LPG - Wzkaźnik rezerwy gazu jakos szaleje...
Xiff - 10-03-2007, 21:11 Temat postu: Wzkaźnik rezerwy gazu jakos szaleje... Hej wam...
Mam kilkumiesieczna instalacje w swoim lancerku kombi '95. jest to instalacja LOVATO i na panelu do przełączania GAZ/BENZYNA mam doidke rezerwy gazu. Kolesie od poczatku nie moga mi tego ustawic i swiecila mi sie juz po przejechaniu 80 km na pelnym zbiorniku, czyli jeszcze ok 3/4 w butli jest. Potem pokrecili mi tym i ustawili ze juz powyzej 200 km sie zapala. Czasem jednak zapala mi sie wczesniej a czasem gasnie nawet jak mi zostala praktycznie resztka gazu w butli.
Goscie mnie troche bajeruja ze ta diodka to tylko sciema i tak naprawde nigdy dobrze to nie dziala. czy tez macie taki problem czy wszystko u was dziala ok, a kolesie poprostu scieme wala?
Karwoś - 11-03-2007, 12:03
Te diody to tylko dla oreślenia poziomu plus minus - najlepiej jak odświerzanie informacji było tak do 5-10sek a nie co 1 sek bo kolorki cały czas się będą w trakcie jazdy zapalać. Mi też się czasami zmieniają z rezerwy na max chociaz juz nie ma praktycznie nic - to działa na zasadzie pływaka więc nie da się dokłądnie określić poziomu szczególnie w trakcie jazdy.
|
|
|