego ktos zamknal za soba drzwi. Co o tym myslicie, zdarzylo sie komus z was cos takiego??? Zaznaczam, ze bylem w lodzi drugi raz ty miskiem i raczej nikt tam mnie nie zna wiec wykluczam jakas forme dokuczenia. Moze chca jakis characz wymuszac czy cos... prosze o opinie, bo bede jeszcze w tym miejscu nie raz i nie wiem czy odmowic sobie tej przyjemnosci jazdy miskiem i nie zaczac autobusem... poradzcie

saphire - 27-02-2007, 20:31

Kiedyś podobną akcję miał znajomy - zbebeszone auto i nic nie zginęło pomimo że grajek był, trochę kluczy, jakieś inne drobiazgi co więcej zostawili kartkę że nie mieli czasu posprzątać po sobie ale autko oddają nienaruszone. :twisted: Przejażdżka? Miejsce do spania na noc? Może potrzebowali kluczy/zapasu/podnośnika - do dziś nie wiadomo...
Anonymous - 27-02-2007, 20:45

Dzieki za odpowiedz. No wlasnie kupilem w niemczech od kobiety i wszystk jesr funkiel nówka podnośniki cuda. I nic a nic nie zginelo. Myslalem ze to moze jakas forma ostrzezenia. Byly pod blokiem tez inne auta na obcych rejestracjach i nowe znaczy drozsze i w ogole. nie mam pojecia. Bardzo dziwne.
saphire - 28-02-2007, 21:10

Widać czegoś szukali a że nie znaleźli to sobie poszli.
Anonymous - 28-02-2007, 21:50

Cytat:
Byly pod blokiem tez inne auta na obcych rejestracjach i nowe znaczy drozsze i w ogole. nie mam pojecia. Bardzo dziwne.

do carismy wchodzi sie jak do wlasnego domu wiec pewnie dlatego wybrali twoje auto, a szukali pewnie gadzetow typu: iPod, palm itd., nic takiego nie miales wiec odpuscili sobie.
btw lodz to najbardziej zlodziejskie miasto, ja bym sie tam bal jakiekolwiek auto zostawic w miejscu innym niz parking strzezony.

Anonymous - 15-03-2007, 10:47

Uwaga Uwaga!
Dowiedzialem sie ze w łodzi kradna benzyne!!! Mam wlot do gazu obok tego do benzyny i nie wiedzieli a klapka byla otwarta! mialem malo benzyny ale wlasnie mialem wrazenie ze za szybko mi ubylo! potem cieć co pilnuje tego bloku powiedzial ze to normalka! na luzaka spuszczaja ludziom benzyne, a jak wiadomo w cari otwiera sie od srodka, no to sobie weszli i przy okazji wyczesali auto, ale widocznie nic ich nie zainteresowalo.
pozdrawiam!

loidd - 16-03-2007, 21:14

Witam
Miałem podobny przypadek w Bydgoszczy w ubiegłym roku
otworzyli ale już nie zamknęli !!!!!! -pół baku opróżnili.ON
Uwaga na paliwko !!!!!!!!!!!!

stanik - 18-03-2007, 22:20

mój znajomy w legionowie pod blokiem tak pozbyl sie 3/4 zbiornika z Tico i przy okazji przewodu od wlewu do zbiornika bo tam znów przecieli ten przewód bo jest niczym nieosłonięty przy kole.
Pozdrawiam

Anonymous - 20-04-2007, 22:31

z uwagi na fakt, że nie mam jeszcze carismy ale przeczytałem Wasze posty chciałbym przytoczyć moje doświadczenia w tej materii.

1. Mam (jeszcze) golfa którego zostawiłem rodzicom gdyż coś się w nim rozleciało. Zabrałem więc furę rodziców a tego zostawiłem do naprawy. Rzecz działa się z początkiem tego roku gdzie mieliśmy prawie zimę więc coś tam spadło śniegu. Rodzice postanowili gdzieś się tym golfem wybrać więc starszy jak zawsze wyrwał z domu pierwszy i zabrał się za odśnieżanie. Odśnieżył furę, zagrzał ją nawet w środku i czekał na matkę. Ta przyszła wsiadła i stwierdziła że coś jej tu nie gra, że śmierdzi petami a ja przecież nie palę. Następnie stwierdziła że ja mam 4 drzwiowe auto więc czemu to ma tylko 2 drzwi :D No i rodzice wystrzelili z auta, okazało się że zagrzali je sąsiadowi :) Pozamykali i wrócili do właściwego golfa :)

2. No i jeszcze jedna historyjka :) Za czasów gdy uczęszczałem do technikum zresztą samochodowego :) kolega postanowił odpicować sobie maluszka. Pozakładał do niego wszystko łącznie z centralnym zamkiem na pilota. Wybrał się później do Zoo z laską i postawił swoją furę między mercem a czymś tam z podobnej klasy :) Dumny był wielce z tego gdzie jego auto stoi i śmiał się że przynajmniej mu go nie ukradną. Zamknął przyciskiem swoje auto i o dziwno po przyciśnięciu pstryczka otworzył się merol :) Niestety zamknąć już się nie chciał :wink:

Pozdrawiam.

Anonymous - 20-04-2007, 23:33

Xecutioner napisał/a:
przyciskiem swoje auto i o dziwno po przyciśnięciu pstryczka otworzył się merol :) Niestety zamknąć już się nie chciał :wink:

Pozdrawiam.

Rozumiem, że tata tym samym sposobem otworzył i zagrzał golfa sąsiada ? :)

Anonymous - 22-04-2007, 08:57

tak misiek, ale nie dość że odśnieżył, zagrzał to jeszcze zamknął :D