Carisma - Ogólne - Oponki zimowe - jakie ??
Anonymous - 04-11-2007, 11:58
jaxan napisał/a: | Nie sugerował bym się zbytnio marką, jak pisał Robson86, bo znam ludzi którzy przeklinają na Micheli, Dunlop a są i tacy, którzy chwala Dębice, Fuldy czy wspomniane juz Sawy. |
ja jeżdżę na Fuldach wielozsezonowych (tramp 4x4 265/70R16) i sobie chwalę, radzą sobie w każdych warunkach. Nie zawsze "najlepsze"renomowane światowe firmy wypuszczają najlepsze prodykty, jeżdziłem wcześciej na GoodYerach - porażka. Ja tam swoich kapci bym nie oddał, po prostu trzeba dostasować opony pod swoją jazdę i klimat i tyle filozofii opon.
[ Dodano: 04-11-2007, 12:12 ]
i jak mówi mój mechanik, "fabryki nie przeskoczysz" czyli zakładać rozmiary zalecane przez producenta
Anonymous - 04-11-2007, 12:19
Cytat: | A ja zamawiam Sawy bo nie jestem tak bogaty jak Lighthammer, : |
Heh, nie przesadzaj. Liczę, że teraz wydam więcej ale kasa mi się zwróci, bo przejeżdżę na tych Michelinach więcej sezonów. Poza tym, jeszcze się zastanawiam.
mlun - 04-11-2007, 12:30
Z reguły to jest tak że drożdsza opona szybciej się konczy bo ma taki bieżnik albo taką mieszanke.No ale jak ma być dobra to nie może być wieczna.
Robson86 - 04-11-2007, 16:09
jaxan napisał/a: | bo znam ludzi którzy przeklinają na Micheli, Dunlop a są i tacy, którzy chwala Dębice, Fuldy czy wspomniane juz Sawy. |
ja osobiscie wole doplacic te pare zlotych do dobrej,markowej opony niz pozniej lezec w rowie albo nie moc wyjechac z wyjazdu z podworka. Wiem ze te testy opon sa srednio miarodajne ale jednak nie wygrywaja tam debice czy kormorany. Zreszta skoro np. ludzie narzekaja na goodyeary to po co taki koncern jak debica wykupila licencje na ultra grip 5 i sprzedaje go pod marka frigo2 Kazdy chwali to co ma. I dla mnie glupie (sorka za ironie)sa powiedzenia ze tansza opona zrobiona z gorszej gumy, bez nowoczesnej technologi jest lepsza od drozszej nowoczesnej....
mlun napisał/a: | Z reguły to jest tak że drożdsza opona szybciej się konczy |
no czy ja wiem...
pozdroo
mlun - 04-11-2007, 16:38
Nie mówie że w każdym wypadku ale dosyć cześto tak bywa.Mniej bieżnika więcej jakiś udziwnień to szybciej się bedzie ścierać. Tylko że mi raczej chodzi o bieżnik typowy do miasta bo taki na zaśnieżone drogi to wiadomo że jest zupełnie inny.
Robson86 - 04-11-2007, 16:42
mlun napisał/a: | Nie mówie że w każdym wypadku ale dosyć cześto tak bywa |
wcale nie mowie za tak jest. W sumie wiele zalezy od tego ile i gdzie jezdzimy. I 3eba jeszcze dodac ze kazda opona inaczej sie zuzywa.
saphire - 04-11-2007, 17:23
Generalnie oponę trzeba dobrać do auta, stylu jazdy, terenu w którym się jeździ i oczywiście warunków w których się jeździ. Powiem tak. W Corsie miałem Dębice Frigo Directional a kumpel w Corsie miał Alpiny no i popieprzaliśmy raz z Arłamowa z nart pełną zimą dość ostro po sporym śniegu - tak się stało że kumpel wylądował w zaspie na poboczu 2x i go 2x wyciągałem moimi Dębicami. Wściekły był bo moje kapcie wydarły moje i jego auto na sznurku. Tyle że jego kapcie kosztowały 2.5x więcej jak moje. Tak że panie i panowie jak to mówią ,,your milage may vary'' czyli nie zawsze teoretycznie lepsza i droższa markowa opona jest rzeczywiście lepsza w danym aucie w danych warunkach przy danym stylu jazdy. Miejcie to na uwadze
Anonymous - 04-11-2007, 19:16
Żadna opona nie wyprowadzi nikogo, ani nie uratuje, jeżeli kierujący nie wykaże sie zdrowym rozsądkiem. I nie ma co debatować, bo nie ma opony uniwersalnej, która na śniegu, asfalcie, wodzie będzie najlepsza. Zawsze jak na śniegu jest super to na wodzie jest gorsza i odwrotnie, to z kolei za ciężka, za głośna, duże opory toczenia itd. itd. Producenci opon nie zawsze o tym oczywiście informują... Jak w testach wypadła, że jest cichsza niż konkurencja to reklamuja jako najcichsza na całym rynku opon, a reszta sie nie liczy (prowadzenie na śniegu, wodzie, opory, waga itp.). Tak można w kółko Koledzy (i Koleżanki...)... Najlepiej jednak doświadczyć tego samemu: mieć możliwość pojeżdżenia autami z różnymi oponkami...
mareqm - 04-11-2007, 19:43
Masz rację.Jeździłem zimą na Hankook (totalna porażka), Barum Polaaris (średnio) a ostatnio Goodear Grip 7 (całkiem w porządku) w poprzednim aucie.Teraz założyłem na Cari Semperity i czekam na zimę.Przy moim sposobie jazdy ( nie drę gum ) to jeszcze przez kilka lat nie będę miał możliwości porównania.
Anonymous - 05-11-2007, 09:29
Ja mam taki sam rozmiar letnich i zimowych 175:) w moim aucie styka, co do zimy to mam Fuldy Krisalp cośtam teraz 2 sezon i latają ok, natomiast letnie barumy na których śmigam są strasznie głośne, nie kupiłbym tych opon. Na lato będą Yokohamy:)
kris80 - 05-11-2007, 11:03
witam ja obecnie tez mam barum na lato i to porazka równiez są bardzo głosne na nastepny sezon kupuję fulda carat progresso
co do zimowych to jeszcze nie zakupiłem ale beda to sava lub fulda
Anonymous - 05-11-2007, 16:00
Cytat: | na nastepny sezon kupuję fulda carat progresso |
Mam je w chwili obecnej i polecam, po zakupie auta miałem praktycznie nowe Godyeary (nie pamiętam jakie) i oddałem je znajomemu, były głośne na maksa. Na fuldach śmigam jeszcze teraz (bo nie zamówiłem jeszcze zimowych) i jestem z nich zadowolony.
Anonymous - 05-11-2007, 20:33
a co sądzicie o FULDA Kristall Montero 2 w rozmiarze 185/65/R15?
Jak widzę nikt nie zakłada tego rozmiaru, a wydaje mi się, że to rozsądny kompromis jeżeli chodzi o szerokość, a profil 65 daje tylko 1,1% różnicy średnicy w stosunku do 195/60/R15 (czyli montowanych fabrycznie).
turek61 - 05-11-2007, 21:02
matmr napisał/a: | Jak widzę nikt nie zakłada tego rozmiaru, a wydaje mi się, że to rozsądny kompromis jeżeli chodzi o szerokość, a profil 65 daje tylko 1,1% różnicy średnicy w stosunku do 195/60/R15 (czyli montowanych fabrycznie). |
Ja zakładam ale nie Fuldy...
saphire - 06-11-2007, 08:37
Ja właśnie kupiłem Sava Eskimo S3 185/65R14 86H
|
|
|