Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...
Kibloo - 10-02-2008, 19:23
a nie...
mam programik co prognozę średnioterminową ściaga... hehe
pozdro
Anonymous - 20-02-2008, 21:36
Poszedł....
Misio sprzedany
Teraz pewnie na spoty nie bedziecie mnie zapraszac
Anonymous - 20-02-2008, 21:42
A czym będziesz teraz jeździł?
Masz coś czy czegoś szukasz?
Anonymous - 20-02-2008, 21:48
Rangarok napisał/a: | Teraz pewnie na spoty nie bedziecie mnie zapraszac | Nie przesadzaj, zawsze jesteś mile widziany- nawet hulajnogą
Anonymous - 20-02-2008, 21:54
Czerwien napisał/a: | A czym będziesz teraz jeździł?
Masz coś czy czegoś szukasz? |
Tymczasowo jezdze tym co kupilem dla kobiety wypatrujcie niebieskiej corsiawki B
Anonymous - 20-02-2008, 22:39
Rangarok napisał/a: |
Misio sprzedany |
kto kupil?
Anonymous - 23-02-2008, 10:04
Cytat: | Gdyńskie Gemini, przy którym za darmo może parkować prawie pół tysiąca aut, zapowiada wprowadzenie opłat za postój. To odpowiedź na plany miasta, które w całym śródmieściu chce urządzić strefę płatnego parkowania. W środę radni podejmą decyzję w tej sprawie
Strefa płatnego parkowania ma objąć obszar od al. Piłsudskiego po pl. Kaszubski i ul. Jana z Kolna oraz od torów kolejowych aż do morza włącznie ze skwerem Kościuszki (ale bez Kamiennej Góry). Blisko 100 parkometrów obsłuży 3,5 tys. miejsc postojowych. W dni robocze trzeba będzie płacić w godz. 9-19, w soboty od godz. 9 do 13. Za pierwsze pół godziny 50 gr, ale za każdą kolejną godzinę już 2 zł. Postój będzie się opłacać, kupując bilet, miesięczny abonament albo korzystając z telefonu komórkowego. Mieszkańcy centrum, którzy chcą nadal stawiać auta przed domem, będą musieli kupić miesięczny abonament za 30 zł. Natomiast dla wszystkich innych osób będzie miesięczny abonament na okaziciela za 400 zł. Kara za parkowanie bez opłaty wyniesie 50 zł. Taki taryfikator już w środę mają przyjąć gdyńscy radni, choć nie wiadomo jeszcze, kiedy zacznie on obowiązywać, kto zajmie się organizacją systemu, ani jak ma wyglądać egzekwowanie opłat.
- Na razie to tylko ogólna idea, a nie dopracowany system. Nie ma decyzji wykonawczych ani rachunku ekonomicznego. Wygląda na to, że radnym podsuwa się kota w worku - uważa Rafał Geremek z PO, wiceprzewodniczący RM. - Nikt nie przedstawił nam zasad organizacji nowego systemu. A powinniśmy być na to wyczuleni, bo przed laty gdyński system kart parkingowych KaPa "wyłożył się" właśnie na fatalnej organizacji.
Radny Marcin Horała z PiS podkreśla, że wprowadzając opłaty, miasto nie daje mieszkańcom nic w zamian. - Nie słyszałem, by miały powstać nowe parkingi. W dodatku niedługo gmina może stracić na rzecz poprzednich właścicieli pl. przy Batorym, największy parking w centrum.
|
Ja bym wprowadził jeszcze opłaty za jazdę Gdyńskimi drogami-szlabany przed centrum
Kibloo - 24-02-2008, 21:10
Beatkap24, dzieki za fotki, niezłe...
pozdro
Anonymous - 14-04-2008, 12:55
Novy znowu góralki będą płakaly po wyjeździe
novy - 15-04-2008, 00:08
dm17 napisał/a: | Novy znowu góralki będą płakaly po wyjeździe |
A myślisz czemu na wakacje tyle góralek nad morzem krąży....
Anonymous - 04-05-2008, 18:20
Natknąłem się w Sopocie na nowego Lancerka
WYYYYPPPAAASSS !!
Cezar - 04-05-2008, 20:55
Rangarok napisał/a: | Natknąłem się w Sopocie na nowego Lancerka |
tez takiego wczoraj w Sopocie widzialem
no ulicy prezentuje sie zaje...cie
metzger - 06-05-2008, 11:59
Rangarok napisał/a: | Natknąłem się w Sopocie na nowego Lancerka
WYYYYPPPAAASSS !! |
... biały?? Dla mnie to i tak zawsze będzie Galant Fortis ;b
akbi - 20-05-2008, 13:47
No to teraz przyznać mi się .... Kto za....kosił mi z InterCarsu Olej Valvoline 5W40 i filtr oleju ???
Zamówiłem go sobie w czwartek z informacją, iż odbiorę w sobotę ... zajeżdżam więc w sobotę w momencie mojego "wylotu do Wawy ...bo to po drodze" a Pan mi mówi, że w dniu wczorajszym ktoś z Klubu Mitsumaniaki odebrał ten olej i filtr
... no nic, potrzebowałem to dopiero na dzisiaj więc zdążyłem ponownie sobie złożyć zamówienie i już towar właśnie Aśka odbiera z oddziału w Jankach ... nie mniej jednak ...ciekawa sytuacja
Anonymous - 20-05-2008, 14:08
Albo tak powiedziała bo ktoś znajomy jej potrzebował na zaraz......
|
|
|