To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - [2.5 TD] Jakie powinno byc napięcie w całym samochodzie?

Kubcikus - 11-05-2016, 15:20
Temat postu: [2.5 TD] Jakie powinno byc napięcie w całym samochodzie?
Cześć.
Jakie powninno byc napięcie w instalacji w całym samochodzie? Jeśli na akumulatorze mam przy wyłączonym silniku 12.8V to takie samo napięcie jest na wszystkich odbiornikach w pajero, tak samo jest gdy silnik pracuje, na aku jest 14,2V i w samochodzie tak samo.
Ostatnio spalił mi sie regulator napięcia w alternatorze, żarówki od świateł, czujnik na pompie wtryskowej, jakis moduł, powymienialem te czesci na nowe ale te napięcie nie daje mi spokoju.

Georg - 11-05-2016, 15:48

Cytat:
Jakie powninno byc napięcie w instalacji w całym samochodzie? Jeśli na akumulatorze mam przy wyłączonym silniku 12.8V to takie samo napięcie jest na wszystkich odbiornikach w pajero, tak samo jest gdy silnik pracuje, na aku jest 14,2V i w samochodzie tak samo.

Jest prawidłowo. 8)

plecho1 - 11-05-2016, 16:01

Napięcie na odpalonym silniku powinno zawierać się w granicach 13,9 - 14,5V, przy wyłączonym silniku też jak najbardziej ok.
Kubcikus - 11-05-2016, 18:43

O dzięki za szybka odpowiedz, czyli tym napięciem się już nie muszę przejmować.
Zastanawia mnie jedno, dlaczego nie działa obrotomierz, wiem ze zczytuje on z czujnika z pompy wtryskowej, być może uszkodzony jest czujnik lub sam obrotomierz, da sie to jakoś sprawdzić?

Kupię zaworek otwierający dawkę paliwa na pompie do 2.5 TD.