To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

mkm - 12-09-2015, 22:00

STax, no to w jakich rajdach jeździłeś - bo motor masz trochę ponadklasowy...
jakbym był złośliwy - no dobra będę....
Tor - wyścigówka
Odcinki, licencja, homo - rajdówka
KJS-y, pojeżdżawki - amatorka :wink:

Wiem jaką BMW-u jeździsz i do rajdówki to jej daleko :wink:

WreX - 13-09-2015, 01:34

Dokładnie mkm, przede wszystkim porównujesz serie Galanta do swojego zmodzonego BeeMWe także to już się mija z celem. Zazwyczaj na drodze to ja widzę BMW w tylnym lusterku a nie odwrotnie.
WreX - 13-09-2015, 01:36

Owczar napisał/a:
No to będę pierwszy do linczu - maty kleisz, a ryzykujesz poważna awarią

Powiedziałbym że "aż tak źle być nie może" ale życie szybko by mi pokazało że może pewnie ;d

mkm - 13-09-2015, 02:04

Ona nie jest pomodzona :wink:

STax, sorry - to z nudy :wink:

WreX, koniec OT :wink:

STax - 13-09-2015, 06:22

Cytat:
zede wszystkim porównujesz serie Galanta do swojego zmodzonego BeeMWe także to już się mija z celem. Zazwyczaj na drodze to ja widzę BMW w tylnym lusterku a nie odwrotnie.

W moim wypadku mody odnoszą się (póki co ) do zawieszenia i wagi (która seryjnie i tak jest niższa niż w galancie) ;)
Galant jedzie na poziomie bmw 2,5 ale serii 5 np e34, e39. Seria 3 - e36, e46 z tymi silnikami już odczuwalnie lepiej jedzie, ale też galant to chyba konkurent właśnie bardziej dla 5. niż 3.

WreX - 13-09-2015, 11:26

mkm napisał/a:
Ona nie jest pomodzona :wink:

STax, sorry - to z nudy :wink:

WreX, koniec OT :wink:

Spoko ciesze się z dysputy nie tylko o mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cytat:
W moim wypadku mody odnoszą się (póki co ) do zawieszenia i wagi (która seryjnie i tak jest niższa niż w galancie) ;)

Tylko a raczej aż.

Cytat:
Galant jedzie na poziomie bmw 2,5 ale serii 5 np e34, e39. Seria 3 - e36, e46 z tymi silnikami już odczuwalnie lepiej jedzie, ale też galant to chyba konkurent właśnie bardziej dla 5. niż 3.

Aż tak nie wiem do czego porównać, tylko rzuciłem przykładem z dróg z którym często się spotykam, a raczej faktem, że ktoś się "nie chce dać wyprzedzić" a wiadomo kierowca kierowcy nie równy tym bardziej samochody, w których BMW niestety w dużej mierze po młodych kierowcach często potrafią być zajeżdżone.

Wiem, że rzuciłem stereotypem trochę ale niestety nie zawsze ale w sporej części się zdarza, a żeby nie było że BMW i kierowcy jacyś gorsi to powiem tylko, że najwięcej nerwów mam jak jakieś passeratti w kombi 1.9tdi pcha się na czołówkę albo wpycha się na chama przed maskę i statystycznie (z moich obserwacji) dużo częściej właśnie te pasaty stwarzają zagrożenia na tle innych marek.

WreX - 20-09-2015, 13:50

Dobra jako, że raz po lakierniku żona była wypucowana to powiedzmy po tych wszystkich szaleństwach wewnątrz trzeba było w końcu posprzątać...
Wygląda to tak:

Tak wiem widać cuda na lakierze ale to było pod pełne słońce z drugiej strony wygląda zdecydowanie lepiej.

A i ten.. jakie polecacie wycieraczki tak żeby ich nie wymieniać co pare miesięcy i nie denerwować się? bo ja przerobiłem od bananów za ponad 60zł przez grafitowe, kończąc na najtańszych za 6zł i jakoś nie trafiłem na "te jedyne" ostatnio jak jechałem w deszczu to miałem ochotę zatrzymać auto na środku drogi wyrwać te wycieraczki i wbić w tętnice sprzedawcy bo tak mazały że ..... NIC nie widziałem.

mjsystem - 20-09-2015, 14:56

WreX napisał/a:
trzeba było w końcu posprzątać..
No i jedna żona pucuje drugą żonę. :twisted:
ładny, ładny. Do pierwszego deszczu :mrgreen:
WreX napisał/a:
jakie polecacie wycieraczki tak żeby ich nie wymieniać co pare miesięcy i nie denerwować się?
Nie ma takich. ja kupuję zwykłe Valeo. Też z czasem mażą. Winna jest raczej porysowana szyba. Przeszlifuj ją. :wink: Zabezpiecz. :wink:
Tomi89 - 20-09-2015, 15:04

Ale laleczka :mrgreen:
Co do wycieraczek ja mam firmy Alca 50zl za dwie, są ze mną już 1,5 roku i dalej ładnie zbierają.

WreX - 20-09-2015, 15:27

mjsystem napisał/a:
No i jedna żona pucuje drugą żonę.

Jeszcze trochę :twisted:

mjsystem napisał/a:
ładny, ładny. Do pierwszego deszczu

Już padało :evil:

Tomi89 napisał/a:
Ale laleczka :mrgreen:
Co do wycieraczek ja mam firmy Alca 50zl za dwie, są ze mną już 1,5 roku i dalej ładnie zbierają.

:twisted:

Swoją drogą kiedyś muszę wrzucić teściowego dupowoza, bo to jest Nissan 240SX totalnie niedostępny w Polsce. Silnik 2.0 DOHC koniów tyle samo co mój i napęd na tył i AT bardzo ciekawy pojazd. Akurat stał 3 metry od mojego :D

Co do wycieraczek to muszę coś wymyśleć, polecają też niby jakąś firme "motogum" ale nie wiem nie znam za bardzo tematu, a szybe na pewno w końcu będę musiał przepolerować, myślałem tlenkiem ceru na filcu na wiertarce.

fj_mike - 20-09-2015, 16:04

WreX, świetnie wygląda :wink:
WreX - 20-09-2015, 16:14

fj_mike napisał/a:
WreX, świetnie wygląda :wink:

Jasne, niech tylko przyjdzie mkm i znajdzie niedoskonałości lakieru :twisted:

Ale dzięki dzięki ;>

Hugo - 20-09-2015, 17:52

Ładna jesteś Wrex :mrgreen:

Wycieraczki ALCA HEYNER bezprzegubowe. Innych nie chcę. Ciche i trwałe, a kosztują mniej niż zwykłe bosze.

Rafal_Szczecin - 20-09-2015, 17:57

WreX napisał/a:
Co do wycieraczek to muszę coś wymyśleć, polecają też niby jakąś firme "motogum" ale nie wiem nie znam za bardzo tematu,

smietnik jakich malo.
wyrzucilem po 3 miesiacach

uzywam boszow i jestem bardzo zadowolony

Fragu - 20-09-2015, 18:05

Wycieraczki?! Tylko Denso, albo zwykłe albo lepiej Hybrydowe. W Galu miałem od zakupu - ponad 50 tys km zrobiły i nadal działały świetnie.