Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
robertdg - 12-04-2014, 20:16
Fajnie że manual nie definuje tego kodu
tak czy inaczej trzeba sprawdzić parametry rzeczywiste, ciśnienie paliwa, wtryskiwacze, może rozlatuje się rura wlewowa paliwa i zapycha układ paliwowy syfem
deejay - 12-04-2014, 21:29
Wygląda mi to na uszkodzoną przepływkę
Marcino - 12-04-2014, 21:36
Stawiam na silnik krokowy,
JAk czyściłem przepustnice to mi sie krokowy uszkodził, na zimnym było ok, a na ciepłym tak jak u ciebie:). Po wymianie wszytko wróciło do normy. Nie miałem checka.
swinks_UK - 12-04-2014, 21:43
Błąd wyskakuje tylko na 2gim banku? W takim razie sonda co czyta tylko z tego banku podajer złe korekty.
Jeszcze do listy sprawdzeń dorzuciłbym: sondę 2giego banku i wtryskiwacze na tym banku (może w którymś elektrozawór się przycina po nagrzaniu).
No i obowiązkowo... TARCZE HAMULCOWE
MKV - 13-04-2014, 00:41
deejay napisał/a: | Wygląda mi to na uszkodzoną przepływkę |
Sprawdzone na spocie - przepływomierz do wymiany.
m6riano - 13-04-2014, 01:21
a tarcze dalej dziurawe..;-)
płyn ci nie przecieka..?;-)
MKV - 13-04-2014, 04:09
m6riano napisał/a: | a tarcze dalej dziurawe..;-)
płyn ci nie przecieka..?;-) |
Tarcze dziurawe bo wiesz, na pełne mnie stać nie było
deejay - 13-04-2014, 11:11
MKV napisał/a: | deejay napisał/a:
Sprawdzone na spocie - przepływomierz do wymiany. |
Czyli co , problem rozwiązany z obrotami
MKV - 13-04-2014, 15:03
deejay napisał/a: | MKV napisał/a: | deejay napisał/a:
Sprawdzone na spocie - przepływomierz do wymiany. |
Czyli co , problem rozwiązany z obrotami |
Tak. Po resecie ECU odpala i mi silnik na moim gaśnie po może 3 sekundach . Po odpieciu przepływomierza szybko się sam stabilizuje i normalnie pracuje. Po podpięciu innego sprawnego tez działa dobrze więc wnioski same się nasuwają
deejay - 13-04-2014, 15:23
MKV napisał/a: | Po odpieciu przepływomierza szybko się sam stabilizuje i normalnie pracuje. Po podpięciu innego sprawnego tez działa dobrze więc wnioski same się nasuwają |
MKV - 30-04-2014, 19:24
Właśnie się zorientowałem, ze dzisiaj mijają dokładnie 2 lata od kiedy przejąłem Białasa od Derpina:)
Będzie trzeba zrobić jakiej podsumowanie wydatków co przez te 2 lata zostało naprawione lub po prostu zmodyfikowane
MKV - 21-10-2014, 09:22
Wkurzały mnie hałasujące klocki Textara na nacinanych Mikodach więc wymieniłem je na Ferodo i jest duuuużo ciszej - swoją droga fajnie, że na klockach są naklejone maty chyba antywibracyjne oraz są dołączane blaszki do ich mocowania
Zauważyłem wczoraj, że nie działa mi elektryczna regulacja wysokości reflektorów - ani w górę ani w dół nie chcą jechać ale silniczki brzmią jakby pracowały. Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ??
Tomek - 21-10-2014, 09:31
MKV napisał/a: | Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ?? |
można wymienić same silniczki
MKV - 21-10-2014, 09:34
Tomek napisał/a: | MKV napisał/a: | Można wymienić same silniczki/śruby czy co tam jest co podnosi/opuszcza światła czy trzeba całe reflektory ?? |
można wymienić same silniczki |
A ta śruba czy co tam odpowiada za podnoszenie/opuszczanie jest zintegrowana z silniczkiem ???
To wystarczy sam taki silniczek kupić nowy ??
http://allegro.pl/mitsubi...4657262771.html
robertdg - 21-10-2014, 19:00
Skoro silniczek bzyczy a nei działa to może nie jest zapięty w gniazdo odbłysnika
|
|
|