To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - MSS DID - Praca przednich wycieraczek

marek28 - 11-11-2016, 16:00
Temat postu: MSS DID - Praca przednich wycieraczek
Witam-nie mogłem nic znaleźć na ten temat więc piszę, a jeśli coś już było na ten temat to proszę o link !!!
Nie pracują mi wycieraczki w programie czasowym, a w pracy ciągłej jest OK, tylko że po ich wyłączeniu zatrzymują się w położeniu jakim chcą. Myślałem że to przekaźnik, ale po wymianie jest to samo,więc podejrzewam, że może to być przełącznik przy kierownicy,ale czy na pewno - proszę o poradę zanim je kupię !!! Może to coś innego ??
Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc.

Bizi78 - 11-11-2016, 16:39

Moim zdaniem na 99% wymiana manetki pomoże 8) .
cakp - 12-11-2016, 23:40

Ja bym spróbował rozebrać manetkę i wyczyścić styki kontaktem. Nic nie tracisz
http://www.sklep.cyfronik...7ac0a.jpg[/URL]

Bizi78 - 13-11-2016, 08:12

W manetce jest bądź co bądź sporo elementów elektronicznych ale spróbować zawsze można :wink: .

cakp - 14-11-2016, 20:57

Jak patrzę na to zdjęcie, to myślę ,że może to być wina zimnego lutu. Ja bym wziął lutownicę i poprawił luty jak leci.
Miałem podobnie z centralnym zamkiem raz działał raz nie. W ślepo poprawiłem jak leci i do tej pory działa bez problemu. Mechanik proponował wymianę centralki by już się nie bawić

Bizi78 - 14-11-2016, 21:26

cakp napisał/a:
może to być wina zimnego lutu.

Tylko jest tam sporo malutkich elementów montowanych powierzchniowo a to już chyba wyższa szkoła lutowania :wink: .
Ja osobiście kupiłem używkę bo w swojej nie miałem manualnej regulacji odstępów czasowych pracy na pierwszym biegu.
Montaż to parę minut.