Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
Tomii - 07-04-2012, 22:05
robertdg napisał/a: | Tak, Avenir, |
czyli nie jest to to o czym myślałem
Torp12 - 07-04-2012, 22:12
robertdg napisał/a: | Udoskonalam
Wczoraj zamówione, dzisiaj przywiezione świeże burbo od firmy RME (odbiór na giełdzie)
|
To burbo to byl zart prima aprilisowy?:]
robertdg - 07-04-2012, 22:17
Pieniądze zainwestowane, zakupy na miejscu:
OEM łożysko z piastą:
OEM łożysko:
sworzeń górnego wahacza:
Zaczynamy przeprawę przez męke, czylio demontaż starych łożysk, które to siedziały jeszcze od nowości a następnie czyszczonko, pucowanko i składanie wedle przykazań:
Strona lewa:
Strona prawa:
Nowa i stara piasta:
W trakcie pucowanka odzyskanej piasty:
Dla dociekliwych, przekrój starego łożyska:
Wybaczcie niedokładność techniczną
Przy okazji letni setup:
Smacznego jajka i mokrego dyngusa
P.S. Jakby ktoś coś wiedział o godnym zainteresowania Avenir po 98roku GT4, chętnie wysłucham spowiedzi
Hugo - 07-04-2012, 22:30
Nie dało rady odkręcić śrubek mocujących osłony tarcz hamulcowych, że z obu stron je oderwałeś? P.S. Ile łożysko w ASO?
fj_mike - 07-04-2012, 22:30
Używałeś miedzianki w spray?
Widzę, że nie ma lipy Robercie
robertdg napisał/a: | OEM łożysko z piastą: |
Ile dałeś?
m6riano - 07-04-2012, 22:31
A gdzie zgubiłeś jedną kulke...?;-)
fj_mike - 07-04-2012, 22:32
Hugo napisał/a: | Nie dało rady odkręcić śrubek mocujących osłony tarcz hamulcowych, że z obu stron je oderwałeś? |
One się i tak ukręcają
pitbu77 - 07-04-2012, 22:54
m6riano napisał/a: | A gdzie zgubiłeś jedną kulke...?;-) |
Leży obok zepsutej ;P
robertdg - 07-04-2012, 22:55
Hugo napisał/a: | Nie dało rady odkręcić śrubek mocujących osłony tarcz hamulcowych, że z obu stron je oderwałeś? | Śrubki wkręcony żeby otwory rdzą nie zarastały, narazie osłon nie ma bo zetlały, jak się trafią jakieś porządne z demontażu to się założy, no chyba, że uda mi się dorwać gdzieś w dobrej cenie funkiel nówke oryginał fj_mike napisał/a: | Używałeś miedzianki w spray? | Ano, a wiesz ile żem się iglakiem naczyścił wielopustów Hugo napisał/a: | Ile łożysko w ASO? | Jakieś 992złote fj_mike napisał/a: | Ile dałeś? | 9 stówek z groszami za wszystko zapłaciłem, nie mam niestety zdjęć z montażu sworznia górnego wahacza, bo za długo mi zeszło z łożyskami a przy okazji jeszcze czyściłem sobie hamulce m6riano napisał/a: | A gdzie zgubiłeś jedną kulke...?;-) | Nie wiem
Rafal_Szczecin - 07-04-2012, 23:01
lozysko pewno z IC a nie z ASO , bo w woreczku koyo ,czyli to samo co ja bralem
OEM w b.fajnej cenie.
Krzyzak - 07-04-2012, 23:02
robertdg napisał/a: | przeprawę przez męke | bo było zdjąć zwrotnicę - to się wtedy łatwiej wszystko odkręca/demontuje
fj_mike napisał/a: | One się i tak ukręcają | fakt, ale jak masz zdjętą piastę, to bez problemu da się je rozwiercić i dać nowe śrubki z nierdzewki
fj_mike - 07-04-2012, 23:05
robertdg napisał/a: | jak się trafią jakieś porządne z demontażu to się założy, no chyba, że uda mi się dorwać gdzieś w dobrej cenie funkiel nówke oryginał |
Dam tobie moje
Dostałem od Wszyca który dostał od swinksUK na zlocie. Jak tobie nie przypasują to dasz komuś innemu
Będę ściągał gdzieś w czerwcu, nowe na razie czekają na montaż.
robertdg - 07-04-2012, 23:14
fj_mike, jak są takie same jak w Twoim to będą pasowac, byleby się nie łamały w rekach Krzyzak napisał/a: | bo było zdjąć zwrotnicę - to się wtedy łatwiej wszystko odkręca/demontuje | No nie wiem czy byłoby prościej, z odkręcaniem problemów nie było, jedynie osadzenie przegubu na wieloklinie Rafal_Szczecin napisał/a: | lozysko pewno z IC a nie z ASO , bo w woreczku koyo ,czyli to samo co ja bralem | Interesowało mnie OEM, kolega mi to wszystko zalatwiał uważam, że nie zdarł ze mnie skóry gdyż Hanżek zaproponował podobną konfigurację cenowa bez wysyłek, a tutaj wszystko miałem na miejscu jedynie musiałem czekać kilka dni na dostawe, mam nadzieje, że śmigną podobną trwałośc co te zdemontowane
fj_mike - 07-04-2012, 23:16
Cytat: |
fj_mike, jak są takie same jak w Twoim to będą pasowac |
Robercie, ja mam dyplomatyczną wersję
Dwa tłoczki
Krzyzak - 07-04-2012, 23:31
robertdg napisał/a: | z odkręcaniem problemów nie było | mi jednak przegub bardzo przeszkadzał przy odkręcaniu - tzn. da się wyjąć przegub po wypięciu np. prostego - wtedy jakoś idzie
a po drugie, to łożysko u mnie się tak zapiekło, że dopiero na prasie ze zwrotnicy wyszło
|
|
|