[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kierownica - wymiana, obszywanie, problemy z przyciskami.
Cichy_WN - 01-12-2008, 16:43 Temat postu: [CY2A 1.5] Kierownica - Chwalę się... W związku z tym, że postanowiłem sobie, że zakupię najtańszą wersję Lancera w metaliku, to teraz sam muszę sobie go dorabiać... No i dzisiaj strzeliłem mu skórę... na kierownicy. Obszyłem samo koło kierownicy skórą czarną "Jacky'ego".
Nie wiem jeszcze czy się da i ew. jak umieścić tu zdjęcie, więc zanim się nie dowiem, to Wam nie pokażę.
Wrażenia...? Kiera milsza w dotyku, nie ślizga się jak fabryczne tworzywo, sama obręcz lekko pogrubiona, co wpływa na wygodę trzymania całej kierownicy.
W poprzednim samochodzie też tak miałem i podobało mi się... polecam.
Anonymous - 08-12-2008, 23:58
Zapodaj foty, może być na maila:)
grzes - 03-04-2010, 22:19
Ja też zamierzam zamontować w ramach "udoskonalania" INFORMA"
racer1972 - 03-04-2010, 22:35
Ja także ale będę zamawiał usługę w niedalekiej firmie robiącej tapicerki do aut - koszt ok.200zł ale nie do odróżnienia od fabrycznej poza tym można wybrać kolor,fakturę itp.
grzes - 07-04-2010, 20:43
U mnie w okolicy też chcą 200PLN. Jest jednak jeden problem, chcą do obszywania wymontowywać kierownicę, a nie wiem czy na gwarancji to taki dobry pomysł. Niby w ASO w Nowym Sączu można zamówić obszywanie, ale trzeba zostawić auto na noc i życzą sobie 300 PLN ( jako podwykonawce mają tapicera co bezpośrednio bierze 200) , ale wtedy z gwarancją ok. A u Ciebie racer jak to wygląda?
racer1972 - 07-04-2010, 23:06
Pytałem no i można bez demontażu ale nie wiem czy nie trzeba będzie coś dopłacać ekstra... link do firmy http://www.kierownice.republika.pl/ można obszyć prawie wszystko
Trik - 08-04-2010, 07:50
grzes napisał/a: | a nie wiem czy na gwarancji to taki dobry pomysł. |
Można kierę zdjąć, ale po wszystkim należy sprawdzić i ew. wykalibrować systemik, czujnik gdzieś przy kole kierownicy, który współpracuje z systemmem stabilizacji toru jazdy. Pewnie dla tego ASO doliczyło 100 za podłączenie kompa i sprawdzenie plus robocizna.
PS w Gwarancji nie zauważyłem niczego o zakazie zdejmowania koła kierownicy i jej obszywaniu.
10wojtek10 - 08-04-2010, 21:26
...a może by tak poszukać np. na allegro?
Przy odrobinie szczęścia można znaleźć oryginalną skórzaną za 200zł.
jaca71 - 08-04-2010, 22:16
10wojtek10 napisał/a: | ...a może by tak poszukać np. na allegro?
Przy odrobinie szczęścia można znaleźć oryginalną skórzaną za 200zł. |
Na Allegro masz bardzo dużą szansę że kupujesz kierownicę kumpla z forum/klubu.
Bynajmniej nie za jago zgodą
krzychu - 08-04-2010, 22:20
jaca71 napisał/a: |
Na Allegro masz bardzo dużą szansę że kupujesz kierownicę kumpla z forum/klubu.
|
Wystarczy popatrzyć czy nie mam innych części od poważnie rozbitego albo anglika wtedy można podnieść chodź trochę zaufanie.
jaru23 - 09-09-2010, 08:41 Temat postu: Kierownica z wersji invite do informa Pytanie jak w temacie, czyli czy da się podłączyć sterowanie radiem i inne przyciski z kierownicy z wersji invite w wersji inform? Czy ktoś może przekładał? Mam okazje nabyć taką kierownicę dlatego się nad tym zastanawiam.
racer1972 - 10-09-2010, 01:15
Też się nad tematem przekładki zastanawiałem... I sam jestem ciekaw...
megas1 - 11-09-2010, 08:34
Po co się bawić w szczegóły. Załóż bez podpinania. Sąsiad się nie połapie i będzie zazdrościł.
A na poważnie to po co kupiłeś Informa jeżeli zależało ci na kilku dodatkowych guzikach na kierownicy?
Za chwile będziesz chciał dokupić:
Tempomat (tylko 1.8)
Opony 205/60R16 i koła aluminiowe 16'' x 6.5JJ
Chromowany grill
Przednie reflektory przeciwmgielne
Automatyczne światła i czujnik deszczu
Elektryczne i podgrzewane lusterka w kolorze nadwozia
Sterowanie radiem w kierownicy
Automatyczna klimatyzacja
Skórzane koło kierownicy
Chłodzony schowek
Ale to nadal będzie "prawie jak Invite"
Pzdr
Uwex - 11-09-2010, 10:36
megas1 - no bardzo konkretnie odpowiedziałeś koledze na pytanie .
Luk - 11-09-2010, 14:44
megas1 napisał/a: | Za chwile będziesz chciał dokupić:
Tempomat (tylko 1.8)
Opony 205/60R16 i koła aluminiowe 16'' x 6.5JJ
Chromowany grill
Przednie reflektory przeciwmgielne
Automatyczne światła i czujnik deszczu
Elektryczne i podgrzewane lusterka w kolorze nadwozia
Sterowanie radiem w kierownicy
Automatyczna klimatyzacja
Skórzane koło kierownicy
Chłodzony schowek
Ale to nadal będzie "prawie jak Invite" |
Nie. Wtedy to będzie prawdziwy Invite. Taki jak Twój
A co do tematu: myślę, że sterowanie radiem da się podłączyć, ale już tempomat i bluetooth nie, bo ich tam nie ma To wszystko chyba podłącza się razem do komputera, ale nie jestem na 100% pewien...
|
|
|