Pajero III - [3.2 DID] Silnik nie chce odpalić
kowal231065 - 05-07-2016, 23:51 Temat postu: [3.2 DID] Silnik nie chce odpalić Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post.
Jestem użytkownikiem Mitsubishi Pajero III w automacie z 2005 roku i praktycznie bez większych awarii przejechałem nim 370 tyś km, ale od pewnego czasu mam problem zapaliły mi się kontrolki: silnika, ABS , kontroli trakcji i przestał działać tempomat. A jakby tego było mało czasami nie chce odpalić silnik, i jest to dziwny objaw bo jak odpali to silnik pracuje bez zarzutów, ma moc i nie kopci, a na wolnych obrotach pracuje równo jeżdżę nim w tedy normalnie kilka dni aż do momentu gdy znów nie chce mi odpalić, Zostawiam go wtedy w spokoju na 3-4 dni podchodzę odpalam na dotyk i historia się powtarza. Byłem w kilku warsztatach i w jednym stwierdzono uszkodzenie pompy wtryskowej w drugim czujnik położenia wałka rozrządu a jeszcze w innym czujnik położenia wału. Dodam że choć samochód ma spory przebieg nie wymieniałem łańcuszka rozrządu. Jeśli ktoś miał podobny przypadek albo jakiś pomysł od czego zacząć żeby nie wpakować się w duże koszty i mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny
jepm - 06-07-2016, 09:47
Skoro już byłeś w kilku warsztatach a jesteś z Kujawsko-Pomorskiego to może zadzwoń i umów się tutaj http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=3942 Chyba nie masz daleko a po co się męczyć i kombinować
zbyszekm2 - 06-07-2016, 10:13
Ten samochód nie ma czujnika płożenia wału.
Sprawdź czy na pozycji "N" będzie odpalał dobrze i daj znać.
|
|
|