Małopolskie - Regulacja luzu zaworowego - wymiana SZKLANEK
Golotheman - 04-07-2016, 09:53 Temat postu: Regulacja luzu zaworowego - wymiana SZKLANEK Proponuję wymienić doświadczenia z regulacją luzu w okolicach Krakowa. Czy mechanik forumowy "Leszek" jest w stanie podołać temu zadaniu ? Załatwia szklanki skąś, czy trzeba mu je dowozić ?
W AutoKrak na Jasnogórskiej biorą około 360 zł za regulację, szklanka za 60 zł/sztuka, uszczelka 120zł, szlifowanie 40 zł /sztuka (tak podano mi przez telefon).
beti - 17-12-2016, 09:16
Znalazłeś coś?
Golotheman - 19-12-2016, 09:49
Jeszcze z Leszkiem się nie kontaktowałem, czekałem na opinie kogoś, kto u niego był. Pewnie skończy się autokrakiem, bo boję się powierzać szklankowe sprawy partaczom.
Tomek - 19-12-2016, 11:25
Przesież temat o Leszku jest na forum od dawna. Nie trzeba go reklamować.
Ja z usług Leszka byłem zawsze zadowolony, tyle, że nie miałem nigdy Lancera 1.8 i nie regulowałem w nim zaworów.
Golotheman - 19-12-2016, 13:23
czy ja neguje Leszka ? chodzi tylko o szklanki. I czy sam je ma czy trzeba przywieźć...
Tomek - 19-12-2016, 18:05
Golotheman napisał/a: | I czy sam je ma czy trzeba przywieźć... |
u Leszka jak się umawiasz na termin to się umawiacie czy przywozisz swoje części, czy Leszek ma zamówić.
Ja zawsze miałem swoje części, ze 2 razy się zdarzyło, że część nie pasowała (raz w Colcie końcówka drążka i raz w Carismie pompa wody) - w obu przypadkach Leszek ogarnął części w kilka godzin
Bywa, że w trakcie naprawy wychodzą jakieś dodatkowe kwiatki i trzeba coś dodatkowo zakupić.
Golotheman - 20-12-2016, 06:47
I to jest cenna informacja. Wymiana szklanek jest o tyle problemowa, że nie dość, że dobrze byłoby, by miał jakąś pulę szklanek, bo nie przewidzisz przecież jakie rozmiary trzeba przywieźć- poza tym tą operację trzeba przeprowadzić na zimnym silniku i ochłodzenie trwa trochę czasu - najlepiej zostawić na noc - a dojazd na peryferia jest taki sobie - a co dopiero powrót ;p daleko od domu, wilki jakieś...
Czyli Leszek raczej powinien ogarnąć temat szklaneczek ?
Tomek - 20-12-2016, 10:28
Golotheman, zależy gdzie mieszkasz, lub pracujesz
ja dawniej jak jeździłem do Leszka to ktoś mnie odwoził, ale potem robiłem inaczej
zawoziłem auto rano na 8, po 8 masz autobus do Krakowa
a po południu, lub kolejnego dnia jechałem do Leszka iCarem lub Uberem (40 zł z Opolskiej)
małe naprawy lub sprawdzenie czegoś starałem się robić na poczekaniu (2-3 godziny)
Golotheman - 25-10-2018, 08:02
Leszek ogarnia szklanki i cały zestaw rozrządu - oryginały prostu od mitsu.
[ Dodano: 02-11-2018, 06:43 ]
Po przeglądzie, wychodzi na to, że mapa benzyny się rozjeżdża. Gazowa podobno jest ok. Szybsza degradacja na pierwszym cylindrze może być spowodowana jakimś lewym powietrzem. Zamienił wtryski miejscami - drugi z pierwszym - zobaczymy czy to wina wtrysku. Regulacja przeprowadzona w trasie, przejechane około 70 km autostrada/miasto. Różne typy obciążenia. Sonda wsadzona w pupkę.
Dzwoniliśmy do jakiegoś speca od głowic ze szczecina. Powiedział, że pod gaz warto w tym modelu luzy ustawiać na ciasno - 0.35-0.40.
Sumując - Ralfpi jest szczęściarzem
|
|
|