To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.6] Brak Halogenów i DRL po zdjęciu zderzaka

macel_x - 24-02-2016, 17:46
Temat postu: [1.6] Brak Halogenów i DRL po zdjęciu zderzaka
Panowie/Panie Witam śledzę wasze forum już od bardzo dawna ale dzisiaj pojawił się pierwszy problem w moim ASX-ie.

Problem polega na tym że miałem delikatną kolizję z psem w skutek czego z lewej strony ułamałem uchwyty od halogenu/DRL i rozszczelniła się się chłodnica. Pękł zderzak połamana ramka od grilla.

I w tym momencie zaczyna się problem bo żeby usunąć efekty tej kolizji był zdjęty zderzak a co za tym idzie odłączone halogeny itd. Gdzieś kiedyś widziałem temat że podobno gdy te elementy są odłączone komputer ich później po podłączeniu nie widzi.

Opiszę jak wygląda problem- Po włączeniu auto na manetce świateł, w garażu zapalają się xenony jak z niego już wyjeżdżam gasną ale nie zapalają się DRL. Chcąc włączyć halogeny zapala się kontrolka na desce ale światła fizycznie się nie włączają. No i nie działają spryski reflektorów.

Moje pytanie brzmi
Co się stało i jak to naprawić??????

robertdg - 24-02-2016, 18:09

Wypadalloby wpierw sprawdzić bezpieczniki i zasilanie na kablach
macel_x - 24-02-2016, 20:34

Skoro by wypadało to sprawdzone.
W pierwszej kolejności to sprawdziłem

[ Dodano: 27-02-2016, 15:19 ]
Byłem umówiony już do serwisu ale nie wiem jak i dlaczego po którymś ustawieniu na auto i wjeżdżaniu i wyjeżdżaniu z garażu światła DRL się zapaliły halogeny też zaczęły działać i spryski. Dziwna sytuacja ale przynajmniej po problemie. Jakby coś to napiszę czy coś się zmieniło

tokyo - 29-02-2016, 23:23

Witaj
Prawdopodobnie pod plastikiem nad zderzakiem jest niedocisnieta kostka (centralnie - szara) i to powoduje usterke