Chcę Kupić Space Stara - [MSS 1.6] proszę o pomoc w ocenie 

bartf77 - 29-03-2016, 12:26 Temat postu: [MSS 1.6] proszę o pomoc w ocenie Witam,

jestem na etapie poszukiwania samochodu, rzuciło mi się w oczy to ogłoszenie - proszę o pomoc w ocenie samego ogłoszenia. (nie dzwoniłem jeszcze)

http://otomoto.pl/oferta/...html#f88bb6fa5f
												 darcun4 - 29-03-2016, 18:32
  Po przejrzeniu zdjęć i przeczytaniu opisu, auto warte odwiedzin osobistych. 

Nie wiem tylko, co autor miał na myśli pisząc "silnik pięknie pracuje na każdych obrotach, jest zrywny a zarazem ekonomiczny". Czy jest zrywny niech potwierdzą koledzy mający taki (sam mam diesla), ale z tego co piszą na forum, to ekonomiczny raczej nie jest.
												 Bizi78 - 29-03-2016, 18:47
  Tylna wycieraczka w dziwnej pozycji, warto to sprawdzić bo mechanizm lubi korodować.

Brak napisu na tylnej klapie, możliwe że była malowana (korozja lubi tam atakować).

Warto sprawdzić tylne nadkola, kielichy i podłogę tam pojawia się najczęściej korozja.

Lusterko boczne kierowcy polepione taśmą.

Najlepsze    :

| Cytat: | 	 		  | EPS (wspomaganie kierownicy z regulacją zależną od prędkości) | 	  
												 kisian - 29-03-2016, 22:42
  Dla mnie dziwne jest to że ma chlapacze z przodu a z tyłu już nie. Wygląda jakby brakowało chromowanej listwy na drzwiach pasażera z przodu i z lewej strony z tyłu. Kilka kilo turboplaka wszędzie gdzie tylko się dało...
												 tomwasz - 01-04-2016, 21:50
  Tylna klapa chyba nieco niedopasowana (za duża szczelina).
												 Hugo - 05-04-2016, 21:43

| darcun4 napisał/a: | 	 		  | ekonomiczny raczej nie jest | 	   Mam takiego, przedlifta, ale to nie ma znaczenia. Jeśli uważasz, że niecałe 7l/100 km w cyklu mieszanym i 5l/100 km w trasie to duże spalanie silnika 1,6 benzyna z padniętą sondą lambda (pali się kontrolka CE) to ile powinien spalać? 3l/100 km w trasie i 4,5 w cyklu mieszanym? Auto bez LPG    Spoko, nie spinam się, ale takie są fakty   
												 darcun4 - 06-04-2016, 19:14

| Hugo napisał/a: | 	 		  | Spoko, nie spinam się, ale takie są fakty | 	  

Nawet Cię o to nie podejrzewam, czytałem tylko to: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66472 i tam już tak "oszczędnie" nie piszą.   
												 Anonymous - 09-04-2016, 13:29
  Te 5 l w trasie to chyba przy 80km, bo na pewno juz nie przy 100km/h.

Średnie to minimum połowa jest w tej trasie przy 100km/h. Jeżdżę po katowicach to spalanie 8l/100km jest bezproblemowe do osiagniecia, a mam lekką nogę. Na trasie przy 100km/h 6l.

Jakbym miał drugi raz wybierać to 1.8 mpi. Mniej pali lepiej jeździ.

Jeżeli kolega jest zainteresowany nadal to mogę do chorzowa skoczyć z miernikiem i pooglądać.

| 

|  

|