To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - KOLIBKI CHALLENGE

HugoOrmo - 29-01-2008, 22:36

Dzis wyslalem do Kibloo trzy propozycje tras bardzo lajtowych...sa to trasy omawiane jako rowerowe ale mysle, ze da rade tam wjechac...

A tak BTW to Pan redaktor RyżyQń cos nas podpuszcza wiec bedzie trzeba zrobic jakis maly trening na poligonie chyba...

pzdr

Kibloo - 30-01-2008, 10:03

Moraś

Was bedzie Młoda prowadzić... Axer przecież pisał... a my do błotka... :D

pozdro

Anonymous - 30-01-2008, 16:28

Ok,jak tak to ide na całość,ruszam dzielnie,a tak pozatym to moja żoncia ma już prawko i też mogę trochę broszurek poczytać
Gene - 31-01-2008, 09:05

HugoOrmo napisał/a:
No wlasnie moze zrobimy inwazje na ta impreze? Tu namiary:
http://mekka4x4.pl/operac...d=01&edition=09

no i co ktos sie wybiera? :wink:

Kibloo - 31-01-2008, 10:20

no ja niestety tym razem nie... :cry:

pozdro

HugoOrmo - 31-01-2008, 15:07

U mnie konflikt terminowy choc jeszcze nie wszystko stracone...czytajac o Operacji Pomorze Turist na forum rajdy4x4 i patrzac na liste zalog to chyba tylko dwie elki i dwie nawary beda sie wpisywaly w tytul imprezy - reszta to snurklowo-emtekowe monstery...

pzdr

Anonymous - 31-01-2008, 23:23

Wlasnie znalazlem krutki film z wyprawy po kaszubach z ludzmi z SUZUKI klub z czasow jak mialem jeszcze GRANDVITARE :) TU JEST FILMIK TO bylo w sierpnu i jezdzilismy po kaszubskich lasach LEGALNIE drogi wysmienite teren tez !! Moze damy rade powtorzyc to eLkami ?
Gene - 01-02-2008, 08:31

he he fajnie tylko galezie w lesie trza ciachnac :mrgreen:
Kibloo - 01-02-2008, 09:28

pytanie kiedy??? (tzn na powtórkę)

pozdro

Anonymous - 01-02-2008, 17:40

selektronik napisał/a:
Wlasnie znalazlem krutki film z wyprawy po kaszubach z ludzmi z SUZUKI klub z czasow jak mialem jeszcze GRANDVITARE :) TU JEST FILMIK TO bylo w sierpnu i jezdzilismy po kaszubskich lasach LEGALNIE drogi wysmienite teren tez !! Moze damy rade powtorzyc to eLkami ?

Legalnie tzn mieliscie pozwolenie z Nadlesnictwa? Dużo to formalności?

pozdrawiam

Gene - 02-02-2008, 15:13

złomek, istnieja szlaki, szutry i lokalne drozki ogolno dostepne nawet przebiegajace przez lasy. Lepiej sie zawsze upewnic ale bywaja takie trasy.
Anonymous - 02-02-2008, 16:04

Gene napisał/a:
złomek, istnieja szlaki, szutry i lokalne drozki ogolno dostepne nawet przebiegajace przez lasy. Lepiej sie zawsze upewnic ale bywaja takie trasy.

Już kiedyś zarobiłem mandacik od straży leśnej nawet nie za offroad ale też za jazde autem w lesie. Z tego co wtedy sie dowiedziałem do lasu wjazd jest zabroniony chyba że:
- ma się pozwolenie
- droga ma drogowskaz np do jakiejś miejscowości
- jest znak "droga udostepniona do ruchu kołowego", a takich dróg jest tu bardzo mało.
Inaczej mamy mandacik murowany.

Gene - 02-02-2008, 16:10

dokladnie tak jest... :wink:
mysle, ze wszystko w waszych rekach :wink:
pozdrawiam

Anonymous - 04-02-2008, 21:24

złomek napisał/a:
Legalnie tzn mieliscie pozwolenie z Nadlesnictwa? Dużo to formalności?

mielismy tylko trase na GPS-ie ale to byla ogulnie dostepna trasa , duzo takich jest na Kaszubach

Anonymous - 13-02-2008, 16:36

Pare fotek z Operacji Pomorze Tourist, która odbyła się w ten weekend.
Tyle błota co jest fotkach było tylko w dwóch miejscach i wcale nie trzebabyło się w nie pchać, można było objechać. Także spokojnie można było się tam wybrać seryjnym autem tak jak ja.
Imprezka super, napewno wybiorę się na następną edycję o ile czas pozwoli, wg tego co mówił Organizator ma być więcej błota :)

Tegoroczna edycja to ok 100 km, wiekszość po szutrze, błocie. Całość trasy zajęła nam ok 7 godzin.

Auto całe, może gdzieś tam lekko zarysowało się o gałęzie. Ale to przecież ma jeździć a nie stać na wystawie :)