To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Gothaer - ubezpieczenia OC i AC

irekmiecz - 30-03-2016, 11:59
Temat postu: Gothaer - ubezpieczenia OC i AC
Gothaer - ubezpieczenia OC i AC
Jakie macie doświadczenia z tą firmą ?
Jeśli ktoś ma.
W CUK zaproponowano mi niby najlepszą ofertę (cena składki niższa tylko o 70zł. w porównaniu z Hestią) właśnie w Gothaer z twierdzeniem że są mniej problemowi niż Hestia a tym bardziej Allianz.

mietka - 30-03-2016, 12:34

Ja miałem doczynienia z ta firmą. Moge polecić, miałem taki przypadek: jechałem samochodem ojca i miałem kolizję. Na szczęscie nie zabrali zniżek poniewaz przez 10 lat nie było żadnej szkody, wiec mi sie upiekło. Cenowo są atrakcyjni
mjsystem - 30-03-2016, 16:58

irekmiecz napisał/a:
Gothaer - ubezpieczenia OC i AC

http://opinie24.pl/gothae...ubezpieczeniowe

irekmiecz - 30-03-2016, 20:31

mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne.
Oferta Gothaer przedstawiona mi w CUK ;
AC - serwis przy wartości pojazdu (wyższa niż u innych), bez żadnych udziałów własnych.
Assistance – holowanie bez limitu kilometrowego w Polsce, naprawa na miejscu, pojazd zastępczy oraz zakwaterowanie na czas naprawy.
Z Hestii zaproponowano mi ; Assistance wariant Premium, Zastosowane klauzule: Świadczenie pojazd zastępczy (ASS) : 0.00 zł
W kwestii ubezpieczenia auta nie chcę pochopnie podjąć decyzji, tylko ze względu na niewielką oszczędność w wysokości składki. Z drugiej zaś strony jeżeli znalazło by się kilka osób które pozytywnie ocenią doświadczenia z Gothaer to czemu nie dać im i sobie szansy.

Cezar - 30-03-2016, 22:20

Gothaer - za dobra cena idzie tez dobry zakres ubezpieczenia, czyli allrisk - ochrona jest od wszystkiego co nie jest wylaczone (brak ryzyk nazwanych).
Likwidacja szkod jest sprawna i szybka, a assistance w opcji lux jest sprawdzone kilkukrotnie z dobra opinia :wink:

mjsystem - 31-03-2016, 14:45

irekmiecz napisał/a:
mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne.
Bo taka jest prawda o firmach ubezpieczeniowych w Polsce. Ile osób tyle opinii. :wink: Trzeba jednak pamiętać, że liczy się stosunkowo ilość osób i spraw załatwionych pozytywnie lub negatywnie przez dane towarzystwo. Pewnie tylko frustraci i osoby niezadowolone z usług piszą oceny i opinie na stronach tego typu. Ci, którzy nie mają problemów nie mają potrzeby wypowiadać się w tematach opinii. Ale według starego powiedzenia przyjaciół (w tym przypadku TU) poznaje się w biedzie ( w zdarzeniu). Akurat Gothaer nie ma zbyt dobrej opinii w ogóle :|
irekmiecz - 02-04-2016, 11:57

Ubezpieczyłem z pośrednictwem CUK Ubezpieczenia w Gothaer ;
OC / AC / Assistance