Outlander I GEN Techniczne - Reflektory - mocowanie
artdamart - 03-06-2016, 18:37 Temat postu: Reflektory - mocowanie Mam prośbę do forumowiczów z outlanderem.
Mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie jak zamocowana jest przednia lampa. Chodzi mi o to jak to wygląda z tyłu lampy. U mnie coś jest chyba wyłamane ponieważ jest mocowanie tylko na śruby z przodu i od góry.
Sama lampa nie jest o nic zablokowana od dołu od zewnętrznej strony a chyba coś powinno być?
Byłbym bardzo wdzięczny jakby komuś się chciało pstryknąć zdjęcie.
nytsug - 03-06-2016, 18:49
Zdjęcie nic Ci nie da. Nie zobaczysz tego na zdjęciu. Lampa mocowana jest od przodu na pasie przednim pionowym. Ma kołek ustalający i obok przykręcana jest na śrubę, drugie mocowanie jest na pasie przednim górnym w okolicy błotnika. Na dole lampa ustalana jest do zderzaka i ma takie plastikowe wypustki na nim. Na dobrą sprawę można powiedzieć, że lampa w Outku "wisi", ale ona się trzyma dość solidnie na tych śrubach u mnie.
elektryk - 05-06-2016, 17:00
U mnie są, od góry 2 śrubki, pod grillem jest jeszcze jedna w kierunku wzdłuż samochodu, od dołu zderzak dociska do pasa przedniego.
Rzekłbym że te wypustki z dołu to wredne dziw.... bo bez ruszania zderzaka nie da się wymienić lampy.
|
|
|