To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Jak wymontować środkowy cały tunel

daniem - 10-12-2016, 20:18
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Jak wymontować środkowy cały tunel
Cześć!
Jestem zmuszony wymienić lewarek od skrzyni biegów, gdyż jakiś mądry w Polsce chciał jeździć sportowo i postanowił skrócić lewarek ucinając go chyba brzeszczotem. Chociaż obstawiam na gumówką, bo jest idealnie ucięte :P Przejdę do sedna. Otóż żeby wymienić lewarek muszę wymontować cały środkowy tunel. Ściągnąłem mieszek z obudową, odkreciłem dwie śruby. Następnie odkręciłem dwie śruby każda jedna ze stron na samym tyle koło foteli. Prawa strona przód nawet się wyciąga. Natomiast lewa przód już prawie w ogóle. Co jest grane. Ponoć pod tym czarnym pojemniczkiem gdzie można umieszczać kubeczki znajdują się dwie śruby, ale nie idzie wyciągnąć tego pojemniczka za cholerę. O co chodzi?

Jak to wymontować: http://www.nanodatex.pl/g...en-o732668.html ?

[ Dodano: 10-12-2016, 20:20 ]
Jestem na takim etapie: https://postimg.org/image/tmbduif53/

Hugo - 10-12-2016, 21:20

Z tego co piszesz masz wszystkie śrubki odkręcone, oprócz:
daniem napisał/a:
Ponoć pod tym czarnym pojemniczkiem gdzie można umieszczać kubeczki znajdują się dwie śruby, ale nie idzie wyciągnąć tego pojemniczka za cholerę
Dokładnie pod tym pojemnikiem jest jeden wkręt. Aby wyjąć ten schowek na kubki musisz najpierw wyjąć ten pstryczek, co dzieli uchwyt na 2 części. Otwierasz go i ciągniesz z całej siły za ten języczek w stronę kierowcy, tak by wyskoczył w bok. Wyskoczy i na pewno nic się nie uszkodzi :wink: Następnie ciągniesz palcem w górę za górną krawędź otworu po tym pstryczku, który przed chwilą wyciągnąłeś i uchwyt na kubki wyskoczy aż miło. Wtedy ujrzysz wkręt, który jest pod tym schowkiem na kubki, odkręcasz go i odpinasz wtyczkę od żarówki podświetlenia schowka w podłokietniku i na kubki i wyciągasz tunel :wink: Powodzenia.
daniem - 14-12-2016, 13:20

Hugo bardzo Ci dziękuje za poradę. Na dniach bd to sprawdzał i dam znać ;) Jeszcze raz bardzo dziękuje za obszerny opis i podniesienie na duchu, bo już myślałem, że tego się nie da normalnie wymontować a muszę wymienić ten lewarek, bo mnie szlak trafia.