To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Historia sigmy

Zawisza Gruszka - 29-11-2016, 17:12
Temat postu: Historia sigmy
Ktoś może mi podać historię Mitsubishi Sigma. Rozchodzi mi się w jakich okolicznościach zaprojektowano czy są jakieś nietypowe rozwiązania itd
wojtas - 29-11-2016, 17:46

Pomijając historię, z nietypowych rozwiązań których nie spotkałem się u innych producentów aut, to dodatkowe złącze zapalniczki po lewej stronie kierownicy, oraz mały schowek na drobiazgi. W dzisiejszych czasach mało znaczący gadżet, ale w sigmie bardzo funkcjonalny. Sigma w wielu aspektach przerastała swoje czasy, rozwiązania technologiczne były znane już wcześniej ale to Mitsubishi zaproponowało je w rozsądnej cenie.
marycjusz - 02-12-2016, 16:07

wojtas napisał/a:
złącze zapalniczki po lewej stronie kierownicy
heheh wstyd się przyznać ale wpadłem na to niechcący dopiero kilka dni temu, jak dobierałem się do pedałów a oczom mym ukazało się właśnie drugie gniazdo zapalniczki ;) Myślałem, ze padnę ;)
maniekw18 - 02-12-2016, 18:30

To gniazdo jest idealne do nawigacj, środkiem żadne kable nie lataja bynajmniej
Zawisza Gruszka - 03-12-2016, 22:32

No nie oto mi się rozchodziły. Może na przykładzie, Mazdy Mazda w latach 90 zapragnęła wystawić nową markę ale zabrakło kasy wyszło dzięki temu Mazda xedos, po za tym dawała silniki Milera oraz rx7 miały silnik Wankla 323f miały otwierane lampy
Mitsubishi Galant i CARISMA silniki Gdi. Rozchodzi mi się o rozwiązanie silnika lub konstrukcyjne.