To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Używany z salonu AUTO WACHE Poznań - Mitsubishi Lancer

bartekcc - 15-04-2016, 09:45
Temat postu: Używany z salonu AUTO WACHE Poznań - Mitsubishi Lancer
Od dłuższego czasu rozglądam się za autem, od niedawna padło na Lancera - szukam tylko w okolicach poznania i raczej oferty z jakiegoś salonu.

Znalazłem coś takiego:
http://otomoto.pl/oferta/...k-ID6yld7n.html - ogłoszenie znalazłem w tym tygodniu, wcześniej go nie było.
Cena raczej nie niska, przebieg wręcz przeciwnie. Niby od autoryzowanego dealera, dlatego wydaje mi się, że raczej pewne auto.

W okolicy jest jeszcze jeden używany z "salonu" - http://otomoto.pl/oferta/...l-ID6yb8Vd.html - ogłoszenie od 30 marca.

Co myślicie o tych autkach i ogólnie o używkach z salonów?

mjsystem - 15-04-2016, 09:55

bartekcc napisał/a:
http://otomoto.pl/oferta/...k-ID6yld7n.html
Wyjątkowo niski przebieg. Krajowy. Warto sprawdzic u nich historie auta. Cena nie należy do niskich, ale jesli auto zadbane, to warto. :wink:
bartekcc napisał/a:
- http://otomoto.pl/oferta/...l-ID6yb8Vd.htm
Wersja dla ubogich. :wink: Plastik i brak sterowania w kierownicy, co dale wersje podstawową. nawet alufelgi ma dokupione, bo w orginale były stalówki :mrgreen:
lobuzek - 15-04-2016, 10:26

Jeżeli już to zainteresuj się pierwszym. Wersja Invite ma wszystko co niezbędne, a samochód wygląda na dobrze traktowany. Drugi to Inform i pewnych elementów wyposażenia może brakować.
tyku - 15-04-2016, 10:46

bartekcc, Cena dość wysoka, jak za wyposażenie w wersji INVITE. Za przemawia niski stan licznika i bezwypadkowość.
Cytat:
Zastrzegamy sobie prawo do pomyłki lub błędu.
Myślę, że nie dotyczy to bezwypadkowości. :wink:

Kolor też nie w moim guście. Jakoś słabo lancer się prezentuje w tym kolorze. :roll:
Na drugiego, tak jak koledzy pisali, nie zwracaj uwagi. :wink:

mjsystem - 15-04-2016, 12:02

tyku napisał/a:
Kolor też nie w moim guście
A mi się podoba :wink:
grzesiopol - 15-04-2016, 12:07

A słyszałem, że to ja chciałem za drogo za swojego. A tu podstawowa wersja o rok młodsza i troche mniej kilometrów i takie ceny. Obyczaje upadają :?: Tak jak wyżej drugiego sobie odpuść, poszukaj jeszcze może coś trafisz tej cenie lepiej wyposażonego. Nie wiem jakie masz oczekiwania od samochodu ale można coś trafić lepszego.
bartekcc - 15-04-2016, 12:42

Jest drożej dlatego, że z salonu. Nie mam zbyt wybujałych oczekiwań - chcę pewne auto, zarejestrowane w kraju, z możliwie niskim przebiegiem, nie musi być jakoś extra wyposażone. Kolor faktycznie nie najlepszy, ale w okolicy nie mam dużego wyboru a zwlekam już bardzo długo z zakupem auta.
grzesiopol wiem, że można znaleźć lepsze auto taniej ale musiałbym jeździć i oglądać - od listopada nie mam auta i niestety nie znam się na tym.
Jutro wybiorę się obejrzeć to autko.

grzesiopol - 15-04-2016, 12:59

Ale uwierz mi z czasem będzie ci brakować tych dodatków, ten drugi lancer Inform nawet nie ma podgrzewanych lusterek a uwierz mi jest to ważne. Wpadasz na autostradę i jedziesz nawet troche dalej jak nie masz auta od listopada to chyba nie patrzyłes w ogłoszeniach bo w tym czasie było naprawdę dużo fajnych Lancerów w tym czasie, wiem bo sam patrze co jakiś czas ogłoszenia.
tyku - 15-04-2016, 13:04

grzesiopol napisał/a:
A słyszałem, że to ja chciałem za drogo za swojego.
To ile ja bym musiał za swojego chcieć :?: Ubezpieczalnia mi wyceniła na 33 tys zł. :(
mjsystem - 15-04-2016, 13:06

bartekcc napisał/a:
nie musi być jakoś extra wyposażone
Ale ten drugi jest zbyt ubogi w ogóle. Jest goły jak Fiat Panda. :wink: Złoty kolor jest trwały i to jest ważne. nie kupuj czarnego. :wink:
bartekcc - 15-04-2016, 13:26

grzesiopol wcześniej rozglądałem się za innymi autkami i niestety kupowanie od właścicieli prywatnych lub z komisu to ruletka - trafiałem na ogłoszenia gdzie była informacja o pierwszym właścicielu a na miejscu spotykałem handlarza. Bez znajomego mechanika szansa na kupno dobrego samochodu jest niewielka.
mjsystem - dlatego nawet nie mam zamiaru oglądać tego drugiego. Chociaż wcześniej miałem gołą pandę - nie narzekałem. Skasowałem nią renault megane - po wszystkim panda wyglądała dużo lepiej. Co do koloru to jak to mówią - kolor nie jeździ.
tyku - ubezpieczalnie mają jakieś absurdalne zasady wg których zaniżają wyceny.

lobuzek - 15-04-2016, 13:27

Panowie, kolor nie jeździ :P Tym bardziej że mówimy o samochodzie używanym, a nie nówce konfigurowanej pod klienta.
Uważam, że dopóki nie jest jakiś totalnie pistacjowy czy inny różowo fioletowy, to nie ma co wybrzydzać, tylko patrzeć na stan techniczny.
Pierwszy invite w kolorze Diune Beige wygląda na godny uwagi. Obadaj go dokładnie i czekamy na nowego Lancera w rodzinie.

mjsystem - 15-04-2016, 13:31

bartekcc napisał/a:
Co do koloru to jak to mówią - kolor nie jeździ.
Ale się dewaluuje. Przekonasz sie kupując lancera czy inne nowe auto. Pewnie dziś nie zrozumiesz, ale z czasem na pewno. :mrgreen:
grzesiopol - 15-04-2016, 21:45

lobuzek napisał/a:
Uważam, że dopóki nie jest jakiś totalnie pistacjowy czy inny różowo fioletowy, to nie ma co wybrzydzać,
a taki może być :wink: :wink:

mjsystem - 16-04-2016, 14:02

grzesiopol napisał/a:
a taki może być
Kanarek :mrgreen:
Taki też:

I jest śliczny jak kurczaczek. :wink: