Ubezpieczenia - Ubezpieczenie OC - nowe zasady
rej - 19-02-2016, 15:13 Temat postu: Ubezpieczenie OC - nowe zasady Podobno od nowego roku są nowe przepisy w sprawie OC, że to nie ubezpieczalnia sprawcy wypłaca, tylko moja, a później moja ubezpieczalnia egzekwuje należność od ubezpieczalni sprawcy. Chodzi o szybsze likwidowanie szkody. Jakie TU polecacie, które jest w tym systemie (pytam o OC)? A może ktoś już miał doświadczenia z tym związane?
asek - 19-02-2016, 19:44
BLS czyli bezpośrednia likwidacja szkody była wprowadzana w TU stopniowo od zeszłego roku.
Co do firm to zależy na czym Ci zależy czy na odpowiedniej obsłudze w razie "W" czy na tanim ubezpieczeniu. Chociaż czasem i największym zdarzają się wpadki
staszq2 - 19-02-2016, 21:51
rej napisał/a: | Jakie TU polecacie |
PZU - na podstawie 7 znanych mi bardzo dobrze szkód to 6 zlikwidowanych bez zastrzeżeń, przy jednej okazał się problem ale to chyba likwidatorowi żona rano nie dała...
mjsystem - 23-02-2016, 15:15
Co Wy piszecie? Nic się nie zmieniło. Powstała tylko opcja. OC własne nie ma nic do OC sprawcy zdarzenia
staszq2 - 23-02-2016, 20:52
mjsystem napisał/a: | Co Wy piszecie? |
Odpowiadam przynajmniej ja na pytania
mjsystem napisał/a: | Nic się nie zmieniło |
Sorki ale jesteś w błędzie
mjsystem napisał/a: | Powstała tylko opcja |
Była opcją kiedyś a teraz zaczyna być sukcesywnie standardem.
mjsystem napisał/a: | OC własne nie ma nic do OC sprawcy zdarzenia |
Nikt tutaj tak nie napisał.
mjsystem - 24-02-2016, 10:59
staszq2, skąd takie wiadomości?
staszq2 - 24-02-2016, 22:03
mjsystem, PIU - Polska Izba Ubezpieczeń. Poszukaj troszkę to znajdziesz
Co do mjsystem napisał/a: | Powstała tylko opcja | to raczej jest to możliwość bo jak to w życiu bywa każda opcja jest płatna a BLS nie jest płatny.
|
|
|