Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
jurekschroda - 13-11-2014, 14:38
Ayu napisał/a: |
To ciekawe co piszesz, moje doświadczenia z ASO Mitsubishi są pozytywne jak do tej pory a jestem od niedawna posiadaczem EVO X które w czasie trwania gwarancji przeszło więcej zmian niż chiptuning i jakoś nikt nie robił nigdy kłopotów z naprawami w ramach gwarancji czy to w krakowskim czy warszawskim ASO.
|
Najlepiej zadzwoń do MMC i zapytaj, czy będą honorowali gwarancję na silnik 2.2 z wirusem - sam zobaczysz .
PiotrKw - 14-11-2014, 08:46
Ayu napisał/a: | Outlander staje w moich rozważaniach do konkurencji z Foresterem, jednak zaczynam się bać diesla typu boxer. |
I słusznie , może nie do końca silnika , ale reszty bym się obawiał . Dwumasa , sprzęgło , skrzynia . Jeżeli patrzymy na trwałość , to słabo to ze sobą współpracuje .
Ayu - 14-11-2014, 09:50
jurekschroda napisał/a: | Najlepiej zadzwoń do MMC i zapytaj, czy będą honorowali gwarancję na silnik 2.2 z wirusem - sam zobaczysz . | Mam wrażenie że próbujesz mi wytłumaczyć oczywistą oczywistość, wiem jak to działa
PiotrKw napisał/a: | Dwumasa , sprzęgło , skrzynia . Jeżeli patrzymy na trwałość , to słabo to ze sobą współpracuje |
Skrzynia akurat chyba nie jest tutaj problemowa za bardzo. Dwumasa i sprzęgło - to się da wymienić
rezon - 14-11-2014, 21:02
do tego przeguby, sprzęgło tyłu - jest trochę elementów zależnych od niutków i koników
Ayu - 18-11-2014, 17:12
rezon napisał/a: | do tego przeguby, sprzęgło tyłu - jest trochę elementów zależnych od niutków i koników | Miałem przez długi czas zdłubaną Octavię 1.8 TSI (mniej KM i Nm) niż _tm_ ale żadne przeguby, półosie, czy inne podzespoły nie cierpiały z tego powodu.
Dzięki za opinie na temat Outlandera. Wybrałem inne auto.
rezon - 18-11-2014, 17:57
Ayu napisał/a: | Miałem przez długi czas zdłubaną Octavię 1.8 TSI (mniej KM i Nm) niż _tm_ ale żadne przeguby, półosie, czy inne podzespoły nie cierpiały z tego powodu. | Mowa była o gwarancji - leci na wszystko co jest powiązane z napędem - nie ważne czy nie wytrzymają wirusa czy po prostu padną bo tak miało być i bez wirusa. Też bez problemów z przegubami czy półosiami jeździłem z wirusem ponad 80kkm, ale sprzęgło wymieniałem. Akurat przeguby łatwo załatwić dłubniętym turbodieslem.
PiotrKw - 18-11-2014, 18:08
Ayu napisał/a: | Dzięki za opinie na temat Outlandera. Wybrałem inne auto. |
Powodzenia , może i dobrze ?
http://autokrata.pl/wideo...ilo-auto_a22909
CVT ???
[ Dodano: 18-11-2014, 18:11 ]
Ayu napisał/a: | Skrzynia akurat chyba nie jest tutaj problemowa za bardzo. Dwumasa i sprzęgło - to się da wymienić |
Tylko po co ( przy przebiegach 30-60 tyś km ) jak można wybrać markę która się nie rozlatuje bo "ten model tak ma "
krzychu - 18-11-2014, 18:48
PiotrKw napisał/a: |
CVT ???
|
No na pewno CVT. Tylko co ma skrzynia do wysokich obrotów? Może gaz się zablokował? A to nie Toyota A może tak po ludzku bucik się ześlizgnął?
[ Dodano: 18-11-2014, 18:50 ]
Ayu napisał/a: | Miałem przez długi czas zdłubaną Octavię 1.8 TSI (mniej KM i Nm) niż _tm_ ale żadne przeguby, półosie, czy inne podzespoły nie cierpiały z tego powodu.
|
A to nie chodzi o auto czy markę, ale o pewnych użytkowników, którzy niezależnie gdzie nie zapytasz jakieś wydumane mankamenty wymyślą.
Komandor - 18-11-2014, 19:35
Stawiam ze pani pomyliła gaz z hamulcem co sie nader czesto zdarza po przesiadce z manuala na automat
rezon - 18-11-2014, 20:12
Komandor napisał/a: | Stawiam ze pani pomyliła gaz z hamulcem co sie nader czesto zdarza po przesiadce z manuala na automat | łatwo się myli ale częściej sprzęgła się szuka. Gaz i hamulec działają podobnie jak w manualu, więc nie mam z nimi problemu. Raczej obstawiłbym pomyłkę D i R, pewnie miała sobie przestawić i cofnąć Całe szczęście, że nikomu nic się nie stało. Ale Misiek to już chyba w szkodę całkowitą wskoczy
Ayu - 19-11-2014, 09:59
PiotrKw napisał/a: | Powodzenia , może i dobrze ? | Dziękuję. Jestem już przekonany, że bardzo dobrze
krzychu napisał/a: | No na pewno CVT | Nie. Po 4 latach spędzonych w aucie z DSG7 chcę manualną skrzynię.
krzychu - 19-11-2014, 10:08
Ayu napisał/a: | krzychu napisał/a: | No na pewno CVT | Nie. Po 4 latach spędzonych w aucie z DSG7 chcę manualną skrzynię. |
Ale to był komentarz do filmu... Z drugiej strony nie wiem co ma DSG do CVT... Ale osobny temat.
elektri - 20-11-2014, 08:41
To może zakończcie komentarze do filmu....
Wypadki zdarzają się wszystkim....
Osądzanie przyczyn na podstawie opinii kierującej jest delikatnie mówiąc śmieszne.
Czy ktoś znalazł choć policyjną wypowiedź o prawdopodobnych przyczynach?
Ja obstawiam, że było to "na szybko" i mogło dojść do pomyłki biegu (D -R) co skutkowało stresem i dociśnięciem przez pomyłkę gazu zamiast hamulca.
Sam często mam podobny problem przesiadając się z Misia na żonki Corsę (w Corsie wsteczny jest do tyłu a Drive do przodu) Wiem jednak o tej różnicy..... Ale w stresowej sytuacji mogę kiedyś też się "mocniej" pomylić....
Karolewskiej - 20-11-2014, 15:45
Jako, iż w swojej wersji nie mam tego ficzera... Co sadzicie o takiej ofercie? Widze, ze u sasiadów na ebay, mozna to kupić za połowę ceny.
http://mitsubishi.autogt....mocja-denon.pdf
Warte to swojej ceny?
diller - 28-07-2015, 23:15
wracając do sedna tematu
OIII city style od października'14, przejechane 8kkm:
- głośnie zawieszenie (brak luzów, ten typ tak ma),
- beznadziejne radio, system multimedialny,
- brak automatycznego sterowania wszystkimi szybami (tylko kierowcy),
- tapicerka słabej jakości,
- szereg drobnych niedociągnięć -pendrive, komputer pokładowy,
- niedziałające wybieranie głosowe,
- problemy z wbijaniem wstecznego biegu,
- słaba klimatyzacja, brak możliwości ustawienie konkretnej strefy/stref w trybie automatycznym, pracuje jakby na pół gwizdka,
- brak podświetlania większości przycisków w drzwiach,
- twarde, nieprzyjemne plastiki,
- podłokietnik za nisko, nie sposób z niego korzystać,
i tak pewnie jeszcze coś się znajdzie
ogólnie jak na auto tej klasy można spodziewać się czegoś więcej.
jest to moje pierwsze mitsu i ostatnie.
chyba nie dojrzałem do japońskiej motoryzacji lub filozofii (np włącznik od wycieraczek działa w drugą stronę )
mam tylko nadzieję, że przez kilka następnych lat auto odwdzięczy mi się mityczną niezawodnością aut z kraju kwitnącej wiśni
proszę nie odbierać mojego postu jako użalanie się
ogólnie auto jest poprawne, ale w mojej opinii nie zasługuje na ach i och. na szczęście kupiłem prawie najtańsze auto, pluł bym sobie w brodę, gdybym wybrał wyższą wersję wg mnie za prawie dwa razy więcej dostaniemy tylko/aż napęd na 4, dwa niepotrzebne siedzenia i gadżety, nie warte swojej ceny
|
|
|