Pajero Sport - [3.0 V6] Wyciek skrzynia automat
hunter871 - 02-02-2016, 12:33 Temat postu: [3.0 V6] Wyciek skrzynia automat Witam bylem dziś robić wymiane oleju w skrzyni, i przy wymianie mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone w tym miejscu co się łączy silnik ze skrzynia ale nie cieknie ciurkiem powiedziano mi ze to wyciek ze skrzyni biegów przez rok użytkowania auta nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu nie wiem co o tym myślec skrzynia chodzi bez żadnych problemów za remont tej skrzyni powiedziano mi 8.5 tys
Sir Stanczyk - 02-02-2016, 13:41
No to nieźle Ci powiedziano. Mi wymienili tylko uszczelkę za 20zł i wszystko gra. Ale może u mnie były mniejsze szkody... albo na uczciwszego mechanika trafiłem. Sorry, że bardziej pomóc nie mogę :/
Georg - 02-02-2016, 14:15
hunter871 napisał/a: | (...) mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone (...) nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu (...) |
...to w końcu wyciek, czy zapocenie?
Wytrzyj do sucha i obserwuj - z zapoceniem niekiedy jeździ się latami...
hunter871 - 02-02-2016, 14:20
Georg napisał/a: | hunter871 napisał/a: | (...) mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone (...) nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu (...) |
...to w końcu wyciek, czy zapocenie?
Wytrzyj do sucha i obserwuj - z zapoceniem niekiedy jeździ się latami... |
Zapocenie jest one tak od góry az do dołu w miejscu jak sie skrzynia laczy z sinikiem
[ Dodano: 02-02-2016, 14:21 ]
Sir Stanczyk napisał/a: | No to nieźle Ci powiedziano. Mi wymienili tylko uszczelkę za 20zł i wszystko gra. Ale może u mnie były mniejsze szkody... albo na uczciwszego mechanika trafiłem. Sorry, że bardziej pomóc nie mogę :/ |
a w którym miejscu mial kolega wyciek
|
|
|