To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - [2G 95-99] Wytrzymałość

rico003 - 04-01-2016, 12:44
Temat postu: [2G 95-99] Wytrzymałość
Witam!
W wielu silnikach można tak robić i wytrzymują ale czy w Eclipsie silnik wytrzyma bez zakucia? Chodzi mi od podniesienie mocy z 210hp na 350hp. Czy już trzeba kuć? No i czy skrzynia wytrzyma.
Słyszałem że 4g63t są dość wytrzymałe.
Dziena za odpowiedzi.

tom580 - 07-01-2016, 13:18

Witam i gratuluję zakupu. Fakt te silniki są podatne na podnoszenie mocy i bez zakucia przy dobrym wystrojeniu wytrzymują nawet do 350Km no ale to już autka doinwestowane i dobrze zrobione. Niestety te silniki są podatne na crankwalk i potrafią wypluć panewki:/ ale jeśli jest dobrze utrzymany silnik to sobie poradzi. Jednak gdybyś chciał próbować mocniej kręcić to polecam zacząć od dołu silnika i zmiany wału na jakiś od EVO bo fabryczne są plastelinowe i doboru dobrych panewek dalej zmiana dolotu wydechu głowicy bo sporo ogranicza turbo wtryski sterowanie czyli $$$ i jeszcze raz $$$. Jak coś to poczytaj:
http://www.mekp.pl/viewtopic.php?t=150 powodzenia z autkiem i w modach

Hubeeert - 08-01-2016, 01:02

rico003 napisał/a:
Chodzi mi od podniesienie mocy z 210hp na 350hp. Czy już trzeba kuć? No i czy skrzynia wytrzyma.

Jakby było nowe to nawet jakiś czas i owszem, ale po tylu latach bez remontu silnika i skrzyni nie zaczynaj marzen o zylionie koni.

rico003 - 08-01-2016, 18:26

tom580, Dzięki za link i odp ;)
Jak będę robił jakieś mody to wkleje jakieś foty 8)
Powiedz mi jeszcze gdzie moge szukac jakis dobrych czesci bo na ebay jest sporo tylko ze tam jest od 400+hp i jeszcze ceny takie cos podchwytliwe typu 2 tysie PLN za caly turbo kit.

RENZO - 25-01-2016, 20:00

rico003, 4g63T wytrzyma 350KM o ile jest to 6 Bolt to sie zgodze żaden inny 4g63T z Eclipse nie zniesie 350 bez kucia. Prosty i Tani sposób na 7 Bolt'a korby i tłoki z Evo wał może zostać stary. Co do ebay'owych Kitów dosłownie nie licz na to że to będą tanie konie bo wystrojenie tego bubla jest trudniejsze a i tak prędzej czy później się to rozleci lub motor :wink: