Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Bzyk_R1 - 22-01-2019, 18:35
Rafał jak oceniasz swoją kamerkę w aucie? Warto się nią zainteresować? Jest coś co byś zmienił?
Bizi78 - 22-01-2019, 18:48
W ładny dzień jest ok ale przy deszczu i szarówce już słabo .
Dodatkowo kamerka nie mam żadnego filtra i odbija mi się deska .
Kupiłem za dosłowne parę złociszy filtr mio, ale nie mam jak go założyć bez ingerencji w obudowę (kamerka jest na gwarancji).
Ogólnie szukałbym coś innego .
AidsD - 23-01-2019, 15:08
Bizi78 napisał/a: | ale nie mam jak go założyć bez ingerencji w obudowę |
super glue niet?
Bizi78 - 23-01-2019, 15:27
AidsD napisał/a: | super glue niet? |
Niet, bo obudowa filtra będzie zasłaniać kadr, jak coś to musiałbym poszerzyć otwór obiektywu tak aby filtr siadł głębiej na obiektywie.
Tak jest w kamerkach przystosowanych do tego filtra.
Mój obiektyw wygląda tak.
tyku - 23-01-2019, 17:22
Bizi78, Stosowałem ten filtr i uwierz mi, nie wiele to zmienia. I tak jest odbicie. Wedłeg mnie ten filtr to ściema.
Bizi78 - 23-01-2019, 17:27
A próbowałeś go przekręcić o 45 lub 90° .
tyku - 23-01-2019, 21:11
Niestety nie wpadłem na to, ale wypróbuję.
Bizi78 - 25-01-2019, 13:13
Dzisiaj Żaba została odebrana od blacharza-lakiernika.
Wygląda ok, choć moje oko pod względem ocen napraw lakierniczych jest kiepskie .
Taka moja ocena warsztatu.
Na plus:
-jakość usługi ok
-zderzak ładnie spasowany
-auto umyte
-cena 600zł, nie wiem czy ok ale mogło być drożej
Na minus:
-pozostawiono folię na fotelu
-pozostawiono jakiś papier zabezpieczający w bagażniku
-nie włożono na miejsce lampki oświetlającej bagażnik
A tutaj fotki po naprawie.
Dla porównania fotka przed naprawą.
Właściciel warsztatu pochwalił za stan 18-letniej blacharki (brak rudej), choć ja bym tutaj polemizował .
Zapomniałem się tylko spytać czy zabezpieczyli czymś blachę od środka bagażnika .
Trzeba będzie pewnie kupić jakiś wosk i dodatkowo zapodać.
Bzyk_R1 - 25-01-2019, 13:58
Kupuj w ciemno noxudol 750 pod pistolet, 1l wystarczy i wlej najdalej gdzie się da. Podgrzej go najpierw do 40 stopni, termometry masz
jacek11 - 25-01-2019, 16:16
Bizi78 napisał/a: | -pozostawiono folię na fotelu
-pozostawiono jakiś papier zabezpieczający w bagażniku |
Czepiasz się Znajomy po odbiorze auta od mechanika stwierdził że maska odstaje. Po otworzeniu zobaczył prezent w postaci brechy
mkm - 27-01-2019, 19:17
Bizi78, jest ok.
Trochę to jeszcze siądzie - ale patrząc na zdjęcia lakieru jest dolane sporo, więc nie ma się co obawiać.
Obserwuj czy jakiś fragment nie matowieje, czy "coś" nie wychodzi spod lakieru.
Góra miesiąc przy zimowej aurze.
Jak nie byłeś przy robocie/przed skłądaniem, to wyciągnij lampę.
Jakość ocenia się po tym czego nie widać
Zrobione bardzo ładnie.
Cena też całkiem ok. Myślę, że szukając po stodołach zaoszczędziłbyś 100-150zł, więc gra niewarta świeczki.
Ten element jest paskudny w robocie przez swoje krzywizny, przetłoczenia i inne takie.
Jak już koniecznie człowiek by się czepił to jest trochę nierówno doszlifowana wnęka na lampę, ale to już naprawdę, naprawdę, żeby się czepić.
Bizi78 - 25-02-2019, 09:28
Uszczelnienia miski i systemu chłodzenie po ostatniej naprawie sprawdzone, jest prawie ok .
Delikatnie się jeszcze poci z pod czujnika temperatury płynu jedno pinowego, akurat w zapasach mam ale ten dwu pinowy OE .
Trzeba wymienić czujnik bo trochę na wierzchu skorodował a mechanik boi się go dokręcać, oryginał 100zł , chyba wpadnie zamiennik typu OYODO .
Chyba, że polecicie jakąś inną firmę.
Bizi78 - 02-03-2019, 09:42
Dzisiaj Żaba przeszła przegląd z wynikiem pozytywny .
Choć muszę się w końcu zabrać za rudą przy wnękach tylnych kół i na kielichu .
Przy wnękach kiepsko będzie dojść ze sprzętem a dodatkowo przeszkadzają przewody hamulcowe .
Prawdopodobnie skończy się na ogarnięcie szczotką gdzie będzie dojście, zastosowanie jakiegoś pożeracza rudzielca i zamalowanie.
Najlepiej byłoby te elementy wyciąć i wstawić jakiś kawałek zdrowej, nowej blachy.
Będę musiał zaryzykować i wjechać do ojca garażu na kanał, choć obawiam się, że mogę urwać zderzak przy wjeździe lub wyjeździe .
Dodatkowo za 2 tyg nowe OC i znowu skrobnie po kieszeni .
Hugo - 02-03-2019, 14:50
Też zrobiłem z wynikiem pozytywnym przegląd SS w zeszłym tygodniu. Do wymiany oba sworznie przednich wahaczy oraz tylne rurki hamulcowe w kiepskim stanie. Sworznie już wymienione, rurki wymienię latem. Niestety progi też się sypią. Poza tym bez zarzutu
jacek11 - 02-03-2019, 23:03
Rafał jak nie masz wiele spawania, to możemy to kiedyś ogarnąć. Kawałek nowej blachy też się znajdzie
|
|
|