Outlander II Ogólne - Światła do jazdy dziennej.
juniorkm7 - 21-12-2016, 20:41 Temat postu: Światła do jazdy dziennej. Dalszy ciąg poszukiwania co zamontować w najbliższym czasie do Outlanderka.
Padło na światła do jazdy dziennej. Chciałbym zacząć śmigać na trybie świateł auto żeby wszystko full legal się przełączało. Mam poliftowego MY2011
Gdzie polecacie zamontować takie światła i jaki konkretnie produkt polecacie. Fotki/linki mile widziane
1plubas - 21-12-2016, 21:36 Temat postu: Re: Światła do jazdy dziennej.
Cytat: | Gdzie polecacie zamontować takie światła i jaki konkretnie produkt polecacie. Fotki/linki mile widziane |
Jeśli dobrze rozumiem to polecam montaż w RadioCar W-wa. Mam od kilku lat LED- HID - 510 HP i jestem zadowolony.
brylekVFR - 21-12-2016, 22:12
A zrobić przeciwmgielne w zderzaku dwu funkcyjne ( tak jak z tego ogłoszenia https://www.otomoto.pl/of...-ID6yEoM9.html) ?
Skoro masz Instyle to pewnie masz ksenony? Jak masz ksenony to pewnie masz i AFS? Jeżeli masz AFS to może na nich zrobić DRL?
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem ledowych pasków, zawsze wolę wykorzystać fabryczne oświetlenie.
Jaro1974 - 21-12-2016, 22:44
Ja mam w swoim outku zarzucony moduł za około 100 pln i jako światła do jazdy dziennej świecą mi światła drogowe które świecą 30-to procentowym światłem w porównaniu do światła drogowego. Jest fajnie i bez zbędnej rzeźby
tyku - 21-12-2016, 22:49
Jaro1974, Czy to jest zgodne z prawem Wydaje mi się, że to nielegalne.
Jaro1974 - 21-12-2016, 22:52
Jeżdżę na tym już około roku i problemów z tym nie miałem.
brylekVFR - 21-12-2016, 23:07
A ciekawe czy da się jak w Lancerku zrobić tylko mijania na 80%, bez świateł pozycyjnych
O tak: https://www.youtube.com/watch?v=_aoxvVxnX1Q
Jaro1974 - 21-12-2016, 23:10
Wszystko się da Ten moduł ma możliwość ustawienia intensywności świecenia w zakresie od 20-100%. Możesz go podpiąć pod dowolne światła: mijania, drogowe, przeciwmgłowe a nawet LED. Ja mam wpięte pod drogowe na 30% intensywności i jest póki co bez problemowo.
[ Dodano: 21-12-2016, 23:12 ]
Montaż z podpięciem do instalki około pół godzinki i cieszysz się ze świateł do jazdy dziennej
brylekVFR - 21-12-2016, 23:15
Nie o to mi chodziło, Lancer taka opcje jak pokazałem ma w ETACS i ciekawe Outlander też ma bo to chyba te same ETACSy były montowane. No i wiadomo że na ksenonach nie da się, ale wtedy robił bym na AFS
Jaro1974 - 21-12-2016, 23:26
No ja mam bez pozycyjnych swoje światła do jazdy dziennej. Wpiąłem moduł w instalację świateł drogowych i w momencie włączenia auta gdy na instalacji pojawi się napięcie powyżej 13,5 V zapalają się światła do jazy dziennej ( bez pozycji). Po wyłączeniu silnika światła gasną poniżej 13 V na instalacji elektrycznej samochodu. W momencie świecenia DRL nie świecą się żadne inne światła. A to pod które światła podepniesz się to jest Twoją indywidualną sprawą a i jasność świecenia możesz samemu sobie ustawić.
[ Dodano: 21-12-2016, 23:27 ]
Mój ETACS nie ma takiej funkcji (2003 rok produkcji)
juniorkm7 - 22-12-2016, 07:59
BrylekVFR ten link do otomoto nie dziala - zarzuc jakas inna fotke.
Jak zrobic dzienne w AFS - chodzi o to zeby te doswietlajace zarowki palily sie caly czas czy chodzi ci o wiercenie w reflektorze i dolozenie czegos?
[ Dodano: 22-12-2016, 08:23 ]
Od siebie coś dorzucę
Znalazłem takie coś:
http://www.autohaus-souce...ng+paket+kv.pdf
http://mmc-manuals.ru/man...cc/Z5019133.pdf
Problemem jest chyba fakt że trzeba ciąć zderzak
brylekVFR - 22-12-2016, 09:26
Tak z ciekawości szy masz AFS, i tak zrobić tak żeby te żarówki świeciły. Jak wpiszesz w google Lancer DRL to powinny pokazać się zdjęcia.
juniorkm7 - 22-12-2016, 09:45
Czy zasada działania tego rozwiązania będzie następująca:
- śwatła AFS (oba) palą się przy wyłączonych xenonach
- po zapaleniu xenonów AFSy zgasną
- AFS będzie normalnie doświetlać zakręty przy zapalonych xenonach
Czy tak to ma funkcjonować? Da się wymienić żarówki AFS na jakieś fajniejsze ledowe?
marrok - 22-12-2016, 10:08 Temat postu: Re: Światła do jazdy dziennej.
juniorkm7 napisał/a: | Dalszy ciąg poszukiwania co zamontować w najbliższym czasie do Outlanderka.
Padło na światła do jazdy dziennej. Chciałbym zacząć śmigać na trybie świateł auto żeby wszystko full legal się przełączało. Mam poliftowego MY2011
Gdzie polecacie zamontować takie światła i jaki konkretnie produkt polecacie. Fotki/linki mile widziane |
Tu masz link do przykładowych świateł które były montowane oryginalnie do Mitsu przez salony dealerskie
LED EMG
Ja polecam ci wstawić dzienne w miejsce halogenów przeciwmgielnych, ładnie to wygląda i jest w pełni funkcjonalne, masz oczywiście też przeciwmgielne w technologii LED.
2 jest to w pełni legalne i kompatybilne z Outlanderem, i jego czujnikiem zmierzchu.
Popatrz na różnych portalach aukcyjnych, i porównaj ceny
brylekVFR - 22-12-2016, 11:28
No i taki zestaw można zrobić 2 w 1 czyli DRL i przeciwmgielne. Jeżeli sie nie mylę to Tyku ma takie u siebie, zobacz w Jego galeri
|
|
|