Nasze Miśki - Bandyta
Maciek - 30-03-2011, 16:03
Rafal_Szczecin napisał/a: | ... nie mam juz co robic przy aucie ... |
Zara zara można tu ze 2 turbiny wstawić Troche osprzęt się zmieni i będzie latał pewnie
mkm - 30-03-2011, 16:09
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie mam juz co robic przy aucie ... |
Nie wiem czy w Galancie nie będzie to przypadkiem "zamach na białego kruka", ale patrząc na zdjęcia Waszych dwóch Galantów, ja bym zaryzykował i pomalował Bandycie atrapę pod kolor
robertdg - 30-03-2011, 16:40
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie mam juz co robic przy aucie | nie wierze, jestem na 100% pewien, że cos znajde
rosomak1983 - 30-03-2011, 17:16
mkm napisał/a: | pomalował Bandycie atrapę pod kolor |
zgadzam sie.
Hugo - 31-03-2011, 09:59
Rafal_Szczecin napisał/a: | zrobimy swapa , na jedyna prawdziwa jednostke napedowa ( sorry Hugo ) | Nic się nie stało, bo 2.5 to wcale nie jest jakiś szał i nie wiem czym sie podniecacie. Prawdziwe silniki to benzynowce od 3.0 w górę. Myślę nad swapem takiego właśnie silnika (od wersji USA) do mojego w przyszłości.
Tomek - 31-03-2011, 10:13
Hugo napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | zrobimy swapa , na jedyna prawdziwa jednostke napedowa ( sorry Hugo ) | Nic się nie stało, bo 2.5 to wcale nie jest jakiś szał i nie wiem czym sie podniecacie. Prawdziwe silniki to benzynowce od 3.0 w górę. Myślę nad swapem takiego właśnie silnika (od wersji USA) do mojego w przyszłości. |
SWAPuj 3.5 z Diamante
Rafal_Szczecin - 31-03-2011, 10:28
swapuj 2,5TT
Hugo - 31-03-2011, 11:39
tomek84 napisał/a: | SWAPuj 3.5 z Diamante | 3.0 starczy, nie przesadzajmy. Rafal_Szczecin napisał/a: | swapuj 2,5TT | Przerażaja mnie koszty utrzymania, te turbiny... Moze się mylę, nie wiem.
Matejko - 31-03-2011, 12:02
Hugo napisał/a: | bo 2.5 to wcale nie jest jakiś szał i nie wiem czym sie podniecacie. |
nie masz, wiec nie czujesz o co kaman
z 2.0 nie ma co porownywac, a z 2.0 i automat to juz na pewno
Anonymous - 31-03-2011, 12:47
Hugo napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | swapuj 2,5TT | Przerażaja mnie koszty utrzymania, te turbiny... Moze się mylę, nie wiem. |
A tam przesadzasz z kosztami.
Tylko jak kolega z 2,5TT wystartuje spod świateł zimą?
Rafal_Szczecin - 31-03-2011, 12:49
Sluchajcie, a gdyby tak zamiast TT zrobic T w sensie zdemontowac jedno T.
zreszta nawet przy dwoch T i napedzie na jedna os auto powinno zamiatac, w koncu Focus ma ponad 300 kuca przy napedzie na jedna os i daje rade , z tym, ze on byl do tego zaprojektowany
kuzi napisał/a: |
|
zdecydowanie, jezdzi juz kilka Legnumow z LPG i daja rade
Anonymous - 31-03-2011, 12:51
przecież istnieją chyba nawet 2 galanty VR2 czyli 2,5TT i pędzona jedna ośka i lata to na suchym lepiej niż vr4
Anonymous - 31-03-2011, 13:15
Rafal_Szczecin napisał/a: | Sluchajcie, a gdyby tak zamiast TT zrobic T w sensie zdemontowac jedno T. |
Zdemontować raczej nie. Bardziej - zamienić. Jeździ trochę VR4 z przerobionym turbo - zamiast TT jedna duża T.
Rafal_Szczecin napisał/a: | kuzi napisał/a: |
|
zdecydowanie, jezdzi juz kilka Legnumow z LPG i daja rade |
Dokładnie. Dlatego celuję w VR4, bo dużego przeskoku nie ma. A co do spalania - np. 20l LPG przy szalonej jeździe to ciągle TANIEJ niż przy zmienianiu biegów w granicach czerwonego w dużo słabszej i lżejszej Carismie 1.8 GDI.
Derpin napisał/a: | przecież istnieją chyba nawet 2 galanty VR2 czyli 2,5TT i pędzona jedna ośka i lata to na suchym lepiej niż vr4 |
Tak, pod warunkiem, że z rolki. Na starcie tzw. "VR2" straci dużo czasu do VR4. Nawet 2.5V6 SOHC bez TCL potrafi zamielić na suchym przy starcie a co dopiero Galant FWD z silnikiem 6a13tt.
Hugo - 31-03-2011, 14:44
Matejko napisał/a: | nie masz, wiec nie czujesz o co kaman | Nie mam, ale jechałem i... jedzie lepiej niż mój, fakt
rosomak1983 - 31-03-2011, 17:34
Rafal_Szczecin napisał/a: | Focus ma ponad 300 kuca przy napedzie na jedna os i daje rade , z tym, ze on byl do tego zaprojektowany |
nie ma co porównywac bo tak zdaje sie jest jakas technologia czy cos w tym stylu. Zawieszenie i naped tam sa bardzo zawansowane...
kuzi napisał/a: | Zdemontować raczej nie. Bardziej - zamienić. Jeździ trochę VR4 z przerobionym turbo - zamiast TT jedna duża T. |
lepsze sa dwie małe bo bija Ci od niższych obrotów mniejsza turbodziura.
|
|
|