Chcę Kupić Pajero - Kupię Pajero IV
mgonet - 05-01-2017, 21:11 Temat postu: Kupię Pajero IV Witam
Jestem zainteresowany zakupem Pajero
Auto będzie używane do codziennej jazdy po mieście.
Zimą narty Polska oraz Austria.
Latem holowanie łodzi Polska oraz Chorwacja.
Obecnie posiadam Jeep KJ i nadszedł czas aby go zmienić.
Znalazłem poniższe ogłoszenia.
Będę wdzięczny za sugestie.
Bielsko
Kielce
Częstochowa
Może któryś z Was widział już te auta i ma na ich temat wyrobioną opinię.
Dziękuje za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Marcin
krzychu.dsg - 03-05-2017, 15:12
1. Sport, zupełnie inna liga, jak dla mnie auto słabe.
2. Dziwna wersja, straszna bieda. Wygląda na wersję z ZEA.
3. Wersja arabska...
Wiem, że już pewnie po temacie, ale może komuś się przyda, bo 2 z 3 aut nadal stoją. Do tego dla mnie każde auto, które jest wystawione w rozsądnej cenie dłużej niż 2 tygodnie to szrot.
gshesiu - 29-05-2017, 10:36 Temat postu: Re: Kupię Pajero IV
mgonet napisał/a: | Auto będzie używane do codziennej jazdy po mieście.
Zimą narty Polska oraz Austria.
Latem holowanie łodzi Polska oraz Chorwacja. |
pewnie odpowiedź już po terminie zainteresowania, i pewnie starszego auta nie chcesz, ale:
- do holowania łodzi i jej wodowania kupiłem diesla z blokadą tylnego mostu (żeby zawsze wyjechać z nabrzeża po zwodowaniu, zwłaszcza wodując na trawiastym brzegu), a wersja z Dubaju tej blokady raczej nie ma (może są takie które mają, jednak mają je wszystkie z salonu PL)
- do jazdy po mieście brałbym benzynę lub diesla bez DPF lub z DPF przelotowym (open type DPF), który jest całkowicie bezproblemowy
Georg - 29-05-2017, 23:03
gshesiu napisał/a: | z DPF przelotowym (open type DPF), który jest całkowicie bezproblemowy | ...jeżeli to nie jest nowe nazewnictwo dla filtra wypatroszonego, to czy można prosić o coś bliższego w temacie?
gshesiu - 29-05-2017, 23:06
Georg napisał/a: | gshesiu napisał/a: | z DPF przelotowym (open type DPF), który jest całkowicie bezproblemowy | ...jeżeli to nie jest nowe nazewnictwo dla filtra wypatroszonego, to czy można prosić o coś bliższego w temacie? | niech się wypowiedzą fachowcy, ale w VIN takie coś występuje w specyfikacji dla silnika 200KM od roku modelowego 2009 chyba do 2011 (do kiedy to już pytanie do bardziej siedzących w temacie).
W instrukcji dla modelu 2009EUR jest napisane:
1)
"Diesel particulate filter (DPF) system <Vehicles with closed type DPF> (Purpose: PM removal)"
to ten co posiada 3 czujniki
oraz
2)
"Diesel particulate filter (DPF) system <Vehicles with open flow type DPF>"
to ten co chyba nie posiada żadnych czujników i ma chyba normę EURO4
Oba posiadają EGR.
ps. Instrukcja nie zawiera już pozycji 2) dla roczników 2012.
|
|
|