Pajero Sport - Montero Sport V6 3.5L - czy warto?
dawidz - 06-03-2016, 21:06 Temat postu: Montero Sport V6 3.5L - czy warto? Witam, od jakiegoś czasu poszukuję dla siebie Pajero Sport i obserwuję pojawiające się sporadycznie oferty na Montero Sport. Z oczywistych różnic: pojemność i moc silnika, stały napęd 4x4 realizowany przez przekładnię wiskotyczną z możliwością zapięcia na sztywno plus reduktor (czyli AWD -> 4H - 4L zamiast 2H -> 4H -> 4L), brak wskaźników napięcia akumulatora itp.
Interesuje mnie czy ktoś ma doświadczenie odnośnie serwisowania tego auta (części te same co do Pajero Sport?) oraz współpracy tego silnika z instalacją LPG.
Obecnie w popularnych portalach ogłoszeniowych od dłuższego czasu są wystawione dwa takie modele i zastanawiam się dlaczego tak długo nie schodzą? Bezpodstawne uprzedzenia? Może po postu nie warto?
lapa16 - 07-03-2016, 14:22
Jak ja kupowałem pajero to tez odradzali mi 3.5 a to z racje ze silnik jest drogi w obsludze no i czesci tez jakos wybitnie duzo ich nie ma no chyba ze ASO za chore pieniądze.
damianowy - 07-05-2016, 08:26
ja własnie taki kupiłem pół roku temu, i jak na razie części eksploatacyjne zamawiam e-pajero i mam następnego dnia typu .drążki,uszczelki,filtry...itp
I według mojego mechanika jest znacząca różnica w mocy i przyspieszeniu i bardziej bulgocze i ciut więcej pali.. awd dla mnie większa przyczepność a przydaję się bo to dosyć szybkie i wysokie auto.
Wszystkie części możesz ewentualnie z usa sprowadzić, jak tu nie będzie.
I w terenie ta większa moc się przydaje
pozdrawiam
|
|
|