To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer sportback 2.0 150KM ?

aimerowo - 09-08-2016, 23:07
Temat postu: Lancer sportback 2.0 150KM ?
Witam, zastanawiam się nad zakupem tego egzemplarza jeśli chodzi o mitsubishi ;)
http://otomoto.pl/oferta/...html#45849d76f6
Będzie to mój pierwszy misiek, więc pojawia się pytanie na co szczególnie muszę zwrócić uwagę przy oględzinach samochodu?
Z informacji, które mam od obecnego właściciela to fakt, że auto jest z Kanady. Czy jest to istotna kwestia?
Ponadto, nie spotkałem nigdzie wersji 2.0 150KM w sportbacku, to literówka ze strony sprzedającego czy jednak jest to stan faktyczny? Jak się sprawuję ta jednostka?
Z góry dziękuję za pomoc :) )

Bizi78 - 10-08-2016, 07:11

aimerowo napisał/a:
Z informacji, które mam od obecnego właściciela to fakt, że auto jest z Kanady. Czy jest to istotna kwestia?

Z USA i Kanady przeważnie ściągane są auta po przejściach :? .
Poproś o vin, na forum jest osoba która może to sprawdzić.

brylekVFR - 10-08-2016, 07:59

Pytanie czy w stanach był wogule SB dostepny? Bo silnik jak by amerykański. Przedni zderzak od sedana. Jakoś dziwnie mi to wszystko wygląda, za dużo znaków zapytania.
aimerowo - 10-08-2016, 12:01

Poniżej numer VIN
JA32X2HU2EU601248

RalfPi - 10-08-2016, 17:05

Strasznie tani jak ten rok i ten silnik..
Poza tym - jak mi kolega złożył komputer to też wyszło tanio.
Pytanie z ilu ten był składany?

Jak dla mnie coś było na 100% - pytanie jak dużo skoro cena taka niska.
I jeszcze jedno - wygląda obłędnie :)

Bizi78 - 10-08-2016, 20:32

aimerowo, o sprawdzenie po vinie spytaj tego usera:
http://forum.mitsumaniaki...profile&u=47650

Wojti75 - 10-08-2016, 22:37

brylekVFR napisał/a:
Pytanie czy w stanach był wogule SB dostepny? Bo silnik jak by amerykański. Przedni zderzak od sedana. Jakoś dziwnie mi to wszystko wygląda, za dużo znaków zapytania.

Takie były w Kanadzie. I na to wygląda, że z tego kraju pochodzi. Licznik w kilometrach a małymi w milach - tak się robi w własnie w Kanadzie i dużo częściej niż USA używają manualnej skrzyni. Klima manualna ale za to jest tempomat.

Coś jeszcze dodam. Pracując od wielu lat w transporcie to przewożenie ładunków np. w kontenerach z/do Kanady jest o 20% droższe niż w przypadku USA. Dlatego jeszcze bardziej dziwi ta cena.

Ot moja opinia. :)

aimerowo - 11-08-2016, 07:56

Myślę, że obowiązkiem będzie odzwiedzenie ze sprzedającym serwisu Mistsubishi w celu sprawdzenia czy był i z ilu składany, albo co najmniej z DEKRY :)
No cóż, prawdopodobnie czeka mnie podróż przez całą Polskę, oby się opłaciło.
Dzięki za odpowiedzi ! :)

EDIT:
Jeszcze jedna kwestia, jak wygląda kwestia związana z naprawą samochodów z USA? Jest znacząca różnica cenowa w porównaniu do naprawy samochodu z Polski?

matiudgk - 11-08-2016, 19:39

Zderzak na pewno był swapowany na ten z sedana, pytanie czy był bity, czy to tylko zachcianka właściciela poprzedniego.
apikus - 11-08-2016, 19:52

matiudgk napisał/a:
Zderzak na pewno był swapowany na ten z sedana

Chyba jednak nie, takie przody były dostępne w Kanadzie.

http://www.autoblog.com/b...rive_Hatchback/

Misiek :) - 15-08-2016, 10:41

Ostrzegam, że auta z tamtego kontynentu to nie tylko wypadkowe, ale również topione.