[96-02]Colt CJ0 - [ALL] woda pod autem i bieg wsteczny :(
Anonymous - 08-03-2007, 16:25 Temat postu: [ALL] woda pod autem i bieg wsteczny :( po wjechaniu na parking po ok 20 min postoju widac spora plame wody, wielkosci powiedzmy kartki A5, plama jest mniej wiecej pod kolektorem wydechowym, tuz za miska
co to moze byc? czy to cos powaznego?
drugi problem dotyczy skrzyni, jak wrzucam wsteczny od czasu do czasu (mimo dobrze wcisnietego sprzegla) czuje jednorazowe drganie, tak jakbym sprzedla nie wciasnal do konca, jest to tylko na wstepcznym, reszta biegow wchodzi bez problemow. Czy to oznacza ze skrzynia powoli sie bedzie rozpadac?
Anonymous - 08-03-2007, 16:59
Co do wstecznego japonczyki tak maja ze czasem wsteczny zgrzytnie, niech mnie ktos poprawi jesli to nie prawda ale u mnie tak bylo od zawsze i mechanior mnie tak uspokajal.
josie - 08-03-2007, 17:31
Lena napisał/a: | spora plame wody, wielkosci powiedzmy kartki A5, plama jest mniej wiecej pod kolektorem wydechowym, tuz za miska
co to moze byc? czy to cos powaznego? |
Cieknie skądś płyn. Jak poprzednio wszystko było OK i nie było nic rozkręcane przy silniku, to pewnie pompa wody dogorywa (rozszczelniła się)
Lena napisał/a: | drugi problem dotyczy skrzyni |
Czasem tak jest, że wsteczny wchodzi bardziej "brutalnie"
Hugo - 08-03-2007, 17:36
karolkk84 napisał/a: | Co do wstecznego japonczyki tak maja ze czasem wsteczny zgrzytnie, niech mnie ktos poprawi jesli to nie prawda | Zgadzam się. Po pewnym przebiegu tak lubią fiksować. Moja rada: przed włączeniem wstecznego wbić np. "trójkę" lub "czwórkę" i później wsteczny. To działa.
Anonymous - 08-03-2007, 21:25
josie ale jaki plyn cieknie? sprawdzalem wszystko, chlodnica, plyny do szyb, hamulcowy i wszystkich poziom sie nie zmienil, co podejrzewasz i czy to jest grozne dla auta?
czarnuch23 - 09-03-2007, 13:15
z ktorej czesci wawy jestes? moze podskoczyl bym do ciebie looknal:) co to za plyn ci ucieka?
Anonymous - 09-03-2007, 18:02
ogolnie przez weekend bede w wiekszosci czasu przebywal na woli (okolice wola park), ogolnie mieszkam przy metro sluzew, zaraz bede wyjezdzal na wat wiec bede mial okazje sprawdzic czy jeszcze cieknie, tak jak mowilem nie cieknie non stop tylko jak sie wylaczy silnik i przez jakis czas, pozniej jest ok, chociaz lepiej byloby podjechac gdzies gdzie mozna by zajrzec na podwozie auta niz klasc sie na ulicy przed blokiem
czarnuch23 - 09-03-2007, 19:48
szkoda ze wczesniej nie napisales ja wlasnie wrocilem z watu:) jakies 30 minut temu:) czyli pewnie bysmy sie spotkali wrazie czegos daj jutro znac na 509503020 to podskocze do ciebie i moge ogladnac:) moze cos we 2 ujzymy:) tylko miej litosc nie dzwon przed 10 bo dzis nocke zarywam...
Anonymous - 09-03-2007, 21:33
spoko luz, jutro tez bede na wacie od ok 14.30 mam zajecia, ale mozemy wczesniej sie gdzies tam w okolicach spotkac, odezwe sie jutro na koma z rana na koma, dzieki za pomoc
Krzyzak - 09-03-2007, 23:51
jesli masz klime, to czasami kapie z parownika - szczegolnie jak cieplo na dworzu, to sie skrapla na nim para i cieknie
Anonymous - 09-03-2007, 23:56
chcialbym ale niestety nie mam klimy
czarnuch23 - 11-03-2007, 21:15
Lena rozwiazales swoj problem? nieodzywales sie do mnie a ne namierzylem twojego auta nigdzie przy uczelni WAT daj znac jesli tak:)
Anonymous - 12-03-2007, 00:27
napisalem wiadomosc na pw w sumie jak narazie nie widze zadnych plam, za kazdym razem jak przechodze obok auta padam przed nim na kolana sprawdzic i jakos przestalo cieknac, jak w przyszlosci znow cos sie pojawi to juz bede musial pojechac na kanal zerknac dokladnie co sie tam dzieje, narazie jest sucho... dzieki za pomoc
|
|
|