To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Krzyzak - 29-11-2006, 09:32

Widziałem go wczoraj na Allegro. Też o nim myślałem, ale poza niezbędnymi częściami niczego więcej do swojego Colta nie potrzebuję - silnik zdrowy, napęd też (łożyska w skrzynce wymienię). Jeśli jednak byśmy się na niego składali, to jestem za. Mam namiary na gościa, który za części policzył mi jakieś 500 zł (te potrzebne), ale tu odeszłoby malowanie, więc pozostałby tylko koszt prostowania tyłu (uszczelka klapy zatrzymała się na kole zapasowym).
Decyduj Andrzej - jak się składamy (proporcjonalnie do ilości wyjętych gratów), to bierzemy. Tyle, że ja mam teraz urwanie głowy w pracy i ew. mógłbym się dołożyć do paliwa czy biletu na ciapąg dla osoby, która po niego pojedzie. No i widać, że laweta wchodzi w grę, więc koszt może być spory.

PS. Tak - miałem na myśli Deyosa - tylko muszę malborskiego blacharza znaleźć, który Colta wyprostuje.

Anonymous - 29-11-2006, 09:40

Wy go chcecie "zabić" a ja kupiłbym go do jazdy :evil:
Eeeeeech Wy...no nic ale słowo się rzekło i czekam na Wasz ruch....

Krzyzak - 29-11-2006, 09:45

Mariusz - zabity to jest mój Colt. Cóż - czasem tak bywa, że jeden jest dawcą organów dla drugiego... Ale będzie żył w innym ciele :)
Rafal_Szczecin - 29-11-2006, 14:56

slo_mo napisał/a:
Wy go chcecie "zabić" a ja kupiłbym go do jazdy

ja myslalem o tym samym.
a tu patrze, ze oni chca go na czesci ...
a ja bym zrobil z tego na allegro "pelno sprawnego" colta. nawet jezeli sprawa miala by sie obejsc w pelni legalnie to chyba sie oplaca ... bo masz (raczej) nie bite auto, a tak to Baski colciak juz po dzwonie,Darek nie bedziesz sie bal wpuscic Baski do auta ?

Anonymous - 29-11-2006, 15:03

No właśnie też tak myślałem, że w najgorszym przypadku "stuningujesz" tego kupionego na swojego.
Rafal_Szczecin - 29-11-2006, 15:58

pozwole sobie orientacyjnie obliczyc koszt legalnego zarejestrowania ww. colta

kupno 1900 zl
przejazd z Gdynii do Olszyna (pkp) i powrot ( samochodem ) licze ok 240 zl (kwota zawyzona) ( nie oszukujmy sie, auto nie trzeba brac na lawete, "robisz" papierowe blachy wpisujac numery z briefu i tak elegancko i zgodnie z przepisami smigasz - wesoly tak przejechal 400 km )
to mamy juz 2140 . do tego dochodzi rejestracja - 1200 zl mamy 3340 . do tego ubezpieczenie ( nie wiem ile masz znizek,ale trzeba wymowic OC z colta tak wiec bedzie jakis tam zwrot , licze zeby do pelnosci bylo 700 zl )

mamy 4000 zl . - czyli w pelni sprawnego, zarejestrowanego i ubezpieczonego colta, i do tego drugiego w czesciach ( zabrac co lepsze wlozyc do garazu i powoli sprzedawac, lub zostawic na czarna godzine ) a z coltem (zeby nie trzeba bylo go calego oddawac na zlom ani nie doplacajac na zlomie za kazdy brak kg a moc go sobie "zatrzymac" ) zrobic to co my zrobilismy z lancerem ( zapraszam na PW )

wiadomo nie policzylem wymiany rozrzadu , oleju , filtrow itp , ale to sobie sam zrobisz, i nie powinna byc to jakas duza kwota .

z OC na naprawe "turkusowatego" dostaniesz gdzies kolo 3 tysi, (szkoda calkowita itp , ja sie na tym nie znam,ale tak napisaliscie )

wg mnie chyba lepiej jest kupic tamtego i zarejestrowac , no ale wybor nalezy do Ciebie .

zycze wszystkiego najlepszego
rafal

edit : literowka

josie - 29-11-2006, 16:00

Darek - nie waż się rozbierać tego Colta :wink:

Powiem Ci tak - to auto ma idealną blachę, nigdzie nie widać śladu rdzy, wgnieceń.
Komora silnika też wygląda jak na swój wiek idealnie - nawet osłona kolektora nie przekorodowała.
Dlaczego się upierasz żeby jeździć bitym autem?
Jakby w tym silnik okazał się nie bardzo w co wątpię to można przecież z rozbitego wziąć.
16-letnich aut o takiej wartości się nie naprawia, szczególnie tak walniętych, bo to strata pieniędzy a potem i tak idealnie tego nie poskładasz.
W Twoim Colcie miałeś przecież jeszcze dłubane tylne błotniki i wgniecenie na drzwiach. Poza tym był już walnięty wcześniej (sam mówiłeś).

Los zesłał Ci i Baśce po dzwonie idealne auto w super cenie, nawet w kolorze tym samym jedynym słusznym :lol: . A ty go chcesz na części :?

Myślę że lawety nie trzeba - załatwia się na miejscu blachy tymczasowe i OC.

Ja go chciałem wziąć żeby ze swojego zabrać alusy, zderzak przedni, el szyby, kilka pierdół i swojego sprzedać.

Anonymous - 30-11-2006, 10:09

Dzisiaj ostatni dzień w którym czekam na Wasze decyzje.
Rafał_Szczecin - znalazłbyś chwilę czasu żeby podjechać i sprawdzić to auto?

Krzyzak - 30-11-2006, 11:12

Ja pasuję - od początku twierdziłem, że potrzebuję dawcę części. ZTCW Andrzejowi też nie chce się grzebać i przekładki. Także Mariusz - bierz go i bądź zadowolony.
Jak dla mnie - nie chce mi się łazić po urzędach, rejestrować, badać, itd. itp. - wolę zrobić tego Colta co mam i nie mieć wraka na podwórku.
Zaletą tego dawcy byłby kolor, tak będę musiał pomalować graty. Z Warty dostanę 2200 - powinno wystarczyć, może jeszcze na nowe sprzęgło wystarczy.

Anonymous - 30-11-2006, 11:26

W takim razie proszę raz jeszcze o sprawdzenie tego Colciaka. Kto byłby wiarygodny ze Szczecina?
Krzyzak - 30-11-2006, 11:41

slo_mo napisał/a:
Kto byłby wiarygodny ze Szczecina?

A co ma Szczecin do dolnośląskiego???

Anonymous - 30-11-2006, 11:44

Krzyzak napisał/a:
slo_mo napisał/a:
Kto byłby wiarygodny ze Szczecina?

A co ma Szczecin do dolnośląskiego???

Słusznie Darek - ale wtopa :oops: - to dlatego że jednocześnie próbuję załatwić kilka spraw...
Pociągnę dalej temat na forum regionalnym, dzięki.

Rafal_Szczecin - 30-11-2006, 17:59

slo_mo napisał/a:
Rafał_Szczecin - znalazłbyś chwilę czasu żeby podjechać i sprawdzić to auto

przykro mi ale musze odmowic(jak by cos bylo ze sz-n to zaden problem) ,poniewaz to dla mnie troche za daleko :P (jeszcze teraz przy chorobie to wogule )

ale trzymam kciuki .

josie - 02-01-2007, 14:03

I jak tam? Powyciągali Colcinę?
Krzyzak - 02-01-2007, 14:58

Prace trwają. W polecam/nie polecam sprzedawców zamieściłem opis dlaczego o 2 tyg. się przeciągnęło - przez jednego dostawcę części...
Ale mam nadzieję, że niedługo update będzie :)