To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

komarsnk - 20-09-2015, 18:06

Rafal_Szczecin napisał/a:
WreX napisał/a:
Co do wycieraczek to muszę coś wymyśleć, polecają też niby jakąś firme "motogum" ale nie wiem nie znam za bardzo tematu,

smietnik jakich malo.
wyrzucilem po 3 miesiacach

uzywam boszow i jestem bardzo zadowolony

Podpisuję się obiema rękami.

WreX - 20-09-2015, 18:08

Fragu napisał/a:
Wycieraczki?! Tylko Denso, albo zwykłe albo lepiej Hybrydowe. W Galu miałem od zakupu - ponad 50 tys km zrobiły i nadal działały świetnie.

Podaj dokładnie model albo jak możesz znajdź w necie to kupie bo raka dostane, ja od zakupu i przejechaniu ponad 30kkm to przerobiłem w sumie, banany, 2 pary grafitowe, samoróbki, najtańsze, używane itd i zawsze scenariusz podobny, najlepiej o dziwo zbierały najtańsze przez pierwsze 3 miesiące.

booohal - 20-09-2015, 18:36

W tej chwili tylko Alca lub Unipoint.
Zmieniam co roku i jestem bardzo zadowolony.
No, ale zawsze mam jakąś powłokę na szybie co troszkę zmienia postać rzeczy.
Dzisiaj znowu byłem w Wieluniu i jak wyjechałem to przypomniałem sobie o Tobie :D

WreX - 20-09-2015, 18:57

booohal napisał/a:
Zmieniam co roku i jestem bardzo zadowolony.
No, ale zawsze mam jakąś powłokę na szybie co troszkę zmienia postać rzeczy.
Dzisiaj znowu byłem w Wieluniu i jak wyjechałem to przypomniałem sobie o Tobie :D

-.- było dzwonić

Bizi78 - 20-09-2015, 19:36

Jedną rzeczą, którą bym poprawił to naklejka z nr. rejestracyjnym na przedniej szybie 8) .
Tylko nie mów, że ją tak na trzeźwo przykleiłeś :wink: .

WreX - 20-09-2015, 19:50

Bizi78 napisał/a:
Jedną rzeczą, którą bym poprawił to naklejka z nr. rejestracyjnym na przedniej szybie 8) .
Tylko nie mów, że ją tak na trzeźwo przykleiłeś :wink: .

Ktokolwiek by tego samochodu nie zobaczył to zawsze się przywali do tej naklejki :twisted:

A co do tego czy na trzeźwo to jak już jesteśmy przy %% to ten no... ja nie pije w ogóle ;d

mjsystem - 20-09-2015, 20:03

WreX napisał/a:
jakie polecacie wycieraczki

WreX napisał/a:
bo ja przerobiłem od bananów za ponad 60zł przez grafitowe, kończąc na najtańszych za 6zł i jakoś nie trafiłem na "te jedyne"

A teraz:

mjsystem napisał/a:
ja kupuję zwykłe Valeo.

Tomi89 napisał/a:
Co do wycieraczek ja mam firmy Alca 50zl za dwie, są ze mną już 1,5 roku i dalej ładnie zbierają.

Hugo napisał/a:
Wycieraczki ALCA HEYNER bezprzegubowe. Innych nie chcę. Ciche i trwałe, a kosztują mniej niż zwykłe bosze.

Rafal_Szczecin napisał/a:

Fragu napisał/a:
Wycieraczki?! Tylko Denso, albo zwykłe albo lepiej Hybrydowe. W Galu miałem od zakupu - ponad 50 tys km zrobiły i nadal działały świetnie.

komarsnk napisał/a:

Podpisuję się obiema rękami.

booohal napisał/a:

Wybrałeś? :shock:

:twisted: :twisted: :twisted:

WreX - 20-09-2015, 20:30

mjsystem napisał/a:
Wybrałeś?

No nie... może ankiete zrobie... w ogóle jest sens dawania tych środków hydrofobowych na szybe?

booohal - 20-09-2015, 20:36

WreX napisał/a:
w ogóle jest sens dawania tych środków hydrofobowych na szybe?

Wpadnij do mnie. Przygotuje Ci kompleksowo szybę, wrzucę powłokę i sam ocenisz ;) Oczywiście free :)

WreX - 20-09-2015, 20:38

booohal, nie kuś bo jeszcze na następny weekend się tam przytocze ;d
booohal - 20-09-2015, 20:46

No w końcu ;)
mjsystem - 20-09-2015, 20:47

WreX napisał/a:
w ogóle jest sens dawania tych środków hydrofobowych na szybe?

Dokładnie. Musisz się przekonać :wink: Dlaczego nowa szyba nie ma takich mazów przy pracy wycieraczek? 8)

Tomii - 20-09-2015, 21:06

WreX napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Wybrałeś?

No nie... może ankiete zrobie... w ogóle jest sens dawania tych środków hydrofobowych na szybe?

A ja mam takie z Forda:
http://www.ford-esklep.pl...ORD-PREMIUM/262

już drugi raz, teraz te już mają 1,5 roku i jestem zadowolony :)

WreX - 20-09-2015, 21:20

Dobra dam szanse firmie Alca, zobaczymy czy trafi do czarnej listy ;d Chociaż podejrzewam że 70% problemów z deszczem i wycieraczkami to przez szybę i przez to że często mam zakurzoną i "wygodniej jest" psiknąć spryskiwaczami niż ją umyć to się też pewnie szybciej rysuje i zużywają wycieraczki...
mjsystem - 20-09-2015, 21:23

WreX napisał/a:
przez to że często mam zakurzoną i "wygodniej jest" psiknąć spryskiwaczami niż ją umyć to się też pewnie szybciej rysuje i zużywają wycieraczki...
Dokładnie. A jeszcze gorszy jest piasek jak miesiąc nie ma deszczu. :?