To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wycieraczek, na jakie w galancie, wycieraczki

fergul11 - 05-10-2010, 20:37

no właśnie ten klips co trzyma sie ramiona wycieraczki jest dośc sporej wielkości i ramie wycieraczki musi byc zakończone "na prosto" bez żadnych zawinięć jak jest to w przypadku mocowania tradycyjnego "U"
poczekam na zdjęciematik608, możliwe że są różne klipsy?

m6riano - 05-10-2010, 20:41

fergul11 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
Kup najtańsze wycieraczki, np w Tesco. Tam dostajesz odrazu woreczek z adapterami ew. rzeźba tego co masz.

uściślając polecasz zakupić najtańsze wycieraczki w tesco w celu nabycia jedynie adaptorów ?
mnie juz nie chodzi o pieniądze ale te najtańsze w tesco były za 15€ a aerobosh,a za 40€ jak zacznę kombinować to suma kosztów przekroczy stówkę a szkoda wywalać € na fanaberie która może nie zadziałać , jeden guinness to 1,5€ wiesz ile to "radości" :D
może odezwie sie właściciel autka z aerob. wtedy jak po sznurku do sukcesu, bez domysłów.
ale i tak dzięki za wszelkie sugestie i podpowiedzi :bounce:

W Wawie w Tesco takie o jakich piszecie kosztują ok. 22 zł
te aero boscha na A:
http://allegro.pl/bosch-w...1220427834.html
miałem przez jakiś czas wycieraczki Valeo i między tymi z tesco niewielka różnica (rozleciały się po ok. roku)

Jackall - 05-10-2010, 21:01

Jutro jak wrócę z pracy to poszukam starych wycieraczek i spróbuje założyć i może jakieś fotki też zrobię o ile będą pasować tylko, że ja nie miałem bosha a jakieś exterme czy coś takiego
Matik608 - 05-10-2010, 21:19

u mnie to wyglada tak

Uploaded with ImageShack.us

poza tym w tych wycieraczkach nie da sie chyba zalozyc innych zapinek, jutro moge zrobic dokladniejsze zdjecia bo teraz po nocy wyszly jakie wyszly.Mialem ci jeszcze zrobic fotke pudelek po wycieraczkach ale klucza od piwnicy zapomnialem :oops: ogolnie jestem z nich zadowolony, mam je jakos od marca

fergul11 - 06-10-2010, 03:09

przede wszystkim chciałem podziękować modowi za odnalezienie tematu wycieraczek :lol:
te które prezentował m6riano to jakieś "retro" z pomocniczymi ramionami
te o które mi chodzi to takie które przedstawił matik608 ale na jego zdjęciu wycieraczki są wyposażone w diametralnie inny klips niż ten który proponował mi sprzedawca , notabene używał niezrozumiałego dla mnie dialektu co powodowało jeszcze większą barierę (znam angielski)i seplenił :lol:
matik608 klips na przedstawionej przez ciebie wycieraczce faktycznie pasuje do uchwytu ramienia typu "U"

luckyluck - 06-10-2010, 11:27

Tu jest aukcja wycieraczek do Subaru. Mocowanie jednak jest takie samo i rozmiar też ok. Powinny chyba podejść do Gala...
Matik608 - 06-10-2010, 21:26

te co pokazuje luckyluck, beda pasowac na pewno, mam u siebie identyczne.
fergul11 - 07-10-2010, 00:01

panowie niestety wycieraczki z aukcji nie zadziałają po mojej stronie english chanel ze względu na odwrotną pracę po szybie , gdyż przekrój poprzeczny wycieraczki to ćwiartka koła(te z aukcji allegro) w celu dociśnięcia jej do szyby przy prędkości .
W moim RHD przypadku wycieraczka stawiałaby jedynie opór i była tyłem na przód , muszę poszukać wycieraczek w moich okolicach ale dzięki wam i tematowi wiem że "aero" mają możliwość współpracy z uchwytem "U" a nie jak przekonywał mnie ignorant ze sklepu moto iz to nowe wycieraczki do nowych typów aut a ja mogę jedynie założyć tradycyjne .
jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
ps;to może jeszcze podam rozmiar jaki mam założone 550mm-22'' i 450mm-18'', pewnie każdy ma inne?
http://shop.ebay.co.uk/?_...-All-Categories
:lol: :lol: :lol: kupione załozone działają, ja jedynie mogę śmiać się ze swoich mądrości powyżej , bo zdjęcie nie oddaje całej prawdy a jak ma się rzecz w ręce to i przerobić da się!
wycieraczki champion oryg. made in belgium ,guma śmierdzi przeokropnie jak chińskie buty i rzecz najważniejsza w opakowaniu było kilka wersji klipsów oraz to że klips dało przekładać sie z LHD na RHD .

Owczar - 07-10-2010, 02:31

Ja używam motgumy, ale raczej tak co 6-10 miesięcy trzeba zmienić. Ale ich niska cena i tak to rekompensuje. ;)
m6riano - 07-10-2010, 06:44

http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0
czy ja wiem czy takie tanie?

tomrom - 07-10-2010, 08:27

Ja używam tych wycieraczek:

http://allegro.pl/plaskie...1250643506.html

Jak je kupowałem ponad rok temu to brałem od razu 2 komplety. Do dzisiaj jeżdżę na pierwszym komplecie bo dobrze zbierają. Profilaktycznie wymienię je, ale dopiero po tej zimie.

luckyluck - 07-10-2010, 10:36

M6riano, w linku, który dałeś zwykłe wycieraczki są po 24zł za komplet więc drogie nie są. Płaskie w granicach 40zł za komplet to też taniocha. Porównując do Boscha o połowę tańsze tylko czy zbliżone jakościowo?
Owczar - 07-10-2010, 11:01

Ja używam zwykłych. Płaskie tylko ładniej wyglądają :twisted:
Juiceman - 07-10-2010, 11:39

Owczar napisał/a:
Ja używam motgumy, ale raczej tak co 6-10 miesięcy trzeba zmienić. Ale ich niska cena i tak to rekompensuje. ;)

Dokładnie jak u mnie ;) 6-8 miesięcy najtańsze jakie są. Przez te 6 miesięcy działają cudnie ;) , później można kupić drugie za te 20 parę pln ;)

luckyluck - 07-10-2010, 11:47

A te Motgumy kupujecie w jakimś markecie czy na allegro?