[XX-92]Colt C50 i starsze - C50 przekładnia kierownicza
KamilZ - 22-11-2016, 19:08 Temat postu: C50 przekładnia kierownicza Witam.
Moje pytanie może dziwne ale nie znalazłem odpowiedzi.
Jaka jest różnica jeśli chodzi o ilość obrotów kierownicy w układzie bez wspomagania z układem wspomagania od gti? I czy da się ten układ ze wspomaganiem przerobić tak żeby mniej kręcić kierownica a koła żeby bardziej skrecaly? Chodzi głównie o to żeby szybciej pokonywać przeszkody, szykany bo mam z tym problem
Krzyzak - 22-11-2016, 19:50
Dobre pytanie, pamiętam, że w Galancie GTi z tych lat były też krótkie przekładnie ze wspomaganiem (w niektórych modelach odłączane elektronicznie powyżej pewnej prędkości - i tu nie pamiętam czy obrotowej silnika czy prędkościomierza). I one zdaje się miały o 1 obrót mniej na stronę przy tym samym wychyleniu kół.
Może Bartek potwierdzi, bo pamiętam że jeździł takim autem z krótkim maglem...
KamilZ - 22-11-2016, 23:22
Krzyzak napisał/a: | Dobre pytanie, pamiętam, że w Galancie GTi z tych lat były też krótkie przekładnie ze wspomaganiem (w niektórych modelach odłączane elektronicznie powyżej pewnej prędkości - i tu nie pamiętam czy obrotowej silnika czy prędkościomierza). I one zdaje się miały o 1 obrót mniej na stronę przy tym samym wychyleniu kół.
Może Bartek potwierdzi, bo pamiętam że jeździł takim autem z krótkim maglem... |
Ok to czekam na podpowiedzi
Krzyzak - 23-11-2016, 08:59
Napisz do Bartka PW - bo na 100% miał taki magiel.
KamilZ - 23-11-2016, 10:27
Ok, już napisalem
|
|
|