Carisma - Ogólne - Carisma zderzak tyl
Smera92 - 16-04-2016, 00:41 Temat postu: Carisma zderzak tyl Część. Czy ktoś może mi więcej powiedzieć na temat tego zderzaka? https://www.google.pl/sea...KG1ROd0Wh0QM%3A Help Help Help on jest zaje... I muszę taki mieć
MichciuGT - 16-04-2016, 07:41
Pytaj na niemieckim forum i ogłoszeniach, na tamten rynek takie wychodziły
Hugo - 16-04-2016, 17:31
Pamiętaj żeby od razu kupić dokładki na błotniki, bo będzie wyglądało bez nich fatalnie.
Smera92 - 16-04-2016, 17:41
A czy ta niemiecka wersja miała jakieś specjalne oznaczenia?
MichciuGT - 16-04-2016, 19:46
"zostaw dokładki golfiarzom i za tą kasę kup kobiecie kwiatka " - mądrze powiedziane, zwłaszcza gdy ma się dostęp do upragnionej kobiety.
Smera92 - 16-04-2016, 21:00
Pozostawienie to bez komentarza bo o gustach się nie rozmawia a co do wiejskiego tuningu to nie kieruj tego do mnie bo nie widziałeś mojej Carismy a kieruj do kolegów z kołpakami pokrowcami itp itd dobrze dopasowany zderzak z dyfuzorem do sportowego wyglodu pasuje jak najbardziej
Smera92 - 16-04-2016, 21:09
Już poprawilem. Niestety słowniczek z tabletami a co do tej wersji "stock" dlaczego wujek Google jej nie znajduje?
xCrashx - 16-04-2016, 23:29
Smera92 napisał/a: | Pozostawienie to bez komentarza bo o gustach się nie rozmawia a co do wiejskiego tuningu to nie kieruj tego do mnie bo nie widziałeś mojej Carismy a kieruj do kolegów z kołpakami pokrowcami itp itd dobrze dopasowany zderzak z dyfuzorem do sportowego wyglodu pasuje jak najbardziej |
*z imitacją dyfuzora Takie coś w takim zderzaku nie pełni żadnej praktycznej funkcji. Aby dyfuzor był skuteczny (i w ogóle działał) potrzebuje odpowiednio ukształtowanej podłogi
Co do tematu to cóż... też uważam, że to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Ale nie moje auto, nie moje pieniądze, więc nie namawiam, nie odradzam: "róbta co chceta" Nie jestem przeciwnikiem tuningu, jednak ja należę do obozu zwolenników efektywności, nie efektowności Tak samo jak pisałeś w którymś temacie o glebieniu auta. Dla mnie to totalnie bez sensu, poza wątpliwym pięknem (dla mnie nawet bardzo wątpliwym) nie przynosi to żadnych korzyści, a nawet wręcz przeciwnie, często nawet szkodzi. Lepiej zainwestować w komplet porządnych sprężyn i amorów bo to przynajmniej "robi robotę", a nie stwarza tylko pozory. Ale nie hejtuję, Ty uważasz tak, ja inaczej, każdy ma prawo do własnego zdania i poglądów
edit: "a co do tej wersji "stock" dlaczego wujek Google jej nie znajduje?" "Stock" to seria, znaczy samochód seryjny, taki jak wyjechał z fabryki, a nie nazwa serii
Smera92 - 16-04-2016, 23:50
Ok temat do zamknięcia jak widać tutaj ludzie nie odpowiadania na zadane pytania tylko krytykują i próbują wmówić że ich seryjne auto jest lepsze od tego zrobionego. I dlatego nie zobaczycie tematu z opisem i zdjęciami mojego auta bo mam już dość pytań po co ci to na szczęście jest jeszcze bardzo duża grupa osób z podobną pasją
xCrashx - 17-04-2016, 00:01
Kto Cię tutaj skrytykował, albo kto powiedział ,że seryjne auto jest lepsze? Nikt nic takiego nie powiedział, jednak swoje zdanie i pogląd na ten temat chyba możemy wyrazić? Mi się to po prostu nie podoba, a Ty rób co chcesz, Twoja sprawa Nie oczekuj jednak zachwytu i poklasku z mojej strony.
Smera92 - 17-04-2016, 00:55
Na tyle odp dowiedziałem się tylko że szukaj w niemczech a reszta to wasze opinie. Nie pytalem co o tym sądzicie a gdzie znajdę
apg2312 - 17-04-2016, 01:18
Smera92 napisał/a: | gdzie znajdę |
W Niemczech. A i to tylko raczej używki na portalach ogłoszeniowych, na forach, ewentualnie na szrotach. Firmy, które robiły akcesoria do Carismy już dawno przestały tego typu rzeczy produkować, a i produkcja była mała. Powód ? Zbyt małe zapotrzebowanie. Carismy produkowano w latach 1995-2004, w tym czasie wyprodukowano tylko ok. 385 tysięcy aut. Dla porównania - VW Passat B3/B4 w latach 1988-1996 wyprodukowano ok. 11 milionów egzemplarzy.
Możesz także pytać po firmach produkujących części tuningowe w Polsce, pierwszy przykład z Google :
http://www.eba.com.pl/s4-tuning_samochodow.html
powinni zrobić Ci na zamówienie co tylko będziesz chciał - oczywiście, o ile nie masz co robić z nadmiarem gotówki. Bo koszty mogą być spore, lub nawet większe niż spore.
Saqu - 17-04-2016, 22:54
fora są po to, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię, możesz je rozpatrywać albo olewać
Tak czy siak raczej z takimi rzeczami zostaje Ci szukać po firmach zajmujących się odbitkami i np coś takiego można znaleźć:
http://www.spojler.pl/pro...--mca992-tuning
Rzucio - 20-04-2016, 21:39
Wypowiem sie cos w tym temacie bo...u mnie z auta pozostaly tylko drzwi fabryczne i dach,wiec...jeśli chodzi Ci o taki zderzak tylny to nie wychodziło nic takiego fabrycznego. Ten zderzak to custom. Sam bede niebawem rzezbił takowy. Jak masz wiecej pytan pisz privy.
Pozdro
davitxx - 18-05-2016, 16:32
Rzucio, ja bym chętnie obejrzał na żywo tak zrobione autko.
Czy obniża to tył auta? Czy do takiego zderzaka trzeba wymieniać też przód/nakładki na progi czy poziom jest podobny?
|
|
|