Forum ogólne - Mitsubishi opuszcza Europe.
joujoujou - 21-10-2020, 15:29
gulgulq napisał/a: | Ciekawe czy są jakieś kruczki ? | Może nie kruczki, ale drobne druczki na pewno.
W Irlandii przez czas jakiś dawali osiem lat.
Ale - to było 8 lat albo 150 tys km, obowiązkowy coroczny przegląd w ASO, wszelkie czynności serwisowe typu olej, paski i inne różne różności też tylko w ASO.
Było tego więcej, gdzieś kobiełka ma skitrany regulamin, ale teraz tak na szybkiego to nie znajdę.
Tuff - 21-10-2020, 18:27
Znajomy jak w 2010 roku kupił kia ceed, w której tak mocno reklamowali 7 letnią gwarancję dostał rozpiskę na co i do jakiego przebiegu, pamiętam, że się śmiał, że realnie te 7 lat będzie tylko na koło zapasowe o ile go nie użyje (ps. przebił koło na drugi dzień po odbiorze auta przy przebiegu 200km )
artisan - 21-10-2020, 22:40
Wydaje mi się, że chodzi o inny rodzaj gwarancji, niż dawała wtedy KIA. W Mitsu miałem taką dodatkową gwarancję w poprzednim aucie tj. Lancerze. Był to rodzaj ubezpieczenia który rozszerzał gwarancję z 3-letniej do 5-letniej. Teraz MMC daje fabrycznie 5 lat, więc zapewne można ją rozszerzyć o 2 lata do 7. Ja miałem w tym rozszerzonym okresie jedną naprawę (chyba klamka mi się zepsuła i ASO ją wymieniło na nową) i nikt mi nie robił żadnych problemów z naprawą. W praktyce niczym się to nie różniło od zwykłej gwarancji.
Krzyzak - 22-10-2020, 07:30
KIA już od paru lat publikuje jakie podzespoły są na tej 7 letniej gwarancji i co trzeba dochować by ją mieć.
Marcino - 22-10-2020, 08:44
Krzyzak napisał/a: | jakie podzespoły są na tej 7 letniej gwarancji i co trzeba dochować by ją mieć. |
To normalne zachowanie każdej z firm. Nikt nie jest frajerem i nie będzie rozdawał za darmo.
MMC Car Poland - 23-10-2020, 10:42
Hej, przybywamy z odpowiedzią na parę pytań.
Jeżeli chodzi o Eclipse Cross PHEV to tak, planujemy jego premierę na 2021 rok, natomiast więcej szczegółów na temat tego modelu dopiero podamy do wiadomości. Będąc na bieżąco z naszymi kanałami w social media na pewno nic Wam nie umknie
I tak jak powiedział Jackie - my naprawdę zostajemy w Europie i w Polsce, nigdzie się nie wybieramy
Jeżeli zaś chodzi o pytanie zadane przez gulgulq, to po więcej szczegółów na temat naszej siedmioletniej gwarancji zapraszamy tutaj:
1. https://press.mitsubishi.pl/pr/568922/zobowiazanie-serwisowe-mitsubishi-juz-w-polsce
2. https://www.mitsubishi.pl...60aAmpOEALw_wcB
|
|
|