To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

robertdg - 12-04-2014, 20:16

Fajnie że manual nie definuje tego kodu :P
tak czy inaczej trzeba sprawdzić parametry rzeczywiste, ciśnienie paliwa, wtryskiwacze, może rozlatuje się rura wlewowa paliwa i zapycha układ paliwowy syfem

deejay - 12-04-2014, 21:29

Wygląda mi to na uszkodzoną przepływkę :wink:
Marcino - 12-04-2014, 21:36

Stawiam na silnik krokowy,
JAk czyściłem przepustnice to mi sie krokowy uszkodził, na zimnym było ok, a na ciepłym tak jak u ciebie:). Po wymianie wszytko wróciło do normy. Nie miałem checka.

swinks_UK - 12-04-2014, 21:43

Błąd wyskakuje tylko na 2gim banku? W takim razie sonda co czyta tylko z tego banku podajer złe korekty.
Jeszcze do listy sprawdzeń dorzuciłbym: sondę 2giego banku i wtryskiwacze na tym banku (może w którymś elektrozawór się przycina po nagrzaniu).
No i obowiązkowo... TARCZE HAMULCOWE :mrgreen:

MKV - 13-04-2014, 00:41

deejay napisał/a:

Sprawdzone na spocie - przepływomierz do wymiany.

m6riano - 13-04-2014, 01:21

a tarcze dalej dziurawe..;-)
płyn ci nie przecieka..?;-)

MKV - 13-04-2014, 04:09

m6riano napisał/a:
a tarcze dalej dziurawe..;-)
płyn ci nie przecieka..?;-)

Tarcze dziurawe bo wiesz, na pełne mnie stać nie było :-P

deejay - 13-04-2014, 11:11

MKV napisał/a:
deejay napisał/a:

Czyli co , problem rozwiązany z obrotami :?:

MKV - 13-04-2014, 15:03

deejay napisał/a:
MKV napisał/a:
deejay napisał/a:

Czyli co , problem rozwiązany z obrotami :?:

Tak. Po resecie ECU odpala i mi silnik na moim gaśnie po może 3 sekundach . Po odpieciu przepływomierza szybko się sam stabilizuje i normalnie pracuje. Po podpięciu innego sprawnego tez działa dobrze więc wnioski same się nasuwają ;-)

deejay - 13-04-2014, 15:23

MKV napisał/a:
Po odpieciu przepływomierza szybko się sam stabilizuje i normalnie pracuje. Po podpięciu innego sprawnego tez działa dobrze więc wnioski same się nasuwają ;-)

:wink:

MKV - 30-04-2014, 19:24

Właśnie się zorientowałem, ze dzisiaj mijają dokładnie 2 lata od kiedy przejąłem Białasa od Derpina:)

Będzie trzeba zrobić jakiej podsumowanie wydatków co przez te 2 lata zostało naprawione lub po prostu zmodyfikowane :)

MKV - 21-10-2014, 09:22

Wkurzały mnie hałasujące klocki Textara na nacinanych Mikodach więc wymieniłem je na Ferodo i jest duuuużo ciszej - swoją droga fajnie, że na klockach są naklejone maty chyba antywibracyjne oraz są dołączane blaszki do ich mocowania :)

Zauważyłem wczoraj, że nie działa mi elektryczna regulacja wysokości reflektorów - ani w górę ani w dół nie chcą jechać ale silniczki brzmią jakby pracowały. Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ??

Tomek - 21-10-2014, 09:31

MKV napisał/a:
Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ??

można wymienić same silniczki

MKV - 21-10-2014, 09:34

Tomek napisał/a:
MKV napisał/a:
Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ??

można wymienić same silniczki

A ta śruba czy co tam odpowiada za podnoszenie/opuszczanie jest zintegrowana z silniczkiem ???

To wystarczy sam taki silniczek kupić nowy ??
http://allegro.pl/mitsubi...4657262771.html

robertdg - 21-10-2014, 19:00

Skoro silniczek bzyczy a nei działa to może nie jest zapięty w gniazdo odbłysnika :?: