Sport - Inne - Typer - sezon III
JACA_1978 - 26-09-2007, 14:51
To z innej beczki żeby się nie smolić w tym temacie
Przed nami druga kolejka ekstraligi typerów, Mistrz ligi drużyna CMS po zwycięstwie nad beniaminkiem drużyną Kabanosów rozpocznie zmagania o ligowe punkty na własnym stadionie, a jej rywalem będzie zawsze groźna i nie obliczalna drużyna RMR która zapewne po niespodziewanej porażce u siebie z innym beniaminkiem - epiką CNK będzie chciała sprawić niespodziankę i urwać punkty mistrzowi. Z kolei trzecia drużyna poprzedniego AIJ Scores sezonu spotka się u siebie z wyżej wymienionymi Kabanosami i po udanej inauguracji (zwycięstwie na wyjeździe z WWR) będzie chciała zapewne podtrzymać dobrą passę i zainkasować kolejne 3 punkty. Trzecią parę stanowią ekipy Młodych Miśków i WWRu obie drużyny nie błysnęły formą w pierwszej kolejce, więc zapewne zacięty bój o punkty będzie się toczył do ostatnich minut tego spotkania. Ciekawie powinno być także w spotkaniu Futbolowego Towarzystwa Małopolskiego z S-Team w poprzednim sezonie spotkania tych drużyn dostarczyły wielu emocji a ewentualny zwycięzca tego meczu może się znaleźć na fotelu lidera ligi!!! W ostatnim meczu CNK podejmuje WMG gdańszczanie po ubiegło tygodniowej przegranej z S – Team, marzą zapewne o zdobyciu pierwszych w tym sezonie z kolei CNK będzie chciał podtrzymać dobrą passę i utrzymać dobrą pozycję w tabeli. Także zapraszamy na stadiony!!! Emocji nie powinno zabraknąć!!!
Anonymous - 26-09-2007, 18:01
Hehehehe Jaca dobre
inferno - 27-09-2007, 23:04
Fakt Jaca - wyszło Ci to nad wyraz dobrze i skutecznie rozładowałeś nieco napiętą atmosferę
sruba - 28-09-2007, 08:23
Młode Miśki chyba oddały mecz walkowerem...
JACA_1978 - 28-09-2007, 09:49
Dlatego jako udziałowiec Ekstraligi jestem za 8 zespołową Ekstraligą i pozostałą 1 ligą... oczywiście od nowego sezonu...
sruba - 28-09-2007, 16:37
może wprowadzimy małą zmianę w regulaminie drużynówki ?
mianowicie, ktoś kto zdobędzie ujemną ilość punktów (niezdarzyło się jeszcze w drużynówce, ale jest to jak najbardziej możliwe), strzela gola samobójczego.
co wy na to ?
akbi - 28-09-2007, 16:44
Sruba napisał/a: | ktoś kto zdobędzie ujemną ilość punktów (niezdarzyło się jeszcze w drużynówce, ale jest to jak najbardziej możliwe), strzela gola samobójczego.
co wy na to ? |
rozumiem ... że chodzi o ujemną ilość punktów zawodnika w drużynie, a nie całej drużyny
Jestem ZA
sruba - 28-09-2007, 17:07
jak najbardziej.
chodzi oczywiscie o zawodnika, nie o druzyne
inferno - 28-09-2007, 17:17
Nie zmienia się reguł w trakcie gry - to po pierwsze. Po drugie różne przypadki chodzą po ludziach i wystarczającą karą jest fakt, że drużyna gra w osłabieniu.
Sam walkower z kolei wydaje mi się trochę nieuczciwy biorąc pod uwagę obecną, wyśrubowaną (nomen omen ) punktację.
Anonymous - 28-09-2007, 17:20
1.Ja myślę że ujemne punkty to i tak spore obciążenie dla drużyny i ciężko wyciągnąć taki wynik.
2. Nie zmienia sie reguł w czasie sezonu - co my PZPN jesteśmy
[ Dodano: 28-09-2007, 17:21 ]
Inferno w mordę napisałeś wcześniej
inferno - 28-09-2007, 17:23
Jak zwykle o krok przed Tobą
Anonymous - 28-09-2007, 17:24
inferno napisał/a: | Jak zwykle o krok przed Tobą |
Hehehehe ja Cię jeszcze dogonię
sruba - 28-09-2007, 17:31
inferno napisał/a: | Sam walkower z kolei wydaje mi się trochę nieuczciwy biorąc pod uwagę obecną, wyśrubowaną (nomen omen ) punktację. |
no, ale jak wyobrażasz sobie ustalenie wyniku WWR - MM, kiedy w drużynie Miśków nikt nie zatypował ? 3:0 walkowerem i po temacie. 3 walkowery i wypad ze struktur MMZTP.
punktacja wyśbrubowana ?
w poprzednim sezonie, by zdobyć bramkę należało zdobyć 8 punktów (wytypować 2 wyniki idealnie i w 2 rozstrzygnięcia) w tym sezonie punktów trzeba zdobyć więcej, ale - po 1 mamy pewniaka (max 10 pkt), po 2 za idealne rozstrzygnięcie zdobywamy 5 pkt. - 2 idealne, plus 2 bramkowe to razem 16 pkt. a z "pewniakiem" 21. więc mocno "wyśrubowane" mi się nie wydają.
o bramce samobójczej pomyślałem celem urozmaicenia jeszcze bardziej punktacji, tym bardziej, że zmiana nikogo by nie skrzywdziła, bo zdarzenie takie nie miało jeszcze miejsca (przynajmniej w stosunku do gracza biorącego udział w drużynówce).
stąd też moja propozycja, której oczywiście nie musimy wprowadzać...
jeszcze chwilka i pierwsze meczyki ruszą...
hej, Legia gol !!!
inferno - 28-09-2007, 17:37
Lepiej nie próbuj, bo jeszcze się potkniesz
[ Dodano: 28-09-2007, 17:43 ]
Ideę walkoweru rozumiem - jak najbardziej. Nie wdając się w szczególy obecnej punktacji - doskonale widać, że niełatwo jest nawet całej drużynie uzbierać 3 bramki, a tutaj proszę - bez żadnego wysiłku. I teraz wyobraź sobie, że Młode Miśki właśnie się rozsypują i jeszcze 2 razy oddadzą mecz walkowerem. Efekt będzie taki, że 3 drużyny, którym w tym czasie wypadnie grać z MM zyskają po 3 brameczki, co najprawdopodobniej wypaczy ogólne wyniki drużynówki.
Może więc w tym przypadku zamiast zwyczajowych 3 bramek liczyć tylko 1? Będzie uczciwiej.
sruba - 28-09-2007, 17:53
jeszcze apropo MM:
Cytat: |
Meteo
Ostatnia wizyta: 15-08-2007, 22:45 (Minut: 0)
Wizyt: 905 Łączny czas wizyt Godzin: 568,8
|
i naszego aktualnego mistrza w indywidualnym:
Cytat: |
jacekq
Ostatnia wizyta: 04-07-2007, 15:09 (Minut: 0)
Wizyt: 55 Łączny czas wizyt Godzin: 30,8
|
[ Dodano: 28-09-2007, 17:57 ]
inferno napisał/a: | Efekt będzie taki, że 3 drużyny, którym w tym czasie wypadnie grać z MM zyskają po 3 brameczki, co najprawdopodobniej wypaczy ogólne wyniki drużynówki. |
nie martw się.
jeżeli MM wypadną z gry wszystkie mecze z ich udziałem zostaną anulowane.
czyli nikt nic nie zyska i nie straci - po prostu będzie tak jak w zeszłym sezonie, gdzie każda drużyna pauzowała 1 kolejkę.
[ Dodano: 28-09-2007, 18:01 ]
a jeszcze przy okazji zdobyczy bramkowych - akbi w barażach miał jeden piekny wynik, dzięki którym zdobył chyba 5 bramek.
więc teoretycznie można (chociaż po tym wyczynie lekko zawyżylem progi zdobywania kolejnych bramek ),
z drugiej strony popatrz na nasze boiska - nieczęsto zdarzają się wyniki (jak ostanio w Poznaniu) 6:2, czy 3:4 - częściej to jednak 1:0, 2:1, czy wręcz 0:0.
damy radę.
|
|
|